ASAYİŞ - 23 Eylül 2021 Perşembe 14:54

Yaya devriyesindeki jandarmalar kimsesizleri ziyaret ediyor

A
A
A
Yaya devriyesindeki jandarmalar kimsesizleri ziyaret ediyor

Kilis’in Polateli ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaya devriyesi yaptığı bölgelerdeki kimsesiz vatandaşları da ziyaret ederek, sorunlarını dinliyor.

Kilis’in Polateli ilçesinde Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaya devriyesi yaptığı bölgelerdeki kimsesiz vatandaşları da ziyaret ederek, sorunlarını dinliyor.


Polateli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yaya devriyesinde görünür olunarak icra edilen faaliyetler kapsamında, Bağarası Köyü bölgesinde yaya olarak gezen jandarma 7 yaşlı ve kimsesiz vatandaş ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Köy bakkallarını hırsızlık konusunda bilgilendirilme çalışması yapan jandarma ekipleri, traktör sürücüleri ikaz lambaları konusunda uyardı. Bağarası Tahsin Panoğlu İlk ve orta okulunda çevresinde emniyet ve asayiş yönünden denetlenerek, vatandaşlar ile öğrenciler, Covid-19 ile mücadele kapsamımda maske kullanımı, hijyen ve mesafenin önemi hatırlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Çizgiyle anlatılan ‘kadın’ teması sanatseverlerle buluştu Samsun’un Atakum ilçesinde, "Çizgi ve Kadın" temalı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eski öğretim üyesi Hasbi Aslan’ın 7’nci kişisel sergisi, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Kurdele kesimiyle açılan sergide, sanatçının çizgi üzerinden kadın imgesini ele aldığı eserler yer aldı. Bugüne kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası sergide yer alan Aslan, çalışmalarında çizginin sanatsal ifade gücünü ön plana çıkararak toplumsal bir anlatı kurduğunu belirtti. Çizginin tarih boyunca görsel iletişimin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Aslan, "Çizgi bir ifade ve iletişim aracı olarak tüm zamanlarda yerini korumuştur. Mağara duvarlarından günümüze kadar her çağda görsel anlatımın ilk unsuru olmuştur. Sanatçılar da bu güçlü anlatım aracını eserlerinde ustalıkla kullanmıştır" dedi. Sergide kadın temasını merkeze aldığını ifade eden Aslan, kadını toplumun özü olarak nitelendirerek, bu özü resim sanatının özü olan çizgiyle anlatmaya çalıştığını söyledi. Renklerin görsel bir haz sunduğunu ancak esere ruh kazandıranın çizgi olduğunu dile getiren Aslan, resimde dengeyi ve biçimi oluşturan temel unsurun da çizgi olduğuna dikkat çekti. Sanatseverleri eserlerini görmeye davet eden Aslan, serginin kadına ve annelere verilen değerin önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlandığını sözlerine ekledi. Serginin açılışına OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gömeç, Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hale Günaydın, Uzm. Dr. M. Emin Dinççağ ile birlikte akademisyenler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
İzmir Bozdağ’da kaybolan dağcıyı arama çalışmaları İzmir’e kaydırıldı Manisa’nın Salihli ilçesinden zirve tırmanışı için Bozdağ’a giden ve kaybolan amatör dağcıyı arama çalışmaları İzmir’in Kiraz ilçesi sınırlarına kaydırıldı. Ekipler, dağcının geceyi geçirdiği kar kuyusu ile kişisel eşyalarına ulaştı. Manisa’nın Salihli ilçesi Burhan Mahallesi’nden cumartesi günü zirve tırmanışı için Bozdağ’a hareket eden Umut Tanrıkulu (53), olumsuz hava şartları nedeniyle yönünü kaybedince 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Olumsuz hava şartları sebebiyle akşam saatlerinde sonlandırılan arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Ekiplerin yaptığı aramalarda Tanrıkulu’nun derin bir çukur kazarak geceyi burada geçirdiği belirlendi. Kar kuyusunun yanında Tanrıkulu’na ait sırt çantası ve kişisel eşyalar bulundu. Ayak izlerinin takip edilmesi sonucu arama faaliyetleri İzmir’in Kiraz ilçesi sınırlarında yoğunlaştırıldı. Ayrıca Tanrıkulu’nun tırmanış esnasında sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. 120 personel sahada Amatör dağcıyı arama çalışmalarına Manisa, İzmir, Uşak ve Balıkesir AFAD ekipleri ile jandarma, UMKE ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 120 personel katılıyor. Sahada 29 araç ve 5 dron görev yapıyor. Yoğun sis ve zorlu arazi şartlarına rağmen riskli bölgelerdeki tarama faaliyetlerinin aralıksız şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.