YEREL HABERLER - 07 Haziran 2016 Salı 15:23

Kırıkkale'de Bin 813 Kiloğram Atık Pil Toplantı

A
A
A
Kırıkkale'de Bin 813 Kiloğram Atık Pil Toplantı

Kırıkkale Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün düzenlediği atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.
Belediye Meclis toplantı salonunda Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında bir program düzenlendi. Toplantı Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, dereceye giren okul öğretmen ve öğrencilerinin katımlıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Program öncesinde dereceye giren okullara bu duyarlı davranışları için teşekkür etti. Tek bir atık pilin 4 metreküp toprağı zehirlediğini hatırlatan Mutlu Erol Bakır, İçtiğimiz suya, tükettiğimiz sebze ve meyvelere, hayvansal ürünlere hatta soluduğumuz havaya bu zehrin yayıldığını söyledi.
Bu çevreye verilen zararı en aza indirmenin hepimizin görevi olduğunu belirten Bakır, Atık Pil Kampanyasının devam edildiğini, Kırıkkale’de 105 okulun katılımı ile bu zamana kadar en yüksek rakama ulaştığını ifade etti.
Konuşmalarının ardından dereceye giren okullara hediyelerini veren Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, yarışmaya katılan öğrenci ve eğitimcileri canı gönülden tebrik ettiğini söyledi.
Yarışmada Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 968 Kiloğram atık pil toplayarak birinci oldu. 140 Kiloğram atık pil toplayan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ikinci, 130 Kiloğram atık pil toplayan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu ise üçüncü oldu. Dereceye giren okullara teşekkür belgesi ve çok fonksiyonlu yazıcı, spor seti, satranç takımı gibi ödüller verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.