YEREL HABERLER - 12 Aralık 2016 Pazartesi 14:05

2016 yılında Belediye 13 Bin 041 Metre Kanalizasyon Hattı Döşedi

A
A
A
2016 yılında Belediye 13 Bin 041 Metre Kanalizasyon Hattı Döşedi

Belediye Basın birimi altyapı çalışmalarında belediye ekiplerinin 2016 yılı içerisinde 13 bin 041 metre kanalizasyon hattı döşendiğini duyurdu.
Yapılan altyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2016 yılının altyapı yılı olarak adlandırılabileceğini ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
Altyapı olmadan üst yapının olmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Şehrin alt yapısının yenilenmesi için ilgililere talimatlar verdim. Verilen talimat sonucu yıllar önce döşenen eski hatlar yenilenerek, il genelinde daha sağlıklı bir altyapı sistemi oluşturulması için çalışmalar yapıldı. Asbestli su borularının yerine uzun ömürlü ve sağlıklı su boruları döşendi. Şehrin alt yapısında başlatılan yenileme çalışmaları içme suyu boru hatlarının döşenmesiyle devam etti. Şehir genelinde 2020 metre döşenen içme suyu hattıyla vatandaşın suyunu şehir şebekesinden güvenilir bir şekilde içmesi sağlandı.”dedi.
Altyapıya 30 yılda bir yatırım yapılmakta olduğunu anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Belediye hizmet görmeyen yer kalmaması için gece gündüz demeden çalışmalarına devam etti. 30 yıldır yatırım görmeyen mahalleler Belediye ile hizmete kavuştu.
Mahallelerimize kanalizasyon hattı çekilmesiyle bölgelerin alt yapı ihtiyacına hızlı ve etkin çözümler getirildi. Kanalizasyon hattında sıkıntı olan bölgelerdeki eski hatların yerine yeni kanalizasyon hatları döşenerek mahalle sağlıklı altyapıya kavuştu. Belediye, 14 Mahallenin su ve kanalizasyon hatlarını da tamamladı.
Kırşehir’imizin geleceğe daha güvenli bakabilmesi için şehrimizde inanılmaz bir alt yapı hizmeti gerçekleştirdik. Bu hizmette neredeyse Kırşehir’in tamamında yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik. 2016 yılında 13 bin 41 metre kanalizasyon ve 11.111 metre yağmur suyu hattı döşeyerek şehrimizin yaşam standardını yükselttik.”diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde Fahri Trafik Müfettişlerine Bilgilendirme Toplantısı yapıldı Eskişehir’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, fahri trafik müfettişlerinin katılımıyla bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Eskişehir’de yaşanan trafik sorunları konuşuldu. Elektronik ortamda trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenebilecek kanun maddeleri üzerinde duruldu. Fahri trafik müfettişlerinin toplam 58 farklı maddeden trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleyebilecekleri belirtildi. Fahri trafik müfettişlerine, kural ihlali gerçekleştiren sürücülere, trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlenirken dikkat edilecek hususlar anlatıldı. İhlal tespit tutanakları ve bu tutanakların trafik cezasına dönüştürülmesi sonucu oluşan idari para cezası, karar tutanaklarına ilişkin veriler ile mevzuat değişiklikleri hakkında fahri trafik müfettişlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Trafik kuralları ile ilgili videolar gösterildi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Solak bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, "Fahri trafik müfettişleri; Elektronik ortamda düzenledikleri tutanakları Emniyet Genel Müdürlüğü’ne elektronik sistem üzerinden bir hafta içerisinde teslim ederler. Trafik güvenliği ile ilgili görüş ve öneri bildirebilirler. Yer ve zamanla sınırlı olmayıp, ülkenin her yerinde görevli sayılırlar. Görevlerini yaparken adil ve tarafsız olmak zorundadırlar. Araç durduramaz, sürücülerle muhatap olamazlar. Amacımız, sürücülerin ve şoförlerin trafik kurallarına uymasını sağlamaktır" dedi. Bilgilendirme toplantısına, 2. Sınıf Emniyet Müdürü İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özcan Arpacı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Sezai Yılmaz, Fahri Trafik Müfettişiliği Büro Amiri Komiser Döndü Akyıldız Atar, Fahri Trafik Müfettişliği Büro Memuru Trafik Polisi Hatice Yanık ve fahri trafik müfettişleri katıldı. Toplantı verimli geçti, fahri trafik müfettişlerin soruları cevaplandırıldı.