ASAYİŞ - 26 Mart 2024 Salı 15:51

Kırklareli’nde 111 kaçak göçmen yakalandı

A
A
A
Kırklareli’nde 111 kaçak göçmen yakalandı

Kırklareli’nde jandarma ekiplerince, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 111 kaçak göçmen yakalandı, 8 şüpheli gözaltına aldı.


Alınan bilgiye göre, düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi kapsamında jandarma ekiplerinin son 1 haftada yaptığı uygulamalarda 111 kaçak göçmen yakalandı.


Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı iddiasıyla 8 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Öte yandan, olaylarda kullanılan 6 araca el konuldu.



Kırklareli’nde 111 kaçak göçmen yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Bakır: "Muhtarlarımızla birlikte çalışacağız" AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, ”Muhtarlarımızla el ele gönül gönüle daha mutlu ve daha kalkınmış bir Kavak için çalışacağız” dedi. AK Parti Kavak İlçe Başkanlığı tarafından ilçede bir düğün salonunda muhtarlarla toplantı düzenlendi. Toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında yeni seçilen ve görevlerine devam eden muhtarlarla bir araya gelen Başkan Onur Bakır, muhtarlarla birlikte Kavak için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Muhtarlara hitap eden Bakır, "Sizler görev yaptığınız mahallelerinizde bizlerin gözü, kulağısınız. Halkımızın öncelikli istek ve taleplerini tespit edecek bizlerde ileteceksiniz ki sorunların çözümü noktasında harekete geçelim. Unutmayınız ki ilçemizin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bugün yaklaşık 80 mahalle muhtarımız burada. Sizlerle birlikte el ele gönül gönüle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Mahalle muhtarları ile Kavak için canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakır, "31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşlarımızın tercihiyle sizler mahallelerinizde bizlerle halkımız arasındaki köprü olma vazifesini üstlendiniz. Görevlerinizin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için güzel ilçemiz Kavak’ın her mahallesi birbirinden kıymetli. Önümüzdeki beş yılda her zaman sizlerin yanında olacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirip, sizlerin de katkıları ve destekleriyle ilçemizde hizmetimize hizmet katmaya devam edeceğiz. Rabb’im önümüzdeki beş yıllık bu yeni dönemi güzel hizmetlerle geçirmeyi nasip etsin" diye konuştu. Bakır’ın konuşmasının ardından tek tek söz alan mahalle muhtarları da hem kendilerini tanıttı hem de mahallelerinin öncelikli taleplerini iletti. Toplantı sonunda AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır, Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Kasım Kayhan’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.