YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 14:25

OKULLARA ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI EĞİTİMİ VERİLDİ

A
A
A
OKULLARA ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI EĞİTİMİ VERİLDİ

Kilis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliğinde ilköğretim okulu öğrencilerine atık piller konusunda görsel ağırlıklı eğitim verildi.
Türkiye genelinde uygulanan okullar arası Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında Kilis’teki İlköğretim Okulu öğrencilerine Kilis Öğretmenevi Konferans Salonu’nda TAP’ın Teknik ve Eğitim Uzmanı Yüksek Kimya Mühendisi Savaş Arna tarafından atık pil konusunda bilgiler verildi. İlköğretim okulları için sürdürdükleri eğitim toplantıları ile öğrencilere ’Pil nedir?, Nerelerde kullanılır?, Piller kullanırken nelere dikkat edilmeli?, Atık pil nedir ve ne yapılmalı?, Atık pillerin ayrıştırılması ve bertarafı’
gibi konularda bilgi verdiklerini kaydeden Savaş Arna, amaçlarının öğrencileri atık pil konusunda bilinçli hale getirmek ve düzenlenen yarışmalarda derece alan okullara çeşitli eğitim ve spor malzemeleri kazandırmak olduğunu, Atık pillerin toplanması ve geri dönüşüm ile tekrardan kullanıma sağlanması yolunda ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını, evlerde kullanılan pillerin bitmesi sonrasında çöpe atılmaması ve okullarda bulunan geri dönüşüm pil toplama kutularına getirilerek okullarına, çevreye ve
ülke ekonomisine büyük faydası olacağını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.