ASAYİŞ - 12 Kasım 2021 Cuma 17:41

43 ilin geçiş güzergahında ’emniyet kemeri’ denetimi: Araçlar tek tek duruldu

A
A
A
43 ilin geçiş güzergahında ’emniyet kemeri’ denetimi: Araçlar tek tek duruldu

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale’de, trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında emniyet kemeri denetimi yapıldı.

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale’de, trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında emniyet kemeri denetimi yapıldı.


Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan ve "kilit kavşak" olarak nitelendirilen Kırıkkale’de, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" projesi kapsamında, emniyet kemeri denetimi yapıldı. Ankara-Samsun D-200 karayolu üzerinde polis ve jandarma ekiplerince yapılan denetime, drone ile de destek verildi. Ankara-Samsun D-200 karayolu üzerinde denetimlere katılan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, projeyle ilgili sürücü ve yolcuları bilgilendirdi, çocuklara oyuncak hediye etti.


Ölümlü trafik kazalarının büyük oranda azaldığına dikkat çeken Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "İlimiz kara yolları açısında çok önemli bir il. 43 tane ilin güzergâhı bizim ilimizden geçiyor. Adeta Ankara’ya açılan bir boğaz hüviyetinde. O nedenle Kırıkkale ilinde trafik güvenliği ile ilgili uygulamalar çok önemli. Emniyet kemerinin de uygulanmasıyla beraber ölümlü trafik kazaları yüzde 60’a yakın ölümü engellediği istatistikleri gerçek. Eğer sevdiklerimizden uzak kalmak istemiyorsak, eğer sevdiklerimizi üzmek istemiyorsak, bu sadece bir hareketimize bakar" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da hava soğudu, yüksek kesimlere kar yağdı Erzincan’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle kent merkezinde yağmur, Refahiye ilçesinde ise kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde aralıklı yağmur görülürken, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkisini sürdürdü. Nisan ayında bahar havasının beklendiği kentte, Refahiye’ye bağlı köyler kar yağışıyla beyaza büründü. Kar yağışı ve yer yer etkili olan sis nedeniyle bazı köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı. Refahiye’nin Orçul bölgesine bağlı Kamberağa köyünde yaşayan Baki Kaya, sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılaştıklarını belirterek, "Hayvanlarımızı otlatmaya çıkaracaktık ancak kar yağışı nedeniyle çıkaramadık." dedi. Vatandaşlar, bahar havası beklerken güne kar yağışıyla uyandıklarını ifade etti. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi öngörülürken, rüzgarın güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yetkililer, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirirken, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğu uyarısında bulundu. Ayrıca bölgede zirai don riskinin sürdüğü belirtilerek, üreticilerin tedbirli olması istendi. Öte yandan, akşam saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olmasının beklendiği, yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar görülebileceği kaydedildi.
Erzincan Erzincan’da çiftçiler don nöbetinde Erzincan’da hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşmesi, çiçeklenme dönemindeki meyve ağaçlarını tehdit ediyor. Don riskine karşı önlem alan çiftçiler, bahçelerinde ateş yakarak ürünlerini korumaya çalışıyor. Baharın gelişiyle birlikte kayısı başta olmak üzere elma, kiraz ve diğer meyve ağaçlarının çiçek açtığı kentte, ani sıcaklık düşüşleri üreticileri endişelendiriyor. Gece boyunca bahçelerinde nöbet tutan çiftçiler, farklı noktalarda kontrollü ateşler yakarak oluşan ısı ve duman sayesinde ağaçların zarar görmesini önlemeye çalışıyor. Merkeze bağlı Akyazı Mahallesi’nde üretim yapan Ramazan Beydili, geniş arazilerde farklı meyve türleri yetiştirdiklerini söyledi. İklim değişikliklerinin üretimi zorlaştırdığını belirten Beydili, ağaçların erken çiçek açmasının don riskini artırdığını ifade etti. Geçen yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle istedikleri verimi alamadıklarını dile getiren Beydili, "Bu yıl daha iyi bir hasat bekliyoruz. Dona karşı bahçemizde tütsü şeklinde ateşler yakarak önlem almaya çalışıyoruz." dedi. İlkokul öğrencisi Yusuf Kerem Demirol da babasına destek olmak için bahçeye geldiğini anlatarak, geçen yıl yaşanan don nedeniyle kayısı alamadıklarını söyledi. Bu yıl aynı durumu yaşamamak için gece ateş yakarak ağaçları korumaya çalıştıklarını belirten Demirol, iyi bir hasat umut ettiklerini kaydetti.