ASAYİŞ - 08 Şubat 2023 Çarşamba 15:01

Deprem bir aileyi hayattan kopardı: Annenin feryadı yürekleri dağladı

A
A
A
Deprem bir aileyi hayattan kopardı: Annenin feryadı yürekleri dağladı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan binada hayatını kaybeden Özel Hareket Polisi Şaban Gümüşbaş, memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan binada hayatını kaybeden Özel Hareket Polisi Şaban Gümüşbaş, memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı. Eşi ve 2 yaşındaki oğlu da Şanlıurfa’da toprağa verildi. Oğlunun Türk bayraklı tabutuna sarılan annenin feryadı ise yürekleri dağladı.


Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin vurduğu illerden Hatay’ın Antakya ilçesindeki Ekinci Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazında kalan Özel Hareket Polisi Şaban Gümüşbaş, eşi Ayşe ve 2 yaşındaki Miraç hayatını kaybetti. Gümüşbaş ailesinin cansız bedenleri enkaz altından çıkartıldı. 32 yaşındaki Gümüşbaş’ın eşi Ayşe ve 2 yaşındaki oğlu, memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi. Özel Hareket Polisi Gümüşbaş’ın cenazesi de memleketi Kırıkkale’ye getirildi.


Nur Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, annesi Saadet, babası Mehmet, kardeşi polis memuru Ersin ve öğretmen ablası Demet, gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun Türk bayraklı tabutuna sarılan annenin feryadı ise yürekleri dağladı. Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Özel Hareket Polisi Gümüşbaş, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.


Cenaze törenine; İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, polis memurları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adana Valisi Mustafa Yavuz ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise organizasyonun uluslararası bir sanat buluşmasına dönüştüğünü belirterek, "Festivalin sahnelenen oyunlarının ötesinde kurduğu bağlar ve buluşturduğu kültürlerle Adana’yı uluslararası bir sanat merkezine dönüştürdü. Her yıl salonları dolduran binlerce sanatseverle tiyatronun sınır tanımız gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu. Tiyatro sanatına uzun yıllar emek veren isimlerin onurlandırıldığı "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de sahibini buldu. 2005 yılından bu yana verilen ödülün bu yılki sahibi oyuncu Meral Çetinkaya oldu. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, "Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı çok önemli bir festivali gerçekleştirmiş ve devam ettiriyor. Umarım nice yıllara devam eder. Tiyatro birbirimizi kollayacağımız, kucaklayacağımız sanat. Sanat iyileştirir. Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat. Gerçekten bu yaşımda bana böyle umut verdiniz." dedi.