ÇEVRE - 19 Ocak 2026 Pazartesi 09:14

Kar hasretini bin 744 rakımlı dağda giderdiler: Zirvede kış manzarası görsel şölen sundu

A
A
A
Kar hasretini bin 744 rakımlı dağda giderdiler: Zirvede kış manzarası görsel şölen sundu

Kırıkkale’de şehir merkezinde kar yağışının etkili olmaması üzerine vatandaşlar, bin 744 rakımlı Dinek Dağı’nın zirvesine çıkarak kış manzarasının keyfini yaşadı. Aileleriyle birlikte zirveye çıkan vatandaşlar, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla doğayla iç içe vakit geçirdi.


Kırıkkale’de şehir merkezinde kar yağışının etkili olmaması üzerine, kış manzarası görmek isteyen vatandaşlar bin 744 rakımlı Dinek Dağı’nın zirvesine yöneldi. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte dağ beyaza büründü. Aileleriyle birlikte zirveye çıkan vatandaşlar doğayla iç içe vakit geçirdi. Vatandaşlar, şehir merkezine kar yağmaması nedeniyle bu bölgeyi tercih ettiklerini ifade etti.


Soğuk havanın etkili olduğu Dinek Dağı’nda, karla kaplanan zirve ve yoğun bulutlar havadan görüntülendi. Beyaza bürünen dağ silueti, bulutların arasından yükselen manzarasıyla görsel şölen sundu. Yüksek kesimlerde kışın tüm güzelliğini yansıtan doğa, havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.


Ailesiyle birlikte Dinek Dağı’na gelen Murat Gültekin, iklim değişikliği nedeniyle bölgede kar yağışının azaldığını belirterek, çocukların kar hasreti nedeniyle zirveye geldiklerini söyledi. Gültekin, "İklim değişikliği sebebiyle ülkemizde artık kar yağışı azaldı; özellikle bizim bölgemizde. Çevre illere kar yağıyor ama merkeze bir türlü yağmıyor. Çocukların kar hasreti olduğu için biz de tadını çıkarmak amacıyla buraya geldik. İnşallah güzel vakit geçireceğiz" diye konuştu.


Kar görmeye geldiklerini anlatan Hakan Uzel de, burada keyifli vakit geçirdiklerini ve eğlendiklerini dile getirdi. Uzel, "Şehir merkezine kar yağmadı, çok bekledik. Biz de dayanamayarak ailecek Dinek Dağı’na çıktık, karın tadını çıkarmak için. Burada çok keyifli vakit geçiriyor, eğleniyoruz" dedi.


Kar keyfi için Dinek Dağı’nı tercih ettiklerini ifade eden Sevda Uzel, "Biz de burada eğleniyoruz. Şehir merkezinde oturuyoruz, orada kar yok. Biz de kara geldik. Kar bize gelmedi, biz kara geldik. Doğa çok güzel" şeklinde konuştu.



