GENEL - 18 Mart 2019 Pazartesi 22:56

Kırıkkale’de binlerce kişi mehter eşliğinde yürüdü

A
A
A
Kırıkkale’de binlerce kişi mehter eşliğinde yürüdü

Kırıkkale’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle mehter eşliğinde yürüdü.

Kırıkkale’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle mehter eşliğinde yürüdü.


Kırıkkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen fener alayı için binlerce kişi Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle mehter marşları eşliğinde Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi’nde yürüdü. Asker ve polisin de katıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları attı. 100 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı ile caddelerde yürüyüş yapan vatandaşlar, tekrar meydanda bir araya geldi.


Yürüyüş sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Sezer, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle aziz şehitlerimizin manevi huzurlarındayız. ’Çanakkale geçilmez’ diyerek istikrarımız ve istikbalimiz için üstün vazife anlayışıyla kahramanca mücadele ederek canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri gurur ve onur kaynağımızdır” dedi.


Belediye Başkanı Saygılı ise, “Bugün şehitlerimizi anma günü, tüm gün devam etti. Gecede tüm Kırıkkaleli hemşehrilerimizle birlikte fener alayı yürüyüşünde bir araya geldik. Bu ellerimizdeki meşaleler hiçbir zaman sönmeyecek. Bunlar bizim hiç tereddüt etmeden millet için devletimiz için canımızı seve seve verebileceğimizin göstergesidir. Bu manada da tüm dünyadaki şehitleri de anıyoruz. Yakın zamanda da biliyorsunuz menfur bir saldırı oldu. Biz şehit oluyoruz, onlar ölüyorlar. İşte bizim farkımız bu. Allah bu milletin şehitlerini eksik etmesin diyor, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz” diye konuştu.


Türk bayrağının göklerden hiç inmesini istemediğini ifade eden Gökçen Demirbaş, “Şehitler kalbimizde hiç ölmüyor, her zaman yaşıyorlar. Onları rahmetle ve sevgiyle anıyorum. Onları çok seviyorum, Atamı da çok seviyorum. Bayrağımın hep göklerde dalgalanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.


Şehitler hakkındaki düşüncelerinin tarif edilemez olduğunu belirten Firdevs Karapolat, “Bu duyguyu yaşamak gerekiyor. Onlar bizim için ömürlerini feda ettiler. Şu anki bir saatlik meşaleli yürüyüşümüz yani bir ömür boyu da yürüsek onların haklarını ödeyemeyiz. Nur içinde yatsınlar” dedi.


Annesinin düşüncelerine katılan Fidan Karapolat, şehitlerin ölmediğini ve kalplerinde yaşadıklarını ifade etti.


Muradiye Olpak ise, “Çok gururlu bir gün bizim için. Vatan için canlarını seve seve verdiler. Biz de onları sevgiyle, muhabbetle, rahmetle anıyoruz. Hepsine Allah rahmet eylesin. Halen dimdik ayaktayız. Düşmanlara her zaman sesimizi duyurmaya hazırız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Suların bir anda yükselmesiyle ırmaktaki adacıkta mahsur kalan 2 çocuğu şambrel ile kurtardı Antalya’nın Manavgat ilçesinde yüzmek için girdikleri Manavgat Irmağı’nda suyun yükselmesi sonucu mahsur kalan 2 çocuk, mahsur kaldıkları adacıktan lastik şambreli bot yapan bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre; Manavgat Sarılar Mahallesi sınırlarında, Manavgat Şelalesi’nin yanında bulunan Manavgat Belediyesi Şelale Mesire Alanı’ndan yüzmek için ırmağa giren Y. Y. (16) ve R. B. (15) isimli çocuklar, suyun yükselmesi sonucu adacıkta söğüt ağaçlarının arasında mahsur kaldı. Mahsur kalan çocukların bağırarak yardım istemeleri üzerine mesire alanında piknik yapan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu Asayiş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı ekipler sevk edildi. Olay yerine Antalya’dan kurtarma ekiplerinin sevk edildiğinin belirtilmesi üzerine ekipler Antalya’dan gelecek kurtarma ekiplerini beklemeye koyuldu. Kurtarma ekipleri beklenirken, mesire alanında bulunan bir vatandaş Sarılar Mahallesi’nde ikamet eden ve daha önce birçok kişiyi ırmakta boğulmaktan kurtaran Ali Sevinç’i aradrı. Sevinç otomobilinin bagajına koyduğu şambrel olarak adlandırılan kamyon iç lastikleriyle olay yerine geldi. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında şambrel ile çocukların bulunduğu yere kürek yardımıyla giden Ali Sevinç, söğüt ağaçlarının arasında bulunan 2 çocuğu şambrelin üzerine alarak kıyıya çıkardı. Çocuklar Jandarma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla mesire alanına çıkarılırken vatandaşlar Ali Sevinç’i alkışladılar. 2 çocuk, jandarma ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.
Ordu Ordu’da öğrencilerden bilim fuarı Ordu’nun Ünye ilçesinde öğrencilerin, öğretmenlerinin desteği ile hazırladıkları projeler, düzenlenen bilim fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Toplam 16 projenin yer aldığı etkinlikte öğrencilerin bilimsel çalışmaları ilgi gördü. TOKİ Ömer Çam Ortaokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen 4006 Bilim Fuarı, öğretmen ve öğrencilerin aylar süren hazırlıklarının ardından ziyarete açıldı. Uzun bir aranın ardından gerçekleştirilen fuarda, öğrencilerin hazırladığı araştırma, inceleme ve tasarım projeleri sergilendi. "16 özgün proje sergilendi" Proje Sorumlusu ve okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma Köse Acar, fuarda 14 öğretmen ve 40 öğrencinin aktif görev aldığını belirterek, "7 araştırma, 4 inceleme ve 5 tasarım olmak üzere toplam 16 projemizi ziyaretçilerle buluşturduk. Bu tür organizasyonlar çocuklarımız için farklı bir öğrenme ortamı oluştururken özgüvenlerine de önemli katkı sağlıyor" dedi. "Okul olarak vizyonumuz her alanda daha ileriye gitmek" Özel Eğitim Öğretmeni ve Proje Danışmanı Fatih Yıldırım ise, 4006 Bilim Fuarı’nı 4 yıllık aranın ardından yeniden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "450 öğrencimizin tamamı büyük bir heyecanla sürece katkı sundu. Çaybaşı ilçesinden iki okul ve iki sınıfın da etkinliğe katılması bizleri ayrıca sevindirdi. Okul olarak hedefimiz her alanda daha ileriye gitmek. 4008 projesine yönelik hazırlıklarımız sürerken, TEKNOFEST çalışmalarımızda da ikinci aşama sürecine devam ediyoruz. Ayrıca 4007 Bilim Şenlikleri’ne aktif katılım sağlıyoruz" diye konuştu. Projelerde görev alan 7/A sınıfı öğrencisi Evra Köse de öğretmenlerine teşekkür ederek, "Bu projelerde yer almak bizim için çok değerliydi. Hem güzel bir performans sergiledik hem de yeni bilgiler öğrendik" ifadelerini kullandı. Etkinlik, projelerin incelenmesinin ardından sona erdi. Programa okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve farklı okullardan gelen davetliler katıldı.