GENEL - 29 Mart 2019 Cuma 13:52

Minik Zeynep’in mahallesinde yas var

A
A
A
Minik Zeynep’in mahallesinde yas var

Kırklareli’nde dün akşam başına tuğlayla vurulmuş halde ölü bulunan minik Zeynep’in mahallesinde ve okulunda yas var.

Kırklareli’nde dün akşam başına tuğlayla vurulmuş halde ölü bulunan minik Zeynep’in mahallesinde ve okulunda yas var. Olayla ilgili açıklamada bulunan Minik Zeynep’in amcası Sezgin Esen, "Çocuğu yiyecek alacağım diyerek kandırarak bu sonuca ulaşılmış" dedi.


Kırklareli’nde kaybolduktan sonra vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan Zeynep Esin’in mahallesinde ve okulunda yas var. Kaybolmasının ardından Zeynep’in bulunması için büyük çaba sarf eden mahalle sakinleri minik kızın öldüğünü duyunca büyük üzüntü yaşadı. Kırklareli Tefik Fikret Yatılı Ortaokulunda okuyan Zeynep Esin’in arkadaşları okula gitmedi. Yasta olduklarını söyleyen öğrenciler "Çok üzüldük. Bugün sınavımız olmasına rağmen biz okula gitmedik. Arkadaşımızı çok seviyorduk" dedi.



"Yiyecek alacağım diyerek kandırarak bu sonuca ulaşılmış"


Minik Zeynep’in amcası Sezgin Esin olayla ilgili yaptığı konuşmada, "Bizim ailemizden biri olduğu için fark edemedik, yakın gördük. Biz çok üzgünüz. Allah kimseyi evlatları ile sınamasın. Bu gibi durumlar tekrar tekrar olur. Evden eğlenceler olacağı için teyze kızının, yani şüphe etiğimiz kişinin ablasının kızının yani akşama gideceğiz sen üzerine bir şeyler giy eğlenceye gitmeden önce hazırlık yap dediği bildirildi. O sebeple evden çıkarak haber vermeye gitmiş ve bu şekilde sonuç yani. Çocuğu yiyecek alacağım diyerek kandırarak bu sonuca ulaşılmış. Kendi kızı değil, ablasının kızı akşama siyasi partilerin eğlenceleri olduğu için o eğlencelere gitmek için haber vereceklerdi ama bu sonuçla karşı karşıya kaldık. Yani bu bizim akrabamız olduğu için biz şüphe edemedik. Bu kişi benim teyzemin çocuğu oluyor. Yani 28 yaşlarında, kızımız da 11. Çocuk ya böyle bir sonuçla karşılaştık" dedi.


Yaşanan olayı kınayan mahalle sakinleri idam istedi. Mahalleliler, "Zeynep hepimizin çocuğu. Bizler Cumhurbaşkanımızdan idam istiyoruz" dedi.



Olay


Olay dün gece saat 01.00 sıralarında ortaya çıktı. Dün sabah saat 10.30 sıralarında Zeynep Esin’in ailesi, polise kızlarının kaybolduğu yönünde ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri yaptıkları araştırmada bu gece saat 01.00 sıralarında Bademlik Mahallesi’nde metruk bir binada yerde hareketsiz yatan bir kız çocuğu buldu.


