GÜNDEM - 30 Nisan 2025 Çarşamba 18:38

Kilis’te depremzede gençlere yeni beceriler kazandırılıyor

A
A
A
Kilis’te depremzede gençlere yeni beceriler kazandırılıyor

Kilis’te depremzede gençlerdeki psikolojik etkileri azaltmak amacıyla yürütülecek eğitim ve gezi programının tanıtımı yapıldı.


Kilis’te, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle depremzede gençlerdeki psikolojik etkileri azaltmak amacıyla yürütülecek eğitim ve gezi programının tanıtımı yapıldı. Programa, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Yaşar, Kilis Vali Yardımcısı Okan Dağlı ve diğer protokol üyeleri katıldı.



"Gençlerimizin ruh halini iyileştirmek için Göbeklitepe ve Halfeti gezileri düzenleyeceğiz"


Projenin Koordinatörü Halil Özkaraca, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından gençlerin yaşadığı travmaların etkisini azaltmayı amaçladıklarını belirterek, "11 ilde yürütülen bu projeyle 14-29 yaş arası gençlere zeka oyunları, robotik kodlama, dijitalleşme ve afet eğitimleri vereceğiz’’ diye konuştu.


Projenin Koordinatörü Özkaraca, "Bu eğitimlerin sonunda gençlerimizin ruh halini iyileştirmek için Göbeklitepe ve Halfeti gezileri de düzenleyeceğiz" dedi.


Her ay 20 gencin katılacağı programdan, 8 ay boyunca Kilis’te yaşayan gençlerin yararlanması hedefleniyor. Başvuruların başladığını belirten Özkaraca, eğitimlerin Mayıs ayı içerisinde başlayacağını ifade etti. Özkaraca, gençlerin "21. yüzyıl becerileri" olarak adlandırılan alanlarda gelişim göstereceklerini belirterek, "Zeka oyunları ve özellikle robotik kodlama becerileri kazanacaklar. Robotik kodlamada Lego Prime setleriyle yazılım süreçlerini öğrenecekler. Türk zeka oyunlarından mangala, reversi ve koridor gibi strateji oyunlarıyla da düşünme yeteneklerini geliştirecekler" şeklinde konuştu.


Afet eğitimleriyle, bireylere muhtemel afet durumlarında nasıl davranmaları gerektiği ve psikososyal destek konularında da bilinç kazandırılacak. Özkaraca, bu çalışmalarla afetlere karşı daha güçlü ve donanımlı bir gençlik hedeflediklerini söyledi.



Kilis’te depremzede gençlere yeni beceriler kazandırılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu, gençlerin talebine kayıtsız kalmadı Aydınlı motosiklet tutukunu gençlerin sosyal medya üzerinden yaptığı ’pist’ çağrısına kayıtsız kalmayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, motoisklet pisti için projenin gündeme alındığını duyurdu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, sosyal medyada bir vatandaşın Aydın’a yarış pisti yapılması yönündeki talebe verdiği yanıt, kısa sürede geniş yankı uyandırdı. Başkan Çerçioğlu’nun yorumu, sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görürken, çok sayıda vatandaş tarafından takdirle karşılandı. Sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımda bir kullanıcı, Aydın’a yarış pisti yapılması talebini dile getirerek, "Yaparsa Özlem Başkan yapar" ifadelerini kullandı. Söz konusu paylaşıma yorum yapan Başkan Çerçioğlu, "Çağlar, çağrınız bana ulaştı. Pistle ilgili talebinizi gündemimize aldık" ifadeleriyle talebe karşılıksız kalmadı, projenin gündeme alındığını belirtti. Başkan Çerçioğlu’nun yorumu kısa sürede çok sayıda beğeni ve paylaşım alırken, farklı sosyal medya platformlarında da geniş kitlelere ulaştı. Vatandaşlar, yorumlarda Başkan Çerçioğlu’nun taleplere duyarlı yaklaşımını öne çıkararak, sosyal medya üzerinden gelen isteklere doğrudan yanıt verilmesini olumlu bir tutum olarak değerlendirdi. Aydın’a yönelik yarış pisti talebi, Başkan Çerçioğlu’nun açıklamasının ardından sosyal medyada daha geniş bir kesim tarafından konuşulmaya başlandı. Paylaşılan yorumlarda özellikle gençler ve motor sporlarına ilgi duyan vatandaşlar, böyle bir çalışmanın ilçenin sosyal yaşamına katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Çerçioğlu’nun vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak talepleri değerlendirmesi, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından takdirle karşılanırken, konuya ilişkin sürecin ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.