YEREL HABERLER - 17 Aralık 2016 Cumartesi 08:50

İşaret dili eğitimi alan kursiyerler sosyal deney yaptı

A
A
A
İşaret dili eğitimi alan kursiyerler sosyal deney yaptı

Kırşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde işaret dili eğitimi alan kursiyerler, işitme engellilerin yaşadığı sorunları sosyal deney yaparak test etti.
2 ay boyunca işaret dili eğitimi gören kursiyerler, bir kafeteryada garsonlara işaret dili ile sipariş verdi. Kafeteryada bulunan garsonların kendilerini anlamakta zorlandığını gören kursiyerler, işaret dilinin önemini toplumunda görmesi gerekliliğini vurgulayarak istediklerini alıncaya kadar konuşmadan garsonların anlama çabalarını test etme imkanı buldu. Garsonlar anlamamakta ısrar edince kursiyerlerin imdadına kalem kağıt yetişti.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Eğitmen Neriman Kılıç, “İşaret Dili çalışmalarımız yaklaşık üç aydır sürmekte edindiğimiz tecrübeleri test etmek ve halkla iletişim için önceden belirlediğimiz bir kafeteryaya gittik. İnsanların işitme engellilere bakışını engelli olmamamıza rağmen gözlemledik. Garsonların bizlere yardımcı olma çabaları aldığımız eğitiminde önemini bizlere gösterdi. Projemizle amacımız öğrencilerimizin derslerde öğrendiği her şeyi pratikte de uygulama imkanına sahip olabilmesi idi.”diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu’da çöp konteynerlerine bahar temizliği Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte çevreye kötü kokular yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kent genelindeki çöp konteynerlerine yönelik dezenfekte çalışmalarına başladı. Daha temiz bir Turgutlu için temizlik çalışmalarına ara vermeden devam eden Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak havaların başlamasıyla birlikte çevre ve görüntü kirliliği ile kötü koku, larva ve sinek oluşumunun önüne geçebilmek adına çalışmalara hız verdi. Çalışmalar kapsamında su arıtmalı ve geri dönüşüm sistemli çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracıyla çöp konteynerlerinin hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği sağlanıyor. Ekipler, çöp konteynerlerini belli periyodlarla dezenfekte etmeye devam edecek. Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş, “Yaz mevsimine sayılı günler kala halk ve çevre sağlığının korunması adına kentimiz genelindeki çöp konteynerlerinin temizlik ve dezenfekte çalışmalarına hız verdik. Yapılan temizlik çalışması ile kentimizdeki çöp konteynerlerinin çevrelerinde oluşabilecek kötü görüntü ve kötü koku yayılmasını önlüyor, sinek ve larva oluşumunu da engelliyoruz. Yaz dönemi boyunca ekiplerimiz konteynerlerin dezenfekte işlemi yapmaya devam edecekler. Tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi.