ASAYİŞ - 10 Eylül 2021 Cuma 13:04

Mevsimlik işçilere KADES anlatıldı

A
A
A
Mevsimlik işçilere KADES anlatıldı

Kilis ‘in Polateli ilçesinde jandarma ekipleri geçici mevsimlik işçilerin bulunduğu çadırları ziyaret ederek, KADES uygulaması hakkında bilgi verdiler.

Kilis ‘in Polateli ilçesinde jandarma ekipleri geçici mevsimlik işçilerin bulunduğu çadırları ziyaret ederek, KADES uygulaması hakkında bilgi verdiler.


Polateli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, mevsimlik işçilerin çocuklarına oyuncak, balon, boyama kitabı ve çeşitli hediyeler verdi. Jandarma personeli mevsimlik işçilere korona virüs tedbirlerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, aile içi şiddet konularında bilgilendirme yapılırken İçişleri Bakanlığının KADES uygulaması kadınlara anlatılarak telefona indirilmesinin önemi hatırlatıldı


Ayrıca, Jandarma personeli, korona virüs ile mücadele ile ilgili olarak maske, mesafe, hijyen ve aşı takviminin önemi kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.