- 11 Haziran 2022 Cumartesi 10:31

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde kuruluş coşkusu

A
A
A
Kilis 7 Aralık Üniversitesinde kuruluş coşkusu

Kilis 7 Aralık Üniversitesinin 15’nci kuruluş yıl dönümü ve mezuniyet programı, hafta boyu devam eden sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu kutlandı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinin 15’nci kuruluş yıl dönümü ve mezuniyet programı, hafta boyu devam eden sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu kutlandı.


Açık Hava Sinema Gösterimleriyle başlayan program içerisinde akademik birimlerin mezuniyet törenlerinin yanı sıra, BESYO Halk Oyunları Gösterisi, Kadir Gözükızıl Konseri, BESYO Judo takımı gösterisi, canlı müzik performansları, 15. yıl futbol turnuvası, söyleşiler, öğretmenler korosu konseri, sınırda sesler ıv şiir şair buluşması, genel mezuniyet töreni, el sanatları karma sergisi ve Karaoke yarışması yer aldı.


Kapanış konseri için 15 Temmuz Meydanı’nda coşkulu bir atmosferde sahneye çıkan Savaş Korkmaz, öğrenciler ile bir araya gelerek onlara eğlenceli anlar yaşattı. Havai fişek gösterisinin de eşlik ettiği müzik ziyafeti ile öğrenciler gönüllerince eğlenmesine vesile olan Sanatçı Savaş Korkmaz’a Rektör Karacoşkun tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) 5 yıllık Tam Akreditasyon almaya hak kazandı. YÖKAK tarafından yürütülen KAP bünyesinde gerçekleştirilen kapsamlı değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan Kayseri Üniversitesi; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetişim alanlarındaki kalite güvencesi uygulamalarıyla 5 yıllık tam akreditasyon elde etti. Bu sonuçla KAYÜ’nün kalite odaklı yönetim anlayışı ve kurumsal gelişim sürecinin ulusal düzeyde tescillendiği belirtildi. "5 yıllık tam akreditasyon başarısıyla yolumuza devam ediyoruz" Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, genç bir yükseköğretim kurumu olmasına rağmen Kayseri Üniversitesi’nin önemli kurumsal ve akademik başarılara imza attığını vurguladığı mesajında, "Üniversitemiz, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 5 yıl süreyle Tam Akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bu büyük başarıda emeği geçen başta öğrencilerimize, akademik ve idari kadromuza, hayırseverlerimize ve tüm paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin İyiye, daha iyiye; geçmişten ve bugünden öğrenerek, tecrübelerimizle geleceği planlayarak yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. Kayseri Üniversitesi’nin önümüzdeki dönemde de kalite güvencesi çalışmalarını sürdürerek eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında gelişimini devam ettirecektir.
Batman Birincilik getiren arılarını kış şartlarında özenle koruyor BATMAN (İHA) – Batman’da arıcı Heybet Şahin Türkiye birinciliği ödülünü alan arılarını Mereto Dağının dondurucu soğuğundan korumak için yoğun mesai harcıyor. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Sason’da Şahin, "şampiyon kolonilerini" bahara sağ çıkarmak için kovanların başında adeta nöbet tutuyor. Geçtiğimiz yıl aldığı birincilikle Sason balının kalitesini tescilleyen Heybet Şahin, kış şartlarının bu yıl oldukça sert geçtiğini belirtti. Şahin, başarısının sırrının sadece yayla çiçeklerinde değil, kışın arılara gösterilen "sadakatte" olduğunu vurguladı. Gen yıl aldığı ödülün omuzlarındaki yükü artırdığını belirten Heybet Şahin, ‘’O ödül sadece benim değil, Sason’un ve Mereto Dağının florasının bir başarısıydı. Şimdi sorumluluğumuz daha büyük. Bu soğuklarda o şampiyon arıları korumak, sadece ekonomik bir iş değil, bir vefa borcu. Onlar bize dünyanın en kaliteli balını verdi, biz de onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Dışarısı -5 derece olabilir ama kovanın içi bir fırın gibi. Arılarımız ’kış salkımı’ oluşturarak içerideki sıcaklığı 35 derecede tutuyorlar. Biz de dışarıdan kovanları özel izolasyon malzemeleriyle zırh gibi kapladık. Kar, aslında kovan için bir yorgan görevi görüyor, biz sadece uçuş deliklerinin kapanmamasına dikkat ediyoruz ki nefes alabilsinler. Hedefimiz kaliteyi bozmamak. Tescilli Sason balını dünyaya tanıtmak istiyoruz. Eğer bu kışı kayıpsız atlatırsak, Mereto’nun şifalı bitkileriyle 2026’da yine iddialıyız" dedi.