GENEL - 25 Kasım 2016 Cuma 14:40

(Özel Haber) Kadınlar yaptıkları günlerde topladıkları paralarla iş yeri açtı

A
A
A
(Özel Haber) Kadınlar yaptıkları günlerde topladıkları paralarla iş yeri açtı

Kırşehir’de kadınlar düzenledikleri günlerde topladıkları paralarla açtıkları iş yerinde gözleme, böbrek ve yufka satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.
Kadınlar arasında düzenledikleri günlerde topladıkları paralarla iş yeri açtıklarını anlatan evli ve iki çocuk annesi olan Yurdagül Dernek, kendilerine karşı çıkanların şimdi kendilerine destek olmaya başladığını söyledi. Yurdagül Dernek, "Arkadaşlarla otururken çocuklarımızın büyüdüğünü ve okul çağında olmaları nedeni ile ne iş yapabilir miyiz bunu kendimize sorduk. Arkadaşlarımız elimizden gelen sanatı hayata geçirmemizi istedi. Bizler de yaptığımız işte başarılı olabileceğimizi düşündük" dedi.
İşe başlama kararı aldıklarında çevredekiler tarafından yadırgandıklarını anlatan Yurdagül Dernek, "İlk başlarda herkes yadırgadı ama sonradan herkes alıştı. İlk olarak yaptığımız iş sonradan Kırşehir’de çok büyüdü. Eşimiz, köy halkı ve esnaflarımız da alıştı artık bizlere, yapmakta olduğumuz işi çok da seviyoruz. Bu sürece gelinceye dek kimseden destek almadık. Kendi kendimize dükkan kiraladık. Kendi imkanlarımızla gün yaptığımız paralardan da faydalanarak iş yerimizin kirasını ödedik. Eşlerimizden de rica ederek böyle bir girişimde bulunma kararı aldık" diye konuştu.
Arkadaşları ile açtığı iş yerinden elde ettiği gelir ile çocuğunu okutmaya çalıştığını söyleyen Ayşe Sezer ise, "Yedi yıl önce böyle bir karar aldık ve arkadaşlığımızı da koruyarak böyle bir alan işletmeye karar verdik. İyi-kötü günler geçirdik" şeklinde konuştu. Sezer, "Bir kızım var onun okul masraflarını karşılıyorum. Kazandığım parayı ona gönderiyorum. Eşime de yardımcı olarak destek sunuyorum. Bir şeyler üretmek çok güzel bir şeymiş" dedi.
İlkokul mezunu olduğunu ve hiçbir mesleğinin olmadığını anlatan Sezer, "Tek yapabildiğimiz ellerimize güvenmekti. İşe gelemediğimiz günlerde esnaf öyle alıştı ki nerede olduğumuzu soruyorlar. Atatürk kadın haklarını verdiğinde kadınlar bile kendine güvenmemişti. Artık kadınlar da kendisine güveniyor. Erkeklerimiz kızsa da yapıyoruz. İş yerinden çıkınca eve gidiyor yemek de yapıyorum. Aldığım para az ama her şeyime yetiyor. Artık kendi ekonomim var" ifadesinde bulundu.
Ev arkadaşları ile güzel bir ekip olduklarını anlatan Ayşe Kılıç ise herkesin üretmesinin önemli olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Karadeniz Sahil Yolu viyadüklerle Değirmendere Tüneli’ne bağlanıyor Trabzon’da Değirmendere Tüneli ile Karadeniz Sahil Yolu’nu birbirine bağlayacak ulaşım projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 585 metre uzunluğundaki ana köprü ile 697 metre uzunluğundaki kol bağlantılarından oluşan Değirmendere Viyadüğü’nde fore kazık ve plastik kazık imalatları devam ediyor. Proje kapsamında toplam 721 adet ve 13 bin 520 metre uzunluğunda fore kazık ile 750 adet ve 15 bin 176 metre uzunluğunda plastik kazık yapılması planlanıyor. Çalışmalar çerçevesinde bugüne kadar 10 bin 358 metre plastik kazık ile 473 adet ve 8 bin 648 metre fore kazık imalatı tamamlandı. Viyadük ayaklarında çalışmaların sürdüğü belirtilirken, Değirmendere Genişletme Köprüsü’ndeki çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ulaşımı rahatlatması hedeflenen proje kapsamında, Sahil (Liman) Kavşağı’nın oluşturulması için gerekli tahkimat ve anifer blok çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi. Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan proje sayesinde Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi. Genç "Bir taraftan Çukurçayır’daki Kanuni Bulvarı platformunu Değirmendere Vadisi’ne bağladık yani şehir içi bağlantısı sağlandı. Diğer taraftan ise güneyden gelen, yani Maçka Vadisi’nden gelen ana devlet karayolunu bir tünelle bu yola bağlayarak doğrudan sahil yoluna ulaştırıyoruz. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Tüneller hemen hemen bitmek üzere. Bu proje, Değirmendere’deki ve Maçka Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltacak, mevcut yol ise iç servis yolu hâline gelecek. Transit trafik tünellere yönlendirilerek, Değirmendere Vardallar Kavşağı olarak bilinen noktadan doğrudan sahil yoluna aktarılacak. Bütün bunlar, şehrimiz için önemli ulaşım yatırımlarıdır" diye konuştu.