Kar hasretini bin 744 rakımlı dağda giderdiler: Zirvede kış manzarası görsel şölen sundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu vatandaşları Ramazan etkinlikleri ile buluşturuyor Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, Aydınlıların yoğun katılımıyla devam ediyor. Fuar Aydın’da gerçekleştirilen programlarda etkinlik alanı dolup taşarken, her yaştan vatandaş Ramazan coşkusunu birlikte yaşıyor. Geleneksel Ramazan kültürünü yaşatan etkinliklerde çocuklar sahne gösterileri ve oyun alanlarında doyasıya eğleniyor. Hacivat-Karagöz gösterileri, meddah anlatıları, Aşuk ile Maşuk gösterileri, jonglör ve illüzyonist performansları büyük beğeni topluyor. Çocuk tiyatroları ve şişme oyun alanları miniklerin neşesine neşe katıyor. Etkinlik alanında vatandaşlara Ramazan şerbeti ve Osmanlı macunu ikram edilirken, aileler hem geleneksel gösterileri izliyor hem de keyifli vakit geçiriyor. Etkinliklere katılan vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Ramazan etkinlikleri, ay boyunca Aydınlıları bir araya getirmeyi sürdürecek. Etkinlikler 22 Şubat Pazar gününe kadar 14.00 ile 22.00 saatleri arasında Fuar Aydın’da vatandaşlarla buluşmayı sürdürecek. Ardından; Sultanhisar ilçesinde 23 Şubat Pazartesi ve 3 Mart Salı günleri Belediye Meydanı, Söke ilçesinde 24 Şubat Salı ve 28 Şubat Cumartesi günleri Yenicami Mahallesi kapalı pazar yeri, İncirliova ilçesinde 25 Şubat Çarşamba ve 4 Mart Çarşamba günleri İncirliova Belediyesi önü, Buharkent ilçesinde 26 Şubat Perşembe günü Kamil Paşa Mahallesi kapalı pazar yeri, Yenipazar ilçesinde 27 Şubat Cuma günü Yenipazar Belediyesi meydanı, Köşk ilçesinde 2 Mart Pazartesi günü Çarşı Mahallesi Eski Nazilli Caddesi etkinliklerin adresi olacak. İlçelerde etkinlikler 18.00 saatinde başlayacak, 20.15 saatinde sona erecek. 5-15 Mart tarihleri arasında ise eğlencenin adresi bir kez daha Fuar Aydın olacak.
Antalya Kepez’de Ramazan bereketi iftar sofraları kuruldu, lokmalar dağıtıldı Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programlarında mahalle sakinleri aynı sofrada buluşarak oruçlarını birlikte açıyor. Kepez Mahallesi kapalı pazar alanında düzenlenen iftar programında Santral, Kepez ve Ünsal mahalleleri aynı sofrada buluşurken, Kanal Mahallesi kapalı pazar alanındaki programda ise Atatürk, Kanal ve Barış mahalleleri bir araya geldi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de, Kepez ve Kanal mahallelerindeki iftar sofralarında hemşehrileriyle buluştu. Ramazan paylaşmaktır Ramazan ayının yalnızca sabrı değil; paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu taşıyabilmeyi öğrettiğini belirten Başkan Kocagöz, "İşte biz de Kepez Belediyesi olarak bunu yapıyoruz. Kıymetli hemşehrilerimize Ramazan’ı doya doya yaşatmaya çalışıyoruz. Bu mübarek ay boyunca Kent Meydanı’nda ve Dokumapark’ta düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleriyle kültürümüzü yaşatırken her gün 68 mahallemizde 30 gün boyunca iki ya da üç mahallemizle bir arada iftar sofralarında buluşuyoruz" dedi. Camilerde lokma ikramı Mahallelerde kurulan iftar sofraları gönülleri birleştirirken, camilerde teravih namazı sonrası yapılan lokma ikramı da paylaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirdi. Bu kapsamda Varsak Altıayak Mahallesi Hz. Ömer Camii ile Varsak Demirel Mahallesi Eski Cami’de teravih çıkışı vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.
Manisa Başkan Dutlulu Gölmarmaralılarla iftar sofrasında buluştu Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla kent merkezinde ve ilçelerdeki iftar programlarına devam ediyor. Gölmarmara’da düzenlenen iftar programında 2 bin kişi Büyükşehir’in iftar sofrasında buluştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da orucunu Gölmarmara halkı ile açtı. Düzenlenen iftar programına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Ata Temiz, Ulaş Aydın, daire başkanları, CHP Gölmarmara İlçe Başkanı Hayati Uyar ve ilçe yönetimi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Paylaşmanın ve kalpleri birleştirmenin zamanı Gölmarmara’da kurulan iftar sofrasında masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Başkan Besim Dutlulu, Ramazan’ın yalnızca bir ay değil; paylaşmanın, hatırlamanın ve kalpleri birleştirmenin zamanı olduğunu vurguladı. Aynı sofrada buluşmanın, aynı duaya "amin" demenin Manisa’nın ortak ruhunu güçlendirdiğini belirten Dutlulu, "Bereketin, dayanışmanın ve kardeşliğin her mahallede hissedildiği bir Manisa için çalışıyoruz" dedi. Geleneksel ramazan eğlenceleri renk kattı Gölmarmara Kapalı Pazaryerini dolduran vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını hep birlikte açtı. Açılan oruçlar sadece sofraları değil, gönülleri de birleştirdi. İftar sonrasında, Hacivat ve Karagöz, Orta Oyunu, her yaştan Gölmarmaralıya keyifli anlar yaşattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca kent genelinde iftar sofraları kurmaya ve çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edecek.
Manisa Manisa’da hasta nakil filosuna hayırsever desteği Manisa Büyükşehir Belediyesi, acil müdahale gerektirmeyen hastalar için sunduğu ücretsiz hasta nakil ambulansı hizmetini hayırseverlerin desteğiyle büyütüyor. Yeni hibe edilen araçlarla ambulans sayısını 3’e çıkaran Büyükşehir, 2026 yılında 17 ilçede daha hızlı ve kapsamlı hizmet sunmayı hedefliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sağlık alanındaki yatırımlarını sürdürüyor. Özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşların evlerinden hastaneye, hastaneden tekrar evlerine güvenli şekilde ulaştırılmasını sağlayan hasta nakil ambulansı hizmeti, filoya katılan yeni araçlarla daha geniş kitlelere ulaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında, 17 ilçede vatandaşların hayatını kolaylaştıran örnek bir hizmet modeli ortaya konuldu. "Büyük bir kolaylık sağlandı" Hizmetten yararlanan hasta yakını Dilber Yücel, sağlanan desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Eskiden hastamızı sandalyesiyle indirip bindirmekte çok zorlanıyorduk, dışarıdan yardım bekliyorduk. Şimdi ekipler gelip odasından alıyor, hastaneye götürüp tekrar eve bırakıyor. Bu hizmetten çok memnunuz; Allah razı olsun. Besim Başkanımıza çok teşekkür ederiz." dedi. "Tek ambulansla 1280 nakil yapıldı" Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın ise 2025 yılında tek bir ambulansla 1.280 nakil gerçekleştirdiklerini belirterek, hayırsever vatandaşların bağışlarıyla araç sayısının 3’e yükseldiğini ifade etti. Aydın, "Başkanımız Besim Dutlulu’nun vizyonu doğrultusunda 2026 yılında genişleyen filomuzla hizmet kapasitemizi ve kalitemizi daha da artıracağız. Vatandaşlarımız 444 99 45 Çözüm Merkezi ya da manisa.bel.tr adresi üzerinden başvuruda bulunabilir. 17 ilçemizde aktif olarak hizmet veriyoruz." diye konuştu. Aydın, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hasta nakil hizmetinin, özellikle yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı hastalar için önemli bir destek olmaya devam edeceğinin altını çizdi.