ASAYİŞ - 25 Haziran 2024 Salı 09:51

Başıboş köpekler Kilislileri bıktırdı

A
A
A
Başıboş köpekler Kilislileri bıktırdı

Kilis’te son zamanlarda artan başıboş köpekler, özellikle sabah ve akşam saatlerinde vatandaşları tedirgin ediyor. Sürü halinde gezen köpekler, çocuk ve yaşlılar için büyük tehlike oluşturuyor.


Kilis’te, kentin çeşitli bölgelerinde sürü halinde dolaşan köpekler, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Bazı vatandaşlar köpekleri gördüğünde yolunu değiştirmek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri gece saatlerinde yükselen köpek seslerinden rahatsız olduğunu ve yetkililerden aylardır çözüm beklediğini iddia ediliyor.



‘‘Oğlum köpeklerin saldırısına uğradı’’


Dershaneye bisikletiyle giderken oğlunun sürü halinde gezen köpeklerin saldırısına uğradığını söyleyen Duygu Kılıç, ‘‘İki gün önce oğlum bisikletiyle birlikte dershaneden gelirken sürü halinde gezen köpeklerin saldırısına uğradı. Çevredeki inşaat işçilerinin müdahalesi sayesinde oğlum kurtuldu ama bisikletten düşerek bacağını yaraladı. Başıboş sokak köpekleri sürekli etrafımızda sürü halinde geziyor. Özellikle sabahın erken saatleri ve akşam saatlerinde çok tedirgin oluyoruz. Defalarca Kilis Belediyesine ihbarda bulunmama rağmen herhangi bir sonuç alamadım’’ dedi.



‘‘Ben de saldırıya uğradım’’


Kendisinin de benzer bir olay yaşadığını dile getiren Kılıç, ‘‘Yaklaşık on gün önce evimin biraz ilerisindeki parkta ben de köpeklerin saldırısına uğradım. Çok korktum, koşmaya çalışırken düştüm ve bileğimi burktum. Çevredeki vatandaşlar köpeklere taş atarak kovaladıktan sonra ayağa kalkabildim. O kadar korkmuştum ki elim ayağım titriyordu. Bu köpekler için bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Çocuklarımız dışarı çıkmaktan korkar hale geldi’’ ifadelerini kullandı.


Belediyeye yapılan şikayetler sonuçsuz kaldı


Durumu defalarca bildirmesine rağmen sonuç alamayan Kılıç, Kilis Belediye Başkanına sosyal medya üzerinden yazarak korkularını anlatmaya çalıştığını söyleyerek, ‘‘Köpekler nedeniyle çocuklar dışarıya çıkamıyor, biz bile korkuyoruz. Sokaklarda iri ve vahşi köpekler dolanıyor. İlla birilerinin canının yanması mı lazım çözüm bulunması için. Yetkililerden isteğimiz, bu köpeklerin bir an önce toplatılması ve bir çözüm bulunması’’ diye konuştu.



Başıboş köpekler Kilislileri bıktırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Sinan Kaloğlu: "Adana Demirspor, Türk futbolunda önemli bir kulüp" Pendikspor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Adana Demirspor’un zor günlerden geçtiğini belirterek, "Köklü bir camia. İnşallah bu cendereden çıkarlar, diye düşünüyorum. Çünkü Türk futbolunda önemli bir kulüp" dedi. Trendyol 1. Lig’in 28. haftasında Pendikspor, deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 5-0 yendi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pendikspor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Öncelikle takımımı tebrik ediyorum, güzel bir galibiyet oldu. Rakibimizi ciddiye aldık, onların emeklerini ciddiye aldık ve saygı duyduk. İki hafta önce burada biliyorsunuz Sivasspor ile berabere kaldı. Adana Demirsporlu kardeşlerimizin emeklerine, yüreklerine sağlık. Çok iyi mücadele ediyorlar. Gerçekten ortaya çok güzel işler katıyorlar, futbol oynamak istiyorlar. İyi koşup oyunun pozitif tarafındalar, o yüzden onlarını yolunu Allah açık etsin. Türk futbolu adına böyle gençlere de ihtiyacımız var. Zor günlerden geçiyorlar, köklü bir camia. İnşallah bu cendereden çıkarlar diye düşünüyorum. Çünkü Türk futbolunda önemli bir kulüp" diye konuştu. Böyle gollü bir galibiyete ihtiyaçları olduğunu aktaran Kaloğlu, "Maçın başından sonuna kadar takımımızın rakibi ciddiye alması beni sevindirdi. Böyle bol gollü bir galibiyeti de oyuncularımızın ihtiyacı vardı. O yüzden hem kendi oyuncularımı hem de rakip oyuncuları tebrik ediyorum. Artık bizim için önemli olan şimdi cuma günü içeride oynayacağımız Vanspor karşılaşması. Ona hazırlanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.