YEREL HABERLER - 08 Kasım 2015 Pazar 10:57

Üniversitelerin Bulunduğu Yöreye Katkı Sağlaması

A
A
A
Üniversitelerin Bulunduğu Yöreye Katkı Sağlaması

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, üniversitelerin bulunduğu yörelere katkı sağlaması gerektiğini, gayretlerini bulundukları yörenin sorunlarını çözme noktasında yoğunlaştırdıklarını, sonra ülke sorunları ve daha sonra da dünyadaki gelişmeler ve sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını bildirdi.
Prof. Dr. Aykaç, üniversite olarak kendi bulundukları yörenin sorunlarına çözümler bulmanın ve yörenin özelliklerini, üstün yönlerini tanıtmanın en önemli görevleri olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Aykaç, “Biz, birinci derecede faaliyet gösterdiğimiz ilin ve yörenin sorunlarıyla ilgiliyiz. Gayretlerimizi bu sorunları çözme noktasında yoğunlaştırıyoruz. Sonra ülke sorunları ve daha sonra dünyadaki gelişmeler ve sorunlar gelmektedir. Bizim öğretim üyesi meslektaşlarımız bu sıralamaya önemli ölçüde dikkat etmek suretiyle faaliyetlerini bu kapsamda geliştirmeye, yürütmeye özen gösteriyorlar. Gerek fakültelerimizde gerekse meslek yüksek okullarımızda aynı anlayışı sürdürüyoruz" dedi.
"ULUSAL SINIRLAR ASLA BİLİM İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR"
Bilimin ulusal sınırlarla sınırlandırılamayacağını vurgulayan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Bizim en çok dikkat edeceğimiz husus, asla ve asla küresel bir kurum olduğumuzu unutmadan dünyayı da kucaklayıp dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ederek, faaliyetlerimizi sürdürmek durumunda olduğumuzdur. Çünkü bilim ulusal sınırlarla sınırlandırılamaz. Ulusal sınırlar asla bilim için geçerli değildir. Bilim için evrensel sınırlar geçerlidir. Bilim evrenseldir ve bütün insanlığın malıdır. Bu anlamda da bütün insanlık bilim konusunda bir araya gelmek ve birbirlerine katkıda bulunmak durumundadır. Bu anlayışı biz de üniversite olarak sürdürme konusunda dikkatliyiz. Buna özen gösteriyoruz" diye konuştu.