GENEL - 09 Şubat 2017 Perşembe 23:14

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan: “Allah kimseyi vatansız bırakmasın”

A
A
A
TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan: “Allah kimseyi vatansız bırakmasın”

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Ensar Vakfı Şubesinin açılışına katılan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Allah kimseyi vatansız bırakmasın” dedi.
Lüleburgaz’da Ensar Vakfı Şubesinin açılışına ve tanışma yemeğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, kurum müdürleri ve Ensar Vakfı üyeleri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Bilal Erdoğan, “Ensar malumunuz peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiği zaman onu orada karşılayan bütün Mekkeli muhacir kardeşlerini bağrına basan, onlarla evlerini, aşlarını, işlerini paylaşan, onları kucaklayan o güzide topluluğa verilen isim. Şimdi aslında ülkemiz çok enteresan dönemlerden geçiyor. Bunu biraz daha geri çekilerek incelediğimiz zaman dünyanın da bir belirsizlik içerisinde ilerlediğini görüyoruz. Avrupa Birliğinin bu 2009 krizinden sonra tekrar bir arada kalıp kalamayacağını tartışmaya başladık. İngiltere ayrılma kararı verdi” dedi.

“Referandumda hayır oyunun çıkmasıyla İtalya’nın geleceği çok karanlık bir müriyete bürünmüş oldu”
İtalya örneğini veren Erdoğan, “Referandumda hayır oyunun çıkmasıyla İtalya’nın geleceği çok karanlık bir müriyete bürünmüş oldu. Çünkü İtalya İkinci Dünya Savaşı’ndan beri koalisyon hükümetleriyle, devamlı değişen başbakanlarla istikrarsızlıkla anılan bir ülke oldu. Son 30 yılda da ekonomik gelişmeden eser olmayan, yatırımlarını yapamayan, basit bir tren istasyonunu 7-8 yılda bitiremeyen bir ülke konumunda” ifadelerini kullandı.

“Allah kimseyi vatansız bırakmasın”
15 Temmuz’a değinen Erdoğan, “Allah kimseyi vatansız bırakmasın. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık, ardından şehitlerimizin evlerini ziyaret ettik. Gazilerimizi hastanelerde ziyaret ettik. Hepsinin söylediği bir ortak cümle vardı. O anda o gece şunu düşündük dediler; ’Bu darbe başarılı olursa bizim gidecek başka yerimiz yok.’. Gidecek başka yerimiz yok. Allah göstermesin Suriyeli mülteci kardeşlerimiz bilerek, isteyerek, seçerek buraya gelmediler veya Ürdün’e gitmediler veya çevre ülkelere dağılmadılar. Ablası İstanbul’da, halası Ürdün’de insanlar hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Onun için bağımsızlığımız çok önemli. 15 Temmuz bizim millet olarak bağımsızlığımız için ne denli fedakarlık yapabileceğimizin yeni bir nişanesi oldu. 1915’te Çanakkale’de neyi ortaya koyduysa bu millet, Kurtuluş Savaşı’nda neyi ortaya koyduysa bu millet, bağımsızlığı için tekrar ortaya canını siper edebileceğini göstermiş oldu” dedi.

