GENEL - 16 Kasım 2018 Cuma 11:51

MKE’den güvenlik güçlerine 7 bin 650 MPT-55

A
A
A
MKE’den güvenlik güçlerine 7 bin 650 MPT-55

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından Kırıkkale Silah Fabrikasında üretilen 7 bin 650 adet MPT-55 silah, güvenlik güçlerine teslim edilmek üzere sevkıyatı yapıldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından Kırıkkale Silah Fabrikasında üretilen 7 bin 650 adet MPT-55 silah, güvenlik güçlerine teslim edilmek üzere sevkıyatı yapıldı.


Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından tamamen yerli üretilen 7 bin 650 adet MPT-55’in Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından Emniyet Genel Müdürlüğüne, Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Sahil Güvenlik Komutanlığına ve güvenlik güçlerine teslim edilmek üzere 5 tırla sevkıyatı yapıldı.


2018 yılı içerisinde 40 bin adet silah teslimatının yapıldığını ifade eden Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakcıoğlu, "Bugün üretimini yaptığımız silahlarımızı teslim etmek üzere fabrikamızdan dışarı çıkaracağız. Bugüne kadar 2018 yılı içerisinde 40 bin civarında silah teslim ettik. Bunlar biliyorsunuz MPT-76, MPT-55, KNT-76, BORA-12, MP-5 gibi çeşitli versiyonları olan silahları bugüne kadar 40 bin teslim etmiş bulunmaktayız. Bugün ise Kara Kuvvetleri, Emniyet, Sahil Güvenlik gibi güvenlik kuvvetlerimize 7 bin 650 adet silah daha göndermek üzere tırlarımıza yükledik. İnşallah sağ salim yerlerine varacaklar" dedi.


2018 yılı sonuna kadar 10 bin 356 adet daha silahın güvenlik güçlerine teslimatının yapılacağını belirten Ocakcıoğlu, şu bilgileri verdi:


"Şimdi biz Makine Kimya olarak 2018 yılına kadar üretimi yapılmış yarı mamul ve parça bazında muayenesini bekleyen 10 bin 356 adet silahımızı da yıl sonuna kadar inşallah göndereceğiz. Bizler Makine Kimya olarak yaptığımız ürünleri kaliteli, sağlam bir şekilde yapmaya gayret etmekteyiz. Bu silahlarımız Türk Silahlı Kuvvetlerimize, emniyet güçlerimize giden silahlarımız onun için biz yaptığımız silahların kalitesine uzun ömürlü olmasına çok güzel bir şekilde çalışmaktayız. Silahlarımız yıllar sonra bile gelse yedek parçasını temin edip tamiratını yapıp yeniden ait olduğu yere göndermekteyiz. Nitekim 1973 model bir G-3’ümüzün tamiratı için geldi fabrikamıza tamiratı yapıldı, parçası değiştirildi. Geldiği yere kullanılmak üzere yeniden gönderildi. Duyuyoruz ki son günlerde piyasalarda özel sektöre bu silahları yapmak için gayret gösterenler var bu firmalar sadece kar amacıyla yapmak istemektedirler. Makine Kimya ile arasındaki fark budur. Bizler yaptığımız silahların karını zararını düşünmeyiz sağlam ve kaliteli olarak silahlı kuvvetlerimize teslimatını düşünürüz. Firmalar ise bu silahtan kaç liraya kar ederim zarar edersem ne olur diye düşünürler. Bizler 45 sene önce silahları tamir edip parçasını değiştirirken özel firmaların buna dayanacağı hiç bir şartlarda buna imkanı olmayacağını herkes bilmektedir. Onun için sizler bizler bu fabrikada sağlam ürün çıkartmak zorundayız."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.