GENEL - 11 Şubat 2019 Pazartesi 17:02

Bakan Dönmez: “28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi”

A
A
A
Bakan Dönmez: “28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde katıldığı Lüleburgaz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreninde, “Özellikle 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde katıldığı Lüleburgaz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreninde, “Özellikle 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi” dedi.


Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve çok sayıda davetli katıldı.


Programda konuşma yapan Bakan Fatih Dönmez, “Mesleki ve teknik eğitim veren bu okulumuz ülkemizi ve milletimizi hedeflerine ulaştırmada anahtar bir role sahip olacak. Özellikle 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi. Malum bir zihniyet İmam Hatip Liseleriyle mücadele etme, onların önünü kesme adına yaptığı birtakım hamlelerle meslek liselerinin önünü kesmiş oldu. Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara teknik eleman bana göre ana teknik eleman yetiştiren bu okullara her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bu okuldan çıktığınızda mesleğinize bağlı olarak işleriniz hazır. Belki yüksek tahsil kısmını düşünebilirsiniz. Onda da engel yok. Bazen meslek liselerinin tercih edilmemeleri yönünde sorular soruluyor gençlere. Onlar da üniversite önlerinin fazla açık olmadığını söylüyor. O açıdan buralara tercih 2’inci 3’üncü sıralara inmiş durumda. Eskiden Fen Lisesi ve Anadolu Liseleri’ne tercih olur, ondan sonra da normal liselerden ziyade bu tip meslek liseleri tercih edilirdi. Ben Teknik Üniversite mezunuyum. O dönemde meslek liselerimiz çok da iyi öğrenci yetiştirebiliyordu” dedi.



“Yaklaşık 6 milyon TL’lik harcamayla inşa edildi”


Bakan Dönmez, “Gençlerimize ve onların enerjisine güveniyoruz. Yarınki büyük ve güçlü Türkiye’yi gençlerimizin inşa edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle ülkemizin dört bir yanında gerek enerji gerekse diğer tüm teknik alanlarda eğitim veren kurumlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu okul yaklaşık 6 milyon TL’lik harcamayla inşa edildi. Gerek fiziki şartlar gerekse eğitim altyapısıyla ortaya çıkan okulda yaklaşık 480 öğrenci eğitim görüyor. Ülkemizin nitelikli insan kaynağı temelini oluşturan okulumuzda halihazırda o bölümler açılmadı ama özellikle petrol ve doğalgaz arama ve üretimiyle alakalı yeni bölümlerin eklenmesiyle, madencilik ve doğalgaz sondajla alakalı yeni bölümlerin eklenmesiyle bu alanda önemli bir boşluğu da doldurmuş olacağız. Enerjinin dışında tasarım kimya gibi bu civarda özellikle sanayinin ihtiyaç duyduğu alanların tercih edilmesi son derece yararlı. Doğal Kaynaklar ve enerji alanında 11 tane okulun yapım sözünü aldık. Geçtiğimiz aylarda ilkinin temelini Balıkesir’de atmıştık. Bu ikincisi olmuş oldu” diye konuştu.


Daha sonra açıklamada bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise, “Özellikle ülkemizin öğrenci nüfusuna baktığımızda 18 milyon öğrencisiyle dünyanın 140 ülkesinden daha fazla nüfus potansiyelini ve insan kaynağını barındırıyor. Son dönemde okulların fiziki altyapılarıyla ilgili çok ciddi sonuç alıcı sonuçlar olmuştur. Kırklareli ilinin sınıf ortalaması şu an 27. kişi ve kurumlar Milli Eğitim Bakanlığı’na destek vererek ortalamayı 30’un altına düşürmüştür. Günümüz Türkiye’sinde üretimin önemi yadsınamaz. O nedenle mesleki liselerde yetişen ara eleman ihtiyacı en önemli açığımızı oluşturuyor. Sondaj, üretim teknikleri gibi faaliyetlerde de çok önemli yer tuttuğunu görüyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından okulun açılışı için kurdele kesilerek, Bakan Dönmez ve yetkiler okulda inceleme gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.