YEREL HABERLER - 12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:53

Kırıkkale’de doğrudan ekim uygulaması başladı

A
A
A
Kırıkkale’de doğrudan ekim uygulaması başladı

Toprağın neminin korunmasını ve iyileştirilmesini sağlayan, ayrıca ekonomik tasarruf da sağlayan doğrudan anıza ekim yöntemine Kırıkkale’de başlandı.

Toprağın neminin korunmasını ve iyileştirilmesini sağlayan, ayrıca ekonomik tasarruf da sağlayan doğrudan anıza ekim yöntemine Kırıkkale’de başlandı.


Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda başlanan anıza ekim yöntemi ile mısır ekildi. Düzenlenen ekim faaliyetlerine müdürlük personeli de katılarak yöntem hakkında çevrede yaşayan çiftçileri bilgilendirdi.



“Masrafsız ve verimli ürün elde edeceğiz”


Etkinlik sırasında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Çiftçimizi modern teknikler ile tanıştırmak ve modern makineli tarıma geçişi hızlandırarak, ilimizde kırsal kalkınmaya ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Tarım bir sektör işidir. Makine üreticisinden çiftçisine, çiftçisinden entegre üretim tesisine ve hatta son tüketicisine kadar bu sektörün paydaşlarıyız. Tüm paydaşlarımız ile uyum ve iş birliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Bu yöntem ile çiftçimiz hem en büyük girdi maliyetini oluşturan mazot masrafından tasarruf edecek hem de topraktaki suyu daha fazla muhafaza ederek daha verimli ürün hasat edecek” şeklinde konuştu.


Yapılan bilgilendirme sonrasında traktöre kendisi binen İl Müdürü YIlmaz, çalışmaları yakından takip etti. Karakeçili ilçesinde toplamda 50 dekar alanda yapılan çalışma ile silajlık mısır ekimi, ikinci ürün olarak doğrudan anıza ekim tekniği ile yapıldı.


Doğrudan ekim yöntemi, toprak işlemenin neden olduğu sorunları azaltmak amacıyla ortaya çıkarılan bir yöntem. Bu yöntemle ekim öncesinde toprağı işlemeye gerek kalmadan tek seferde ekim yapılabiliyor. Uygulanmasına başlanılan yöntem Türkiye’de her ne kadar yeni olsa da dünyada uzun yıllardır uygulanıyor.


Etkinliğe ayrıca Karakeçili Kaymakamı Emrah Uzun ve Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.
Ankara Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet kapatma kararının iptali hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Kurucu vakfına kayyım atanan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 11 inci maddesi gereğince karar verildi. "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek" Karar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, mağduriyet yaşanmaması yönünde kararın güncelliğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin eğitim hayatının aksamaması, ailelerimizin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarımızın haklarının gözetilmesi yönündeki süreci hassasiyetle yeniden değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir. İlk karar, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi gereken zorunlu bir hukuki işlemdi. Ancak sonrasında sunulan raporlar ve güncel durum değerlendirmeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın öğrencilerimiz, ailelerimiz ve yükseköğretim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.