GENEL - 10 Ağustos 2019 Cumartesi 12:50

Emiyet Genel Müdürü Aktaş: "Cep telefonu ile konuşulması durumunda kaza riski 4 kat artıyor"

A
A
A
Emiyet Genel Müdürü Aktaş: "Cep telefonu ile konuşulması durumunda kaza riski 4 kat artıyor"

Ulaşımda 43 ili geçiş noktasındaki ’kilit kavşak’ olarak adlandırılan Kırıkkale’de trafik denetimlerine katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Cep telefonu ile görüşmeyelim seyahat halindeyken.

Ulaşımda 43 ili geçiş noktasındaki ’kilit kavşak’ olarak adlandırılan Kırıkkale’de trafik denetimlerine katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, "Cep telefonu ile görüşmeyelim seyahat halindeyken. Bu bilimsel çalışmalarla tespit edilmiş ki cep telefonu ile konuşulması durumunda kaza riski 4 kat artıyor. Çok ciddi bir rakam, çok ciddi bir oran. Bu nedenle bunlar başta olmak üzere diğer trafik kurallarına vatandaşlarımızın uymasını istirham ediyoruz" dedi.


Kurban Bayramı dolayısıyla milyonlarca vatandaş adeta yollara akın etti. 43 ilin geçiş noktasındaki Kırıkkale’de trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle ’kilit kavşak’ olarak adlandırılan D-200 kara yolunda araçlar zaman zaman güçlükle ilerleyebiliyor. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri yoğunluk karşısında almış olduğu tedbirlerle olumsuzlukların önüne geçmek için hummalı bir şekilde çalışmalarını gece-gündüz sürdürüyor.


Bölge Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü önündeki kontrol noktasında denetimlere katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, bayram tedbirleriyle ilgili İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu’dan trafik yoğunluğuyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra durdurulan araçların sürücüleriyle sohbet edip bayramlaşan Aktaş, emniyet kemeri takıp takmadıklarına bakıp, kurallara uymaları konusunda da uyarılar da bulunarak araçlardaki çocuklara da kırmızı düdük, tişört, şapka ve oyuncak gibi çeşitli hediyeler verdi.


Yapılan denetleme sonrasında açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, seyahat halindeyken cep telefonu ile konuşmak kaza riskini 4 kat arttırdığını söyledi.


Aktaş, "Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bu bayramda da diğer bayramlar da olduğu gibi bütün gücümüzü, kuvvetimizi, personelimizi insanlarımızın çok daha güvenli bir ortam da yolculuklarını yapabilmeleri içinin kazasız belasız gidecekleri yere varabilmeleri için seferber etmiş durumdayız" dedi.


’Kilit kavşak’ olarak adlandırılan ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki noktanın büyük hassasiyet taşıdığını belirten Aktaş, konuşmasını şu şekilde tamamladı:


"Ben Ankara’dan geliyorum güzergah’da da gördük gerçekten ciddi bir yoğunluk var. Günlük araç sayısının 100 bine çıkacağı tahmin ediliyor. Allah’a şükür önemli bir kazamız yok İnşallah da olmaz diye ümit ediyoruz. Tabi bütün vatandaşlarımızdan, bütün şoförlerimizden ricamız şudur: Lütfen kurallara uyalım, lütfen çok fazla hız yapmayalım. Yine yorulduğumuz da dinlenelim ortalaması bunun 2 saatte bir en az 10 dakika dinlenelim mola verelim. Yine emniyet kemerlerimizi takalım. Araçtaki bütün herkese kemer taktıralım. Buna hassasiyet gösterelim. Yine cep telefonu ile görüşmeyelim seyahat halindeyken bu bilimsel çalışmalarla tespit edilmiş ki cep telefonu ile konuşulması durumunda kaza riski 4 kat artıyor. Çok ciddi bir rakam, çok ciddi bir oran. Bu nedenle bunlar başta olmak üzere diğer trafik kurallarına vatandaşlarımızın uymasını istirham ediyoruz. Bayramlar malum millet olarak kutladığımız en önemli en mutlu günlerimiz. Bu mutlu günleri hem ailemiz için hem kendimiz için hemde çevremiz için bir mutsuzluğa bir acıya dönüştürmeyelim diyorum. Ben bu vesileyle tüm yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Bütün milletimizin de bayramını yürekten tebrik ediyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başlamasından sonra muhtarlarla aylık değerlendirme toplantılarını yeniden başlattı. Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ertaş, tabana yayılan katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşa hizmet için birlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Edremit Belediyesi’nde mahalle muhtarları ile aylık değerlendirme toplantıları başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla birlikte Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve belediyede ki daire müdürleri de yer aldı. Başkan Mehmet Ertaş, halkçı bir yönetim anlayışı ile tabana yayılan bir yönetim anlayışı içerisinde muhtarlar, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti. Her ay belediye meclis toplantısı öncesinde muhtarlarla buluşacaklarını kaydeden Başkan Ertaş, “Her türlü öneriye açık bir şekilde “ben yaptım oldu” değil ortak akılla birlikte karar vereceğiz. Halkımıza hizmet noktasında bir ve beraber hareket edeceğiz. En kısa yoldan halkımızın sorunlarına çözüm üretip hizmeti ulaştırma amacıyla çalışacağız” dedi. Mahalle muhtarları da tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttılar hem de sorunlarını anlattılar. Doğalgaz hatlarının uzatılması ve bozulan yolların yapılması gibi konular başta olmak üzere mahalleleri ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdiler. Başkan Ertaş, yol yapım ve onarım için 14 ayrı ekibin sahada olduğunu kaydetti, sorunların ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
Giresun Kadınlar baharla birlikte pazarda doğal ürünleri satıyor Baharın gelmesiyle kadınlar pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı. Çoğu doğada kendiliğinden yetişen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarında satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Giresun’un köylerinde yaşayan kadınlar, evde yaptıkları yöresel ürünler ile yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarında satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin de pazarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldiği için pazarda sattığımız ürünlerde arttı. Kendi yetiştirdiğimiz lahana, bezelye, kıvırcık, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra doğada kendiliğinden yetişen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattığım her şey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladığım sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her şeyin pazarda müşterisi oluyor” dedi. Üretilen her ürünün pazarda yeri var Her ne kadar kadınlar pazarı olsa da üreten herkese pazarda yer olduğunu ifade eden Aydın Öztürk ise, “Artık köylerde pek üreten kalmadı. Köylüler de gelip lahanasını pazardan alır duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktiğin değil doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki de ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama rağmen köyde üretip gelip pazarda satıyorum ve ihtiyacımı karşılıyorum. Üreten herkese pazarda yer olduğu gibi üretilen her şeyinde alıcısı oluyor” dedi.