EKONOMİ - 13 Haziran 2021 Pazar 12:10

Menengiç ağaçları fıstığa aşılanıyor

A
A
A
Menengiç ağaçları fıstığa aşılanıyor

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 3 yıl içerisinde 6 bin menengiç ağacına Antep fıstığına aşılanma çalışmaları sürüyor.

Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 3 yıl içerisinde 6 bin menengiç ağacına Antep fıstığına aşılanma çalışmaları sürüyor.


Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş, Musabeyli ilçesine bağlı Bozkaya Köyü arazisinde bulunan ormanlık alandaki menengiç ağaçlarını antep fıstığına aşılama çalışmalarını başlandığını ifade etti. Gümüş, “Üç yıl içerisinde 6 bin ağacı aşılamak istiyoruz. Ağaçları aşılama işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Üç yıllık bir çalışma sonucu 6 bin menengiç ağacını fıstığa aşılamış olacağız. Bu ağaçların aşılanma işleminden sonra köyde yaşayan vatandaşlarımız bu ağaçların bakımını yaptıktan sonra meyve verme aşamasında fıstıkları toplayan köylü vatandaşların kilogram başına cüzi bir para alınacak. Ekonomiye ciddi katkısı olacaktır. Hem devletimiz hem de köylü vatandaşlarımız gelir elde edecektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı’nda yerli ata tohumları toprakla buluştu Gölbaşı Belediyesi’nin serasında üretilen ata tohumları, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı programla toprakla buluştu. Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen yerli ata tohumları, düzenlenen etkinlikte toprakla buluştu. Etkinliğe Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile Dr. Ahmet-Filiz Göğüş İlkokulu öğrencileri katıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün serasında gerçekleştirilen programda domates, biber ve salatalık tohumlarının ekimi yapıldı. Programda minik öğrenciler, hem tohum ekim sürecini yerinde öğrenme fırsatı buldu hem de toprakla buluşmanın keyfini yaşadı. "Toprağa dokunan çocuklarımız, yarının doğa dostu bireyleri olacak" Başkan Odabaşı, yerli ata tohumlarının önemine dikkat çekerek, "Bugün burada sadece bir tohum ekimi gerçekleştirmiyoruz; aynı zamanda geleceğe bir miras bırakıyoruz. Ata tohumları, bizim geçmişimizden gelen en değerli hazinelerimizden biridir. Bu tohumlar, doğallığın, sağlığın ve sürdürülebilir tarımın temelini oluşturur. Gölbaşı Belediyesi olarak yerli üretimi desteklemek, doğal tarımı teşvik etmek ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Çocuklarımızın da bu sürece dâhil olması ise bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Çünkü doğa bilinci küçük yaşlarda başlar. Bugün burada toprağa dokunan, bir tohumu kendi elleriyle eken çocuklarımız, yarının doğa dostu bireyleri olacak. Onlara bu bilinci kazandırmak, en az yaptığımız hizmetler kadar kıymetlidir. Gölbaşı’nı sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda üretimin ve doğayla uyumun merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi. Etkinlik sonunda Odabaşı, programa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.