GÜNDEM - 27 Mayıs 2025 Salı 01:03

İlk kez düzenlendi, binlerce vatandaş ziyaret etti: Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler yoğun ilgi gördü

A
A
A
İlk kez düzenlendi, binlerce vatandaş ziyaret etti: Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler yoğun ilgi gördü

Kırıkkale’de düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, mahkum ve hükümlüler tarafından üretilen yüzlerce ürünü vatandaşlarla buluşturdu. Kalite ve fiyat avantajıyla dikkat çeken fuar, iki günde 55 bin kişiyi ağırladı.


Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından Kırıkkale’de ilk kez düzenlenen "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı", vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Türkiye genelindeki 62 Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’nün katılım sağladığı fuarda, hükümlü ve tutukluların atölyelerde ürettiği yüzlerce ürün Cumhuriyet Meydanı’nda sergileniyor. Gıdadan tekstile, porselenden seramiğe, deri çantalardan ahşap eşyalara kadar uzanan zengin ürün çeşitliliği, hem kalite hem de uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.


Etkinliğe aileleriyle birlikte gelen vatandaşlar, hem alışveriş yaptı hem de fuar alanında sahne alan Taşan Kardeşler’in seslendirdiği şarkılarla keyifli vakit geçirdi. İnfaz ve koruma memurlarının da vatandaşlarla birlikte müzik eşliğinde eğlendiği etkinlik, sosyal dayanışmayı güçlendiren bir atmosfer oluşturdu. 2 gün içinde 55 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, 28 Mayıs’a kadar açık kalacak.



"Hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük bir katma değer"


Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, yaptığı açıklamada, fuarın sadece bir sergi değil, aynı zamanda hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasına yönelik önemli bir sosyal proje olduğunu söyledi. Çetin, "Bu fuar, Ceza İnfaz Kurumları’nda bulunan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, topluma kazandırılmaları ve üretken bireyler olarak hayata hazırlanmaları amacıyla yürütülen çalışmaları kamuoyuna tanıtmak amacıyla düzenlenmektedir. İşyurtlarımız, hükümlü ve tutukluların sosyal hayata kazandırılmalarını hedefleyen, üretim ve eğitim odaklı en önemli sosyal projelerden biridir. Sadece bir üretim alanı değil, aynı zamanda bir rehabilitasyon ve meslek edindirme sahasıdır. Bu yönüyle işyurtlarımız, hem ekonomik hem de sosyal açıdan büyük bir katma değer oluşturmaktadır" diye konuştu.



"Fuarımıza Kırıkkale halkı büyük ilgi göstermektedir"


Üretilen tüm ürünlerin katkı maddesi içermediğine dikkat çeken Çetin, "Fuarımızda, 62 ceza infaz kurumunun ürettiği ürünler sergilenmektedir. İşyurtlarımızda üretilen ürünler, kalite ve güvenin kapısıdır. Ürünlerimizin hiçbirinde herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tutuklu ve hükümlülerimizle birlikte ürettiğimiz bu ürünler, millî ekonomiye ciddi katkı sağlamaktadır. Fuarımıza Kırıkkale halkı büyük ilgi göstermektedir. Rakamlarla ifade etmek gerekirse, ilk gün 30 bin, ikinci gün ise 25 bin Kırıkkaleli fuarımızı ziyaret etmiştir" dedi.



"Demek ki insanoğlu işlenirse çok değerli"


Fuarı ziyaret eden vatandaşlardan Mustafa Tonga (62), "Bunu tertipleyen, bu sanatı öğreten, buna vesile olan her kimse Allah razı olsun. Bütün mahkûm arkadaşların da böyle değerlendirmelerde bulunmasını isterim. Ürünlere hayran oldum, her şey çok güzel. Demek ki insanoğlu işlenirse çok değerli; işlenmezse değerli değil. İşlediğin zaman bir elmas" diyerek düşüncelerini paylaştı.


Bir diğer vatandaş (30) ise, "Adalet Bakanlığı’na teşekkür ederiz, gerçekten güzel bir aktivite yapmışlar. Her ilin güzel ürünlerini getirmişler, geziyoruz, çok güzel olmuş" dedi.


Duru Doğu (11) da, "Doğal taşçılar, çantacılar ve yemek alanları çok dikkatimi çekti" diyerek fuarın çocuklar açısından da ilgi çekici olduğunu belirtti.



