GENEL - 28 Ekim 2019 Pazartesi 15:53

Kırıkkale’de, 29 Ekim kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı

A
A
A
Kırıkkale’de, 29 Ekim kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı

Kırıkkale’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Kırıkkale’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.


15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, kurum müdürleri, askeri personel, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.


Çelen sunma töreninin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın saat 10.00’da Fevzi Çakmak Caddesi’nde devam edecek. Geçit töreninde, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekibi özel hava gösterisi yapacak. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda JÖAK Mobil Tanıtım Tırı/Standı, halkın ziyaretine açık olacağı da bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Yerli hayvan ırkının korunması için verilen destekleme ücretleri besicilerin hesabına yattı Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündüz; Yerli GAK Sığır ırkının korunması ve ıslahı programı dahilinde bulunan besicilere 2023 yılına ait desteklemeleri ücretlerinin dün itibariyle besicilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Yapılan desteklemeler programı dahilinde koruma altına alınan bin 232 anaç sığır için desteklemelerin yapıldığını açıklayan Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündüz, “Tarım ve Orman Bakanlığı, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Sason ilçesinde koruma altına alınan Yerli Güney Anadolu Kırmızısı (GAK) ırkı Sığırlar Islah programına dönüştürülerek 209 besicimize ait bin 232 anaç sığır için dün itibari ile 2023 yılına ait desteklemeleri hesaplarına yatırılmıştır. Ayrıca önümüzdeki günlerde yavru doğumlarına müteakip yavru desteklemeleri de hesaplara yatacaktır. Önümüzdeki ay Kozluk ilçesi için de aynı programın uygulanması için ön başvurular başlamıştır. Ülkemizin kırmızı et ve canlı hayvan ihtiyacının karşılanması için yerli gak ırkı ve simental ırkı gebe düve üretim merkezinin kurulması için kolları sıvadık. Yetkililer projemize destek verip tesis için yer sorununu çözerlerse birliğimizin güçlü yapısı ve öz kaynağı ile kısa zamanda Batman’a 2 ayrı gebe düve üretim tesisi kazandırmayı hedefliyoruz. Bu tesisler sayesinde bölgemizin ve ülkemizin kırmızı et ve canlı hayvan ihtiyacına büyük katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi.
Elazığ Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 22 kişi yakalandı Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 22 kişi, polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik 20-28 Nisan 2024 tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, hırsızlık suçundan 23 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1, hırsızlık suçundan 20 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahla yağma 16 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık-uyuşturucu madde kullanma-konut dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 16 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, başkasına ait banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması ve hırsızlık suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık-uyuşturucu madde kullanma suçundan 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık-dolandırıcılık suçlarından 13 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs 0-5 yıl arası çeşitli suçlardan aranması olan 15 şahıs yakalandı. Öte yandan, ateşli silahla kasten yaralama suçundan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 3 şahıs yakalandı. Yakalanan toplam 26 şüpheli şahıs, Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.