ASAYİŞ - 30 Mart 2022 Çarşamba 21:08

Polis battaniyeyi kaldırınca ortaya çıkardı: 945 litre kaçak içki ele geçirildi

A
A
A
Polis battaniyeyi kaldırınca ortaya çıkardı: 945 litre kaçak içki ele geçirildi

Kırıkkale’de polis ekiplerince bir işyerine düzenlenen operasyonda üzeri battaniyeyle örtülmüş damacanalar içerisinde 945 kilogram kaçak içki ele geçirildi.

Kırıkkale’de polis ekiplerince bir işyerine düzenlenen operasyonda üzeri battaniyeyle örtülmüş damacanalar içerisinde 945 kilogram kaçak içki ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Zafer Caddesi’nde E.Ç. (36) isimli şahsa bir iş yerinde kaçak içki bulundurduğu bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. KOM polisi tarafından işyerinde ve deposunda yapılan aramada, üzeri battaniye ile örtülmüş damacanalar içinde satışa hazır 945 kilogram el yapımı kaçak şarap ele geçirildi. 49 adet plastik damacanalara hazırlanan şaraplardan alınan örnekler incelenmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim edildi.


Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli şahıs E.Ç. hakkında adli işlem başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da ’Güneydoğu Yerel Zincirler Fuarı’ açılışı yapıldı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Türkiye Perakendeciler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Güneydoğu Yerel Zincirler Fuarı, Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açtı. DTSO ile Türkiye Perakendeciler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Güneydoğu Yerel Zincirler Fuarı, Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla kapılarını açtı. Fuarda toplam 49 firma stant kurdu. Açılış öncesinde konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, fuarın 15 defa İstanbul’da yapıldığını bir kerede Ankara’da yapıldığını ve Güneydoğu’da ilk kez Diyarbakır’da yapıldığını söyledi. Kaya, "Gerçekten önemli bir iş yapıyorsunuz. Biz DTSO olarak fuarcılığın ne olduğunu biliyoruz. Özellikle insan fuarının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Maalesef Türkiye’de gerçek anlamda fuarcılığın ihmal edildiğini görüyoruz" dedi. Ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcı Doğan Hatun, fuarın çok kıymetli olduğunu ve Diyarbakır’da değerlendirdikleri için yetkililere teşekkür etti. Hatun, "Perakendecilerle üreticilerin bir araya geldiği bir ortamdır; yani toplumun kendisi. Topluma nüfuz edenler değil, bizzat toplumun kendisi burada bir araya gelerek dayanışma gösteriyor. Bence en kıymetli kısım da burasıdır. Belki de ilk defa üretim yapanlarla, üretimi halka sunan perakendecilerin birlikte bir dayanışma ağı kurduğu bir alan olarak bu fuarı değerlendiriyoruz. Bu yüzden bizim nezdimizde kıymeti ve değeri çok daha fazladır" ifadelerini kullandı. Daha sonra fuar açılışı için kurdele kesen katılımcılar, stantları tek tek gezdi.
Denizli Başkan Tatık; "Ata tohumunu sofraya taşırsak sağlıklı nesilleri sürdürebiliriz" Geçmişin mirası ve geleceğin teminatı olarak görülen "Ata Tohumları" düzenlenen Tavas Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen seminerle mercek altına alındı. Yoğun katılımın sağlandığı etkinlikte, yerel üretimin güçlendirilmesi ve sağlıklı nesiller için sürdürülebilir tarımın önemi vurgulandı. Doğal üretimi desteklemek, yerel değerleri korumak ve tarımsal mirası gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Tavas Belediyesi ev sahipliğinde Ata Tohum Takas Derneği tarafından "Ata Tohumu: Geleceğimizdir" temalı seminer gerçekleştirildi. Vatandaşların ve yerel üreticilerin büyük ilgi gösterdiği programda, ata tohumlarının korunmasının bir tercih değil, zorunluluk olduğu mesajı verildi. Seminerde Ata Tohum Takas Derneği Başkanı Beyazıt Ekiz ve Orman Mühendisi Temindar Kıreker tarafından yapılan sunumlarda, ata tohumlarının genetik yapısının bozulmamış olması nedeniyle insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri anlatıldı. Hibrit ve GDO’lu tohumların aksine, binlerce yıldır Anadolu topraklarında uyum sağlamış olan bu tohumların, iklim krizine karşı en büyük direnç kaynağı olduğu ifade edildi. Konuşmacılar, ata tohumunun sadece bir tarım girdisi değil, aynı zamanda kültürel bir hafıza olduğunu belirterek; "Toprağın bereketini korumak, yerel üretimi güçlendirmek ve geleceğe sağlam adımlar atmak için bu mirası yaşatmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Katılımcıların sorularıyla interaktif bir şekilde ilerleyen seminerde, yerel yönetimlerin ve bireysel üreticilerin bu süreçte üstleneceği roller tartışıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, bu tür bilinçlendirme çalışmalarının yerel tarım politikalarına yön vermesi açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Seminerin sonunda, yerel üretimin desteklenmesi ve ata tohumu kullanımının yaygınlaştırılması adına bir yol haritası çizildi. Katılımcılara, bu değerli mirası bahçelerinde ve tarlalarında yaşatmaları için çağrıda bulunuldu. "Ata tohumunu sonraya taşırsa sağlıklı nesilleri sürdürebiliriz" Ata tohumuna desteğin artması gerektiği vurgusunda bulunan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, "Bir sera kuruyoruz. Bu serada üreteceğimiz ata tohumlarını çoğaltıp, önümüzdeki yıllarda çiftçilerimize dağıtacağız. Gelenekselleştirerek çoğaltacağız. Safran üretimini Tavas’ta yaygınlaştırmak için çalışmalarımız var. Ürün yelpazesini genişletmeliyiz. Suyu doğru kullanmalıyız. Tamamen yeraltı sularıyla üretim yapıyoruz. Bunun da biteceği öngörülüyor. Biz her türlü imkanımız ile çiftçimizin yanındayız. Biz ata tohumunu desteklersek, yarına taşırsak ve bir sonraki nesil ata tohumunu sofraya taşırsa sağlıklı nesilleri sürdürebiliriz" dedi.