- 30 Temmuz 2022 Cumartesi 11:38

Rektör Karacoşkun Öğretim üyeleriyle bir araya geldi

A
A
A
Rektör Karacoşkun Öğretim üyeleriyle bir araya geldi

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Öğr.

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Öğr. Üyesi, Ney ve Tambur Sanatçısı Prof. Dr. Murat Salim Tokaç ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ses Sanatçısı Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun’la Rektörlük Makamı’nda bir araya geldi.


Kültür, sanat ve musiki ekseninde bir değerlendirmenin yapıldığı görüşmede 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde müzik alanında yapılan çalışmalar da ele alındı.


Rektör Karacoşkun, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tokaç ve Sezikli’ye hem ziyaretleri hem de Türk Musikisine emekleri dolayısıyla teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.


Öte yandan AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile Rektörlük Makamı’nda bir araya geldi.


Rektör Karacoşkun, Üniversitenin hedefleri, projeleri ve Kilis’in eğitim-öğretim meselelerinin de gündeme geldiği görüşme sonunda Milletvekili Dal’a teşekkür ederek, meclis faaliyetlerinde başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Palandöken: "İstiklal Marşı Türk milletinin hürriyet destanıdır" Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İstiklal Marşı Türk milletinin hürriyet destanıdır" dedi. Bağımsızlığımızın ve dimdik ayakta duruşumuzun sembolü olan İstiklal Marşımızın yazılışının 105. Yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kurtuluş Mücadelesinin ruhunu, milletimizin bağımsızlık aşkını ve sarsılmaz iradesini en güçlü şekilde ifade eden İstiklal Marşımız, aziz milletimizin hürriyet uğruna verdiği destansı mücadelenin en anlamlı sembollerinden biridir. 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin vatanına olan bağlılığını, bağımsızlık tutkusunu ve hiçbir şart altında esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden eşsiz bir eserdir. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını, İstiklal Marşı’nı kaleme alan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve marşımızı besteleyen Osman Zeki Üngör’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. İstiklal Marşı’mızın her dizesinde ifade edildiği gibi, Türk milleti tarih boyunca özgürlüğünden asla vazgeçmemiştir. Aynı inanç ve kararlılıkla bayrağımıza, vatanımıza ve milletimize sahip çıkmaya devam edecek; birlik ve beraberlik içinde geleceğe emin adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Sultanbeyli’de dron destekli uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda adrese sahte plakalı araçla gelen 3 şüphelinin üzerinden yaklaşık 1 kilogram marihuana ele geçirilirken, 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sultanbeyli ilçesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ticareti suçunun işlenmesinin önlenmesi ve şüpheli şahısların tespit edilerek yakalamasına yönelik çalışmalar yürütüldü. 3 Mart saat 21.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi’nde şüpheli şahıslar tarafından narkotik madde ticareti yapıldığı belirlenirken, dron destekli gerçekleştirilen fiziki ve teknik takipler sonucunda şüpheli şahısların tespit edilen adresine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda adres içerisinde M.L.Ş. (41) isimli şahıs yakalanırken, yapılan aramalarda ise 11,87 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon esnasında adres önüne gelen ve şüpheli hareketlerde bulunan bir aracın durdurulmasının ardından ise kimlik bilgileri tespit edilen S.A. (23), Y.S. (29) ve S.Ö. (28) isimli şahısların yapılan kontrollerinde ve araç içerisindeki aramalarda; 968,7 gram marihuana, 1 adet hassas terazi ve 50 bin 450 TL nakit para ele geçirilen şahıslar yakalandı. Ayrıca araçta takılı olan plakanın sahte olduğu belirlenmesi üzerine araç muhafaza altına alındı. Konu ile ilgili yakalana şüpheli şahıslar ’TCK-188 (uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti) ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 4 Mart tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.