GENEL - 11 Kasım 2019 Pazartesi 14:00

Lüleburgaz’da 25 bin fidan toprakla buluştu

A
A
A
Lüleburgaz’da 25 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasına Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde büyük ilgi oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasına Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde büyük ilgi oldu. İlçe genelinde aynı anda 25 bin fidan toprakla buluşurken, resmi törenin yapıldığı Tatarköy Uygulama Noktası’nda 7 bin 590 adet fidan toprakla buluştu.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında düzenlediği fidan dikme kampanyasına Lüleburgazlılar büyük ilgi gösterdi. Tatarköy Uygulama Noktası’nda Türkiye’deki 2023 farklı nokta ile eş zamanlı olarak saat 11.11’de başlayan fidan dikme törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Garnizon Komutanı Çetin Sucu ve Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan’la birlikte çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.


Binlerce fidan toprakla buluştu


Saatlerin 11.11’i gösterdiği anda ise alanda bulunan bütün katılımcılar kendilerine gösterilen yerlere fidanlarını dikti. Genci, yaşlısı yüzlerce kişinin buluştuğu etkinlikte 7 bin 590 adet fidan toprakla buluştu.


Garnizon komutanı da fidan dikti


Öte yandan çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte Lüleburgaz Garnizon Komutanı Çetin Sucu da fidan dikenler arasında yer aldı. Sucu, kendine gösterilen yere giderek fidanını toprakla buluşturdu.


“Onların emanetine bakıyoruz”


Tören kapsamında konuşma yapan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Türkiye genelinde hedefin 11 milyon olduğunu ancak bağışlanan fidanın 13 milyona ulaştığını söyledi. Kaya, bu durumun Türk toplumunun doğa sevgisinin yüksek olması nedeniyle ortaya çıktığını söyleyerek, “Biz torunlarımıza bir dünya teslim etmeyeceğiz. Biz onlardan bir dünya teslim aldık. Onların emanetlerine bakıyoruz. Dolayısıyla onlardan aldığımız emaneti en iyi şekilde teslim etmek hepimizin ödevidir. Bu kapsamda en önemli etkinlik ağaç dikmek olsa gerek” diye konuştu. Kaya sadece fidan dikmenin değil, ormanların korunmasının da önemli olduğunu belirterek, “Bugün dikeceğimiz ağaç bizden bin yıl sonra da yaşayıp dünyaya nefes olacak. Ormanı sadece dikmek yetmiyor. Onları korumak gerekiyor. 300 yılda büyüyecek orman 1-2 saatlik orman yangınıyla yok olabiliyor. İlçemiz genelinde 25 bin fidan toprakla buluşacak. Bu alanda da yaklaşık 8 bin fidanı toprakla buluşturacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul üç uluslararası kongre daha kazandı İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu hafta başı Washington’da bulunan ekibimiz 2 bin katılımcı beklenen ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (National Association of Realtors-NAR) 2025 yılı kongresini İstanbul’a kazandırdı” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliği’nin (National Association of Realtors-NAR) 2025 yılı kongresinin İstanbul’da yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (ICVB) İstanbul’da geniş davetli grubuna sahip kongrelerin yapılması için çalışmalarını hızlandırdığını kaydetti. ICVB’nin yeni bir çalışmasının başarıyla neticelendiğini belirten Avdagiç, “Bu hafta başı Washington’da bulunan ekibimiz, 2.000 katılımcı beklenen ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (National Association of Realtors-NAR) 2025 yılı kongresini İstanbul’a kazandırdı. NAR, 1.5 milyondan fazla üyesi ve 1.200’e yakın dernek paydaşı ile küresel gayrimenkul sektörüne yön veren önemli teşkilatlardan biri. Ev sahipliğini de bu konuda büyük emekleri geçen Gayrimenkul Hizmetleri Komitemiz ile iş birliği içerisinde yürüteceğiz. Böylece Türk emlakçılık sektörünün dünyaya açılmasına ciddi katkı vereceğiz. Ayrıca gayrimenkul sektöründeki küresel pazar payımızın artmasına da katkı sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu. ICCA’nın Akdeniz Bölge Toplantısı İstanbul’da yapılacak İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’da gerçekleştirilecek ikinci önemli zirvenin de Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’nin (ICCA) Akdeniz Bölge Toplantısı olduğunu duyurdu. Avdagiç, şöyle devam etti: “Kongre ve toplantı sektörünün uluslararası alandaki en önemli kuruluşu olan Uluslararası Kongre ve Toplantılar Birliği’nin (ICCA) Akdeniz Bölge Toplantısını 2-4 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul’da yapıyoruz. Ev sahibi İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu olarak biziz. Biliyorsunuz, turizmin kalbi Akdeniz’dir, bu etkinlik sayesinde Akdeniz’in kalbi de İstanbul olacak.” Avdagiç, İstanbul’un ayrıca 2025’te Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ile turizm sektörü için önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacağını da belirtti. Avdagiç, “Bu toplantı vesilesiyle dünyanın dört bir yanındaki turizm ve havacılık sektörü profesyonellerini İstanbul’da ağırlayacağız” dedi.
Mersin Milli Eğitim Müdürü şalvar giydi, yazma taktı, öğrencilerle birlikte çilek hasat etti Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Silifke’de şalvar giyip öğrenciler ile birlikte çilek hasadına katıldı. Silifke Tarım Üretim ve Fen Okulunu ziyaret eden Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bayram Duman, Cuma İvrendi, İbrahim Halil Ulaş, İbrahim Kaya ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin ile birlikte okul bahçesine zeytin fidanı dikti. Okul bahçesine biber fidesi de diken Durmuş, öğrenciler tarafından üretilen taze soğan ve sarımsaklardan kopardı. Daha sonra öğrenciler tarafından Gülümpaşalı Mahallesi’nde çilek üretilen bahçeyi gezen Durmuş, yöresel kıyafetler giyerek öğrenciler ile birlikte çilek hasadı yaptı. “Bugün Silifke’deki tarım okulumuzda çocuklarımız ile birlikte çilek tarlasında çilek toplama etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz” diyen Durmuş, “Çocuklarımız sadece çilek üretmiyor, fasulyeden, börülceye, domatesine, soğanına, sarımsağına varıncaya kadar kendi ürünlerini dikip yetiştiriyorlar. Daha sonra da bu yetiştirdikleri ürünleri hasat ediyorlar” dedi. Doğanın, çocukların zekasının gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Durmuş, "Milli Eğitim Bakanımız yeni müfredat ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Herkesin görüşüne açık bir şekilde de değerlendirmede. Müfredatımızdaki en önemli noktalardan bir tanesi de doğanın çocuğun gelişmesinde ne kadar katkı sağladığı ile alakalı da bir beceri kısmı da var. Yeni müfredat ile birlikte doğayı koruyarak yaşanabilir bir çevre oluşturma bilinci de sürecin içerisinde yer alıyor. Silifke’de öğrencilerimiz, çocuklarımız buna şimdiden hazırlar. O kadar çok mutlu olduklarını da görebiliyorum" diye konuştu. Doğanın herkesi eşitlediğini söyleyen Durmuş, şöyle devam etti: "Bu alanlar da çocuklarımızın beceri kazanmalarında çok büyük katkı sağlıyor. 6 Şubat depremi ile biz bir şeyi daha gördük. Bildiğimiz bilgi birikimin, edindiğiniz mal mülkün hiçbirinin kıymetinin olmadığını, yaşam becerisi elde etmiş olmanızın ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Aslında bu tarım okulu ile birlikte çocuklarımız yaşamda kalabilmeyi ve bu beceriyi devam ettirebilmeyi, bunu yaparken de yetkin ve erdemli bir insan olarak kendi ülkesine, insanlığa, ailesine, herkesten önce kendisine değer katacak bir birey olarak yetişme yolculuğunda doğa ile iç içe bir eğitim süreci onları çok büyük bir katkı sağlayacaktır."