“Tayyip Erdoğan sonrasında bu ülkede yeniden bizi birbirimize düşürememeleri için bizim bu sisteme ihtiyacımız var”
Ülkenin istikrarından bahseden Erdoğan, “Bu istediğiniz kadar ekonomik kazanımınız olsun, istediğiniz kadar askeriniz güçlü olsun manevi olarak güçlü olmazsanız sizi fitnelerle, fesatlarla, bozgunlarla birbirinize düşürürler. İki ay zaman içerisinde inşallah ülkemizde bir referandum olacak. Elhamdülillah bir liderimiz var. Dünya bu belirsiz sularda yüzerken şu reformu gerçekleştirebilirsek inanın Tayyip Erdoğan hayattayken değil, Tayyip Erdoğan sonrasında bu ülkede yeniden bizi birbirimize düşürememeleri için bizim bu sisteme ihtiyacımız var. Tayyip Erdoğan kadar karizmatik, Tayyip Erdoğan kadar güçlü bir lider olmadığı zaman da bu ülkeyi istikrarlı bir biçimde yönetilebilir kılmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Bağımsızlığımızı teminat altına alacak bir sistemi egemen kılmak için sandıklara gitmemiz lazım”
15 Temmuz örneğini veren Erdoğan, “Onun için 2 ay sonra gerçekleşecek olan referandumda çok güçlü bir şekilde bağımsızlığımızı teminat altına alacak bir sistemi egemen kılmak için sandıklara gitmemiz lazım. İrademizi ortaya koymamız lazım. Nasıl ki 15 Temmuz’da bağımsızlığımıza sahip çıkma iradesini canlarımız, kanlarımızla ortaya koyduysak bir oyumuzla da olsa referandum sandığında inşallah bu iradeyi ortaya koymamız gerekiyor. Onun için bu referandum önemli. Bizim için önemli bir dönemeç noktası. Ekonomik olarak cendereye alındığımız bir dönemde referanduma gitmeye çalışıyoruz. Ama inanın bu dönemeci atlattığımız zaman Türkiye kararlılıkla yatırımlarını yapabilen, istihdamı yeniden arttırabilmek için sektörlerin önünü açan, katma değer olan yatırımları, katma değer olan işleri destekleyebilen bir ülke olacaktır. Türkiye’yi 2017 yılı içerisinde en çok darbe ihtimali olan 10 ülke arasına koymuşlar. Kaşıyorlar, hala durmayacaklar” dedi.
Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleşti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor:0 - Tuzlaspor: 2 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Sakaryaspor, sahasında karşılaştığı Tuzlaspor’a 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 41.dakikda Sakaryaspor atağında sol kanatta topun başına geçen Dimitrov’un kullandığı frikik kalecide kaldı. 57. dakikada Tuzlaspor atağında topla buluşan Mamba, topu ağlarla buluşturdu ve Tuzlaspor 1-0 öne geçti. 61. dakikada Sakaryaspor atağında oyunu yeni giren Burak Süleyman’In çektiği şut kale direğinden geri döndü. 90+6.dakikada Tuzlaspor’u rahatlatan gol geldi. Tuzlaspor baskı yediği dakikalarda topu kaptıran Sakaryaspor Sadık Baş’ın gölüne engel olamayarak ikinci golü yiyerek sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Hakemler: Muhammet Ali Meteoğlu, Mehmet Kısal, Hüseyin Aylak Sakaryaspor: Cihan Topaloğlu, Kasongo, Rotman, Donkor, Murat Cem Akpınar(Koray Kılınç dk. 73), Hasan Kılıç, Samed Onur(Burak Süleyman dk. 60), Del Valle, Erdi Dikmen (Bülent Cevahir dk. 60), Dimitrov, Oğuz Yıldırım (Sinan Kurt Dk. 79) Yedekler: İbrahim Demir, Çağlayan Menderes, Ndlovu, Roshı, Berat Can Şanlı, Muhammed Himmet Ertürk Teknik Direktör: Tuncay Şanlı Tuzlaspor: Emre Koyuncu, Awuku, Muhammed Akarslan(Sadık Baş dk. 77), Mahamadou, Mamba(Hasanalizada dk. 82), Hikmet Çiftçi (Aksel Aktaş dk. 90+7), Umar(Stankovski dk. 77), Samet Asatekin, Togui, Gökhan Akkan, Çağrı Giritlioğlu Yedekler: Kurtuluş Yurt, Selim Ay, Ahmethan Köse, Ali Baran Kanıçok, Mehmet Zahit Çınar, Mehmet Coşkun, Teknik sorumlu: Andaç Gürkan Kocabıyık Goller: Mamba (dk. 57) Sadık Baş (90+6)(Tuzlaspor) Sarı kartlar: Kasongo, Erdi Dikmen (Sakaryaspor), Muhammed Akarslan, Stankovski (Tuzlaspor)