İlk kez düzenlendi, binlerce vatandaş ziyaret etti: Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler yoğun ilgi gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 28 Şubat zulmü unutulmadı Yıldırım Belediyesi, 28 Şubat Post-Modern Darbesi’nin yıl dönümünde anlamlı bir kültür etkinliğine imza attı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği ‘Karanlıkta Açan Çiçekler’ tiyatro oyunundan o dönemde yaşanan dramlara ve toplumsal hafızada derin izler bırakan olaylara ışık tutuldu. Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak 28 Şubat sürecine uzanan geniş bir zaman dilimini ele alan oyun, özellikle mütedeyyin ve muhafazakâr kesimin maruz kaldığı baskıları sahneye taşıdı. Akademisyen Ahmet Bey ve ailesi etrafında gelişen olaylar üzerinden kurgulanan oyunda; temel hak ve hürriyetler kapsamında eğitim, sağlık ve memuriyet haklarının nasıl sınırlandırıldığı, kamu görevlerinden uzaklaştırmalar ve toplumsal baskılar çarpıcı bir şekilde gözler önüne serildi. Bir ailenin yaşadığı dramatik dönüşüm üzerinden dönemin sindirme politikalarını aktaran eser, izleyicilere hem tarihî bir perspektif sundu hem de toplumsal hafızanın canlı tutulmasının önemini hatırlattı. Demokrasimizin kara lekesi 28 Şubat’ın Türk Demokrasi Tarihi’nin en en karanlık sayfalarından birisi olduğuna işaret eden Yıldırım Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "28 Şubat süreci, milletimize, inanç ve değerleri üzerinden büyük mağduriyetlerin yaşatıldığı demokrasiyle, insanlıkla uzlaşmayacak uygulamaların yaşandığı bir dönem oldu. Eğitim hakkından çalışma hakkına kadar temel özgürlüklerin kısıtlandığı bu süreçte birçok aile derin yaralar aldı. ‘Karanlıkta Açan Çiçekler’ oyunu ile hem o günleri unutmamak hem de özellikle genç nesillere bu tarihi doğru şekilde aktarmak istedik. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.
Manisa Tehlike arz eden dereler güvenli hale getiriliyor Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Demirci ilçesine bağlı Yiğitler Mahallesi’nden geçen ve tehlike arz eden derede korkuluk yapım çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, hayata geçirdiği çalışmalarla yerleşim merkezlerini daha güvenli ve konforlu hale getirmeye devam ediyor. Özellikle dere yatakları, sulama ve yağmur suyu kanalları gibi tehlike arz eden noktalarda korkuluk çalışmalarını sürdüren MASKİ, Demirci ilçesi Yiğitler Mahallesi’nden geçen derede 300 metrelik korkuluk imalatı çalışmalarına başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Günay, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamalarda, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, il genelinde yaptığımız saha incelemeleri ile riskli alanları tespit ediyor, yaptığımız korkuluk imalatları ile güvenlik önlemi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Demirci ilçesi Yiğitler Mahallesi içerisinden geçen ve tehlike arz ettiğini düşündüğümüz deremizin korkuluk yapım çalışmalarına başladık. Hayırlısıyla çalışmaları en kısa süre içerisinde tamamlayarak deremizi güvenli hale getireceğiz" diye konuştu. Derede güvenlik önlemlerinin alınması için daha önce başvurularda belirten Yiğitler Mahalle Muhtarı Hayrettin Karakaya, "Mahallemiz içerisinden geçen deremizin tehlike oluşturmasından ötürü gerekli yerlere taleplerimizi iletmiştik. Sağ olsun Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ ekipleri talebimize duyarsız kalmadı ve çalışmalara başladı. Çalışmalar hızla ilerliyor, tehlike oluşturan deremiz güvenli hale getiriliyor. Artık mahalle sakinlerimiz tedirgin olmayacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlu başta olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Antalya ’Neden video çekiyorsun’ tartışması kanlı bitti: 3 yaralı Antalya’da video çekme tartışması sonucu 2 kişi arasında çıkan kavgada 1 kişi bacağından, kavgayı ayırmak isteyen 2 kişi ise vücutlarının çeşitli bölgelerine isabet eden saçmalar nedeniyle yaralandı. Olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı. Olay, saat 12.30 sıralarında turistlerin uğrak noktalarından birisi olan Kaleiçi Selçuk Mahallesi Ömer Reis Çıkmazı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde iş yeri sahibi olan İbrahim A. ile iddiaya göre bir süredir cep telefonu ile işletmenin görüntülerini çeken ve yakın noktada bir kafede bekçilik yaptığı öğrenilen Mehmet Z. C. arasında tartışma çıktı. İş yerinin görüntülerini neden çektiğini soran İbrahim A. ile Mehmet Z. C. arasındaki tartışma kısa sürede büyürken, çevredeki diğer esnaf araya girerek kavgayı ayırmak istedi. Bu sırada koşarak çalıştığı kafeye giden Mehmet Z. C. birkaç dakika sonra iş yerinde bulunan pompalı tüfekle geri gelerek rastgele ateş etmeye başladı. Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı Saçmaların hedefi olan İbrahim A. bacağından, kavgayı ayırmak için gelen Suat Ş. (75) ve Faruk Ç. (65) vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla hafif şekilde yaralandı. Olay sonrası saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Z. C. ise hızla uzaklaştı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralı 3 kişi olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Verilen adrese gelen Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri olay sonrası kaçan ve eşkali belirlenen Mehmet Z. C.’nin yakalanması için bölgede çalışma başlattı.