GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:14

İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk: “Üretim yapabilecek gençlik yetiştirmek gerek”

A
A
A
İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk: “Üretim yapabilecek gençlik yetiştirmek