Ankara Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 - Giresunspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Gençlerbirliği, sahasında karşılaştığı Giresunspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 11. dakikada Amilton’un sol kanattan ortasında Yatabare’nin vuruşunda kaleci Cörüt meşin yuvarlağı kornere çeldi. 36. dakikada sağ çaprazdan pası alan Buğra Çağıran ceza sahası içinde topu karşıladı. Çağıran’ın şutunda meşin yuvarlağı kale önünde Kadir Seven uzaklaştırdı. 54. dakikada Yatabare sağ kanattan ceza yayına ortasını açtı. Ceza sahası içinde topla buluşan Melih Bostan’ın kaleyi cepheden gören noktadan çektiği şutta meşin yuvarlak sol kale direğine çarpıp oyun alanına döndü. 69. dakikada sağ kanattan köşe vuruşu kullanan Buğra Kavuncu topu kale önüne havadan gönderdi. Havadan gelen topa arka direkte yükselen Yatabare’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Ali Yılmaz, Barış Çiçeksoyu, Harun Reşit Güngör Gençlerbirliği: Ertuğrul Çetin, Oğuzhan Berber, Nzaba (Elias Durmaz dk. 86), Alperen Babacan, Yasin Güreler, Özgür Çek, Amilton (Jimmy Durmaz dk. 90+1), Buğra Çağıran (Akabueze dk. 76), Ensar Kemaloğlu, Yatabare, Melih Bostan (Özgür Baran Aksaka dk. 86) Yedekler: Orkun Özdemir, Atalay Gökçe, Halit Yılmaz, Arda Temur, Musa Çağıran, Abdullah Durak Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Giresunspor: Göktan Cörüt, Ertuğrul Şenlikoğlu, Mehmet Keskin, Yiğit Çınar (Muhammet Turhan dk. 90+1), Kadir Seven, Faruk Can Genç (Fatih Yılmaz dk. 90+1), Talha Ülvan, Enishan Ceylan (Furkan Arda Kabaca dk. 84), Furkan Kütük, Şahin Dik (Mert Han Kurt dk. 84), Alperen Köşker (Emre Nizam dk. 73) Yedekler: Erkan Anapa, Muhammed Mirac Çakıroğlu, Arda Kılıç, Şenel Hami Aydemir, Ahmet Lütfü Kara Teknik Sorumlu: Serhat Güller Gol: Yatabare (dk. 69) (Gençlerbirliği) Sarı Kartlar: Özgür Çek (Gençlerbirliği), Faruk Can Genç, Mert Han Kurt (Giresunspor)
Ankara İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi’nin sona ermesi ile nihai bildiri yayımlandı. İİT 15. Zirvesi, Gambiya’nın ev sahipliğinde başkent Banjul’da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre; 2023 yılı içinde tüm dünyada 602 ırkçı, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı saldırı gerçekleşti. Zirve sonrasında alınan kararlardan biri, Büyükelçi Mehmet Paçacı İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Zirve’de, İsrail’in savaş ve insanlık suçlarının önlenmesine dönük diplomatik, ekonomik ve siyasi her türlü tedbiri alma çağrısında bulunuldu. İİT kararlarını uygulamayan üye devletlere karşı, üyeliğin askıya alınması dahil, hukuki tedbirler uygulanması ve bu konuyu ele almak üzere bir toplantı düzenlenmesi karara bağlandı. İsrail’le işbirliği yapan ülkelerin soykırıma varan suçlara ortaklık ettiği vurgulanırken Filistinlilere koruma sağlanması kararı alındı. Türkiye’nin önerileri sonucu kararlara eklenen tedbirler şu şekilde: “Gazze’deki suçlardan sorumlu özel ve tüzel kişilerin varlıklarının dondurulması, İsrail’in uluslararası spor, kültürel ve ekonomik etkinlik ve faaliyetlerden men edilmesi yönünde çaba harcanması, İsrail’in uluslararası örgüt ve forumlardan ihracı konusunda çaba harcanması, üye devletlere Uluslararası Adalet Divanındaki soykırım davasına müdahil olma çağrısı.” Ayrıca, 2025 yılında gerçekleştirilecek Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı. PKK/PYD/YPG terör örgütleri ortak tehdit Zirve’de Kıbrıs meselesine ve Batı Trakya Türk azınlığın durumuna ilişkin konularda İslam dünyasının dayanışmasını teyit eden kararlar alınırken, nihai bildiride PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin ortak tehdit olduğu karara bağlandı.