Durumun 112 ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri yaptıkları incelemede başına tuğla ile vurulduğu tahmin edilen kızın hayatını kaybettiğini belirledi. Cesedin 11 yaşındaki Zeynep Esin’e ait olduğu tespit edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Güven Park yenileniyor Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi tarafından Güvenevler Mahallesi’nde bulunan Güven Parkı’nda sürdürülen yenileme çalışmalarında sona gelindi. Toplamda 2 bin metrekarelik alana sahip olan Güven Parkı, Yenişehir Belediyesi tarafından kapsamlı bir yenileme sürecine tabi tutuldu. Çalışmalar kapsamında parkın yer döşemeleri, spor aletleri ve diğer tüm donatıları yenilendi. Yeniden düzenlenen park, modern donatılarıyla vatandaşların hizmetine sunulacak. Yenişehir Belediyesi, park içinde inşa edilecek olan Emekli Evi ile emeklilerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği, dinlenip vakit geçirebileceği bir alan da oluşturacak. Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürerek parkın kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyor. Parkta çocuklar için oyun alanları, spor yapmak isteyenler için modern spor aletleri ve yürüyüş yolları da yer alacak. “Vatandaşlarımızın parkın yeni yüzünü çok sevecek” Parktaki çalışmaları yerinde inceleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Güven Parkı’ndaki yenileme çalışmaları ile vatandaşlarımızın daha modern ve kullanışlı bir alanda vakit geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bir kent, sadece binalar ve yollarla değil, aynı zamanda insanların sosyal, kültürel ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayacak alanlarla da güzelleşir ve anlam kazanır. Güven Parkı, işte bu anlamda Yenişehir ilçemizin kalbinde yer alan, vatandaşlarımızın nefes alabildiği, dinlenebildiği ve sosyalleşebildiği önemli bir yaşam alanı. Güven Park’ı yenilerken, modern donatılarıyla her yaştan vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekân oluşturmayı hedefledik. Vatandaşlarımız parkın yeni yüzünü çok sevecek. Burada inşa edeceğimiz Emekli Evi projesi ise yaş almış vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını zenginleştirmek için önemli bir adım olacak. Parkımız tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Bilecik Bilecik, 9 bin yıl öncesine ve Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yeri unvanına sahip Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Müzeler Günü dolayısıyla kutlama mesajında, "Bahçelievler Neolitik kazı çalışmalarında bizleri 9 bin yıl öncesine ve Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yeri unvanını almamıza bunun yanında İnhisar’da Gedikkaya İn Mağarası kazı çalışmalarında ise günümüzden 16 bin 500’lü yıllara uzanan zengin bir tarih geçişinin olduğu aşikârdır" dedi. Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Müzeler Günü’nü kutlayarak, "Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM (Uluslararası Müzeler Birliği) tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs Müzeler Günü olarak kutlanmakta olup, buna bağlı olarak farklı etkinlikler ile Müzeler Günü kutlanmaktadır. Bu yıl Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) ana tema olarak ‘Müzelerde Eğitim ve Araştırma’ belirlenmiştir. Eskiden müzelerimiz içinde bulundurduğu esere teşhir-tanzim ve depoculuk yapmaktaydı. Dünyada ve ülkemizde her alanda olduğu gibi müzecilik alanında da baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. En önemli değişme de artık müzelerimiz halkın eğitimi ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin yapıldığı çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği sergilerin açıldığı, bilimsel kazı ve yayınların yapıldığı toplumumuza yön veren eğitim ve kültür merkezleri haline gelmiştir" dedi. "Günümüzden 16 bin 500’lü yıllara uzanan zengin bir tarih geçişinin olduğu aşikârdır" İl Müdürü Bircan açıklamasının devamında, "İlimiz tarihi zenginliği zengin kültürel mirası ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir şeyi olmasından dolayı önemli bir konum ve stratejik durumdadır. Yapılan kazılarda ortaya çıkan buluntular ve akademik bilimsel çalışmalar doğrultusunda yakın zamanda milattan önce 3000’li yıllara dayanan uzanan bir tarihe geçmişinin bilinirliliği varken son yapılan bilimsel ve arkeolojik kazı çalışmalarında şehrimizin tarihi Bahçelievler Neolitik kazı çalışmalarında bizleri 9 bin yıl öncesine ve Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yeri unvanını almamıza bunun yanında İnhisar’da Gedikkaya İn Mağarası kazı çalışmalarında ise günümüzden 16 bin 500’lü yıllara uzanan zengin bir tarih geçişinin olduğu aşikârdır. Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak tanımladığımız gazi şehir Bilecik’te şu an Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı Söğüt ve Bilecik Müze Müdürlüğü bununla birlikte Bozüyük Belediyesi ve Bilecik Belediyesi’ne ait 2 önemli şehir müzemiz hizmet vermektedir" ifadelerine yer verdi.