KÜLTÜR SANAT - 04 Aralık 2020 Cuma 11:07

Rektör Karacoşkun Kütüphane ve Kongre Merkezini İnceledi

A
A
A
Rektör Karacoşkun Kütüphane ve Kongre Merkezini İnceledi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Üniversite merkez kampüsünde yapımı tamamlanmak üzere olan Kütüphane ve Kongre Merkezinde incelemelerde bulundu.


Alan çalışmalarını kontrol ederken rektör yardımcıları, rektör danışmanları ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı da Rektör Karacoşkun’a eşlik etti.


Rektör Karacoşkun, Üniversite içerisinde yer alan bilimsel ve kültürel içerikli yaklaşık 50 bin kitabın bulunduğu Kütüphane ve Kongre Merkezindeki kitap okuma salonu, internet erişim merkezi ve görevli personel odalarında incelemelerde bulundu.


Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, edebiyattan bilime, sanattan kültüre birçok alanda kitap çeşitliliğini içerisinde barındıran, teknolojik altyapıya sahip Üniversitenin kütüphanesinin öğrencilere ve Kilis halkına hizmet edeceğini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Türkiye’nin 13. Ramsar alanıydı çöle döndü Kars’ta geçmişte yaklaşık 182 kuş çeşidine ev sahipliği yapan Türkiye’nin 13. Ramsar alanı olan Kuyucuk Gölü tamamen kurudu. Kuruyan gölü kuşlar terk ederken, gölün etrafında bulunan sazlıklar da yakıldı. 2009 yılında ülkemizin 13. Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar (Ramsar) alanı olarak ilan edilen Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti geçen süre içerisinde kururken, geçmişte kuşlarla dolu olan gölü kuşlar da terk etti. Kuyucuk Gölü’nün etrafını çevreleyen ve kuşlarının sığınağı, yuva yaptığı sazlıklarda kimliği belirsiz kişi ve kişilerce ateşe verilerek yakıldı. Kuyucuk Gölü’nün yanan sazlıkları ise havadan görüntülendi. Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti’nin son durumunun içler acısı olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Burası Kuyucuk Gölü 7-8 yıl öncesine kadar çok güzel kuş cenneti olan bir gölümüzdü ancak kurudu. Burası artı göçmen kuşların geçtiği noktadaydı. Bunun yanı sıra otluklar, sazlıklar yeni yakılmış. Bakımı yok, koruması yok. Gerekli tedbirlerin önlemlerin alınması gerekiyor. Kuşlarının içerisinde olduğu Kuyucuk Gölü’nün eski halini almasını istiyoruz" dedi. Öte yandan, Avrasya-Afrika göç yolunda birçok kuşa ev sahipliği yapan yaklaşık 245 hektarlık göl ve 416 hektarlık Ramsar alanına sahip göldeki sular çekildi. Kuşların yuvalarının bulunduğu sazlık alanlar da kurudu. Kuruyan sazlık alan da ateşe verilerek yakıldı. Arpaçay ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti’ni kuşlar da terk etti.