EĞİTİM - 28 Nisan 2025 Pazartesi 14:03

Kırıkkale’de öğrencilere yönelik JSGA tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi

A
A
A
Kırıkkale’de öğrencilere yönelik JSGA tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi

Kırıkkale’de, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin tanıtımı için öğrencilere bilgilendirme faaliyeti düzenledi.


Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Başkanlığı’nın öğrenci kaynağını oluşturacak nitelikli aday havuzunu geliştirmek ve akademinin tercih edilirliğini artırmak amacıyla tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyet düzenlendi. Öğrenciler JSGA’nın sunduğu eğitim imkanları, kariyer fırsatları ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca, JSGA’nın, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarına subay, astsubay ve uzman jandarma yetiştiren yükseköğretim kurumu olduğu da öğrencilere aktarıldı.


Jandarma ekipleri tarafından kullanılan yerli ve milli üretim silahlar ve olay yeri inceleme ekipmanları hakkında bilgilerin verildiği etkinlikte, hassas burunlu köpeklerinde çalışmaları hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Etkinlik sonunda öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandı.



Kırıkkale’de öğrencilere yönelik JSGA tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Balcıoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını, aziz şehitleri ve gazileri saygı, rahmet ve minnetle andığını belirten Başkan Balcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Milli bayramların sadece takvimde bir gün olmadığını aktaran Başkan Balcıoğlu, "Bandırma Vapuru’nda bu inançla yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, özgürlük meşalesini Anadolu’nun dört bir yanında yaktılar. İşte 19 Mayıs, o karanlık işgal günlerinde bile umudunu kaybetmeyenlerin, vazgeçmeyenlerin, hep daha iyi bir geleceğe inananların bayramıdır. Bugün, o yolculuğun 106’ncı yıl dönümünde, o azim ve umudu bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz. 19 Mayıs, her yıl yeniden ayağa kalktığımız, geçmişten ilham alarak geleceğe yürüdüğümüz, toprağa ve bayrağa sahip çıktığımız gündür. Bugün de Silivri’de, Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca insan olarak bir kez daha haykırıyoruz, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi. 19 Mayıs’ın sadece başlangıç değil devam eden bir yolculuk olduğunu ifade eden Balcıoğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı sizlere armağan ederken sadece bir bayram değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk da emanet etti. Onun sizden beklentisi ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ bireyler olmanızdır. Çünkü enerjiniz ve hayalleriniz, geleceğimizin en büyük gücüdür. Unutmayın, geleceğimiz sizlerin ellerinde şekillenecek. Sizler, bu büyük yolculuğun ve bu büyük milletin gerçek mirasçılarısınız. Bu ülkenin aydınlık yarınlarını sizler inşa edeceksiniz" dedi.
Aksaray Dede ile torunu fotoğraf çektirirken Ihlara Vadisi Melendiz Çayı’na düştü Aksaray’da Ihlara Vadisi’nden geçen Melendiz Çayı’nda fotoğraf çektirmek isteyen dede ve torunu suya düşerek yaralandı.Olay, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesindeki Ihlara Vadisi kanyonunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, ailecek Ihlara Vadisi’ne gezmeye gelen C.A. (64) ve torunu E.E.I. (7) kanyon içerisinden geçen Melendiz Çayı’nda fotoğraf çektirmek istedi. Çayın kenarına geçen dede ve torun aile üyeleri tarafından fotoğraf çekildiği esnada, dengesini kaybeden torun düşmemek için dedesine tutundu. Dede de dengesini kaybedince dede ile torun yaklaşık 2 metre derinliğindeki suya düştü. Vadide bulunan diğer vatandaşlar hemen suya atlayarak dede ile toruna müdahalede bulundu. Dede ve torun vatandaşlar tarafından yaklaşık 3 dakika suda kaldıktan sonra güçlükle çıkarılırken vadi güvenlik görevlileri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verildi. İhbar üzerine olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan dede ile torunu ilk müdahalelerini yaptıktan sonra ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan dede ile torunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.