GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:14

İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk: “Üretim yapabilecek gençlik yetiştirmek gerek”

A
A
A
İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk: “Üretim yapabilecek gençlik yetiştirmek gerek”

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı ilk toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, üretim yapabilecek gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı ilk toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, üretim yapabilecek gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.


Ahilik felsefesinde işbaşı eğitim modelinden bahseden Vali Şentürk, “Ahiler, üretim süresince işbaşında kalır, mesai dışında da Ahi Ocaklarında teorik eğitim verirlerdi. Ahiler de sadece iş üzerine değil; musiki, şiir, resim gibi güzel konularda da eğitim verilirdi”dedi.


Ahilerin işbaşı eğitimlerinin günümüzde daha iyi anlaşıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Ahilerin bu işbaşı eğitiminin önemini günümüzde daha iyi anlıyoruz. Ahiler, 11 ay kasaplık yapan esnafa çalışmadığı o bir ay boyunca gül yetiştirmişler.


Bizler de Ahilerin iş ahlakını kendimize örnek almalıyız. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘çalışma hayatında millî seferberlik’ kapsamında, Kırşehir’de hedeflerimizi de aştık. Üniversite-sanayi işbirliğinin de çok iyi kurulması gerekiyor. Böylelikle daha nitelikli, bilgili insanlar yetiştirerek istihdama katkı sağlanabilir”diye konuştu.


Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşkur Daire Başkanı Fazlı Küçük, ise işsizliğin topluma olumsuz yansımalarından dolayı istihdam ve mesleki eğitim kurumlarının izlendiğini belirtti.


İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı üyelerin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "15’i uluslararası toplam 469 organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.