YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 14:17

Kilis’ten Kısa Kısa

A
A
A
Kilis’ten Kısa Kısa

Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Merkez ilçe Deliosman köyü Suriye sınır hattında, Kemal Yanık Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.
SINIRDA 25 BİN 480 PAKET KAÇAK SİGARA YAKALANDI
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 25 bin 480 paket kaçak sigara yakalandı.
Merkez ilçeye bağlı Deliosman köyü Suriye sınır hattında, Kemal Yanık Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 25 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen kaçak sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.
750 LİTRE KAÇAK MOTORİN ELE GEÇİRİLDİ
Kilis’te, bir kamyonette yapılan aramada 750 litre kaçak motorin ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kilis-İslahiye karayolu üzerinde A.G. isimli şahıs yönetimindeki kamyonda yapılan kontrolde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen 750 litre kaçak motorin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken olup, ele geçirilen kaçak motorin Kilis İl Özel İdaresine teslim edildi. Şüpheli ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı.
BİN 480 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ.
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Merkez ilçeye bağlı Deliosman köyü Suriye sınır hattında, Kemal Yanık Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.
TELSİZ VE YEDEK PARÇALARI ELE GEÇİRİLDİ
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen telsiz ve yedek parçaları ele geçirildi.
Kilis’in Elbeyli ilçesi Aşağıbeylerbeyi köyü Suriye sınır hattında, Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yollarla geçirmeye çalışan Suriye uyruklu M.H. ve A.H. isimli şahıslar 20 adet telsiz, 19 adet şarj cihazı, 19 adet adaptör, 1 adet verici, 1 adet led trafosu, 2 adet anten ve 70 metre kablo ile birlikte ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen malzemeler Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.
SURİYELLİER KAÇAK SİGARA İLE BİRLİKTE YAKALANDI
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan iki Suriyelinin üzerinde 440 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kilis’in Elbeyli ilçesi Alahan köyü Çobanbey mevkii Suriye sınır hattında, Çobanbey Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye uyruklu C.C. ve İ.A. isimli şahıslar ile birlikte Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 440 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen sigaralar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.
SINIRDAN GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILAN 10 ADET KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YAKALANDI
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye geçirilmeye çalışılan 10 adet küçükbaş hayvan yakalandı.
Merkez ilçeye bağlı Süngütepe köyü Suriye sınır hattında, Mehmet Yaylacı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 10 adet koyun ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, ele geçirilen koyunlar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi.
SINIRDA KAÇAK ŞEKER YAKALANDI
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 30 kilo kaçak şeker ele geçirildi.
Merkez ilçeye bağlı Süngütepe köyü Suriye sınır hattında, Mehmet Yaylacı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 30 kilo toz şeker ele geçirildi.
2 BİN 330 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye getirilen 2 bin 330 paket kaçak sigara yakalandı.
Merkez ilçeye bağlı Çalkaya köyü Suriye sınır hattında,Hilaltepe Hudut Karakolu sorumluluk sahasında icra edilen devriye faaliyeti esnasında, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla getirildiği tespit edilen 2 bin 330 paket kaçak sigara ele geçirildi.
OTOMOBİLDE BİN 840 PAKET KAÇAK SİGARA YAKALANDI
Kilis’te bir otomobilde yapılan aramada bin 840 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kilis-İslahiye karayolu üzeri Kocabeyli Jandarma Karakolu ekipleri, M.T. isimli şahıs yönetimindeki araçta yapılan kontrolde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen bin 840 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, şüpheli ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.
2 BİN 430 PAKET KAÇAK SİGARA YAKALANDI
Kilis’te bir otomobilde yapılan aramada 2 bin 430 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kilis -İslahiye karayolu üzeri Kocabeyli Jandarma Karakolu ekipleri, Suriye uyruklu A.A. isimli şahıs yönetimindeki araçta yapılan kontrolde Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen 2 bin 430 kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanırken, araç ve sigaralar Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Değirmenci: “Geçim sıkıntısının gölgesinde 1 Mayıs’ı kutlamak istemiyoruz” HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, emekçiler olarak geçim sıkıntısının gölgesinde, hayat pahalılığı girdabında, düşük ücret çaresizliğinde kutlamak istemiyoruz” dedi. Genel Başkan Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak her yıl 1 Mayıs’ı Türkiye’nin belirlenen bir ilinde yapıldığını ve bu yıl İzmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarını hatırlatan Değirmenci, “HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle kutlayacağız. Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz. Ülkemizdeki çalışma hayatı içerisinde emekçiler adına çözülmeyi bekleyen pek çok sorun, karşılamasını istediğimiz birçok talebimiz var. HAK-İŞ’in öncülüğünde sanayi şehri olan İzmit-Kocaeli’de başta işçiler olmak üzere tüm çalışanların taleplerini yüksek sesle dile getireceğiz. İşçi-emekçilerin sermaye sahipleri karşısından sahipsiz olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı. “Haklı beklentilerimizin karşılanmasını istiyoruz” Ailesinin rızkını kazanan, fabrikasının bacasını tüttüren, ülkesinin kalkınıp, büyümesine alın ve akıl teri ile emekçilerin büyük bir katkı sunduğunu belirten Genel Başkan Değirmenci, “Emeğin ve emekçinin gür sesi HAK-İŞ ve Özçelik-İş olarak, meydanlardan; emekçilerin aileleriyle birlikte insan onuruna yakışır bir ücret alabilmesi talebimizi ifade edeceğiz. Vergi adaletsizliğine, maaşlardaki vergi dilimi uygulamasında emekçilerin maruz kaldığı haksızlığa dikkat çekeceğiz. İş kazası ve meslek hastalıklarının önüne geçecek uygulamaların hayata geçirilmesini isteyeceğiz. Tüm emekçilerin aldıkları ücretlerin enflasyon canavarına yenik düşmemesi için gerekli tedbirlerin devreye sokulmasını isteyeceğiz. Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal hak ve özgürlüklerin artırılması yönündeki haklı talebimizi haykıracağız. Bu ve buna benzer çalışma hayatı ve sendikal yaşam içerisindeki tüm sorunları bir kez daha dile getirip, çözüm önerileri sunarak, emekçiler adına hak arayışı içeren yapıcı 1 Mayıs kutlaması yapılmasını sağlayacağız.” dedi. Değirmenci, Tüm emekçileri 1 Mayıs’ta İzmit-Kocaeli’de dayanışma içerisinde bir ve beraber olmaya da davet ederek açıklamasını sonlandırdı.
Aksaray Belediye işçilerinin yerine süpürgelerle temizlik yaptılar Aksaray Belediyesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle şehir meydanında dikkat çeken bir sosyal deney yaptı. Belediyeye ait sosyal medya hesaplarında paylaşılan sosyal deneyde, yoldan geçenlere belediye işçileri yerine temizlik yapıp yapmayacakları soruldu ve birçok kişi olumlu tepki verdi. Aksaray Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü’nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne özel hazırladığı sosyal deney oldukça dikkat çekti. Sosyal deneyin konusu olarak yoldan geçenlere, gece gündüz demeden şehir genelinde titizlikle çalışan belediye işçileri yerine “Süpürge ve el arabasıyla temizlik yapar mısınız?” sorusu yöneltildi. İlk başta şaşkınlıkla karşılanan bu isteğe her vatandaş olumlu yanıt verdi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında belediye işçilerinin yerine geçen vatandaşlar, süpürgelerle meydanda temizlik yaptı. Çok sayıda izlenme ve beğeni alan o görüntülerde vatandaşlar süpürge, kürek ve el arabaları ile meydanı süpürdü. İşçi Bayramı’na dikkat çekmek aynı zamanda da günlük hayatta şehrin bir noktasında görev alan temizlik işçilerinin çalışma şartlarını anlamaları için yapılan sosyal deneyde vatandaşlar süpürgeleri tekrar işçilere teslim etti. Belediye işçilerinin yerine temizlik yapan 56 yaşındaki Bayram Erdoğan, “Bir çoğumuz farkında değiliz ama temizlik işçileri şehrimizin görünmeyen kahramanları. Yaz sıcağında olsun, kış soğuğunda gece gündüz demeden çalışıyorlar. Temizlik işçileri günün her saati gece dahil, sabahın ilk ışıklarında bile çalışıyorlar. Ne yazık ki günlük hayatın koşuşturması içinde onların bu değerli emekleri genellikle görmezden geliniyor. Oysa ki bir şehri cadde cadde, sokak sokak temizlemek hiç kolay değil. Belediyemiz bu konuda çok başarılı ve Aksaray’ımız tertemiz. Bugün burada işçi kardeşlerimizin, işlerinin hiç de öyle göründüğü gibi kolay olmadığını daha iyi anladık. Ben de işçi emeklisiyim ve işin zor kısmına bugüne kadar şahit olmamıştım. Tek sermayeleri alın teri olan işçilerimize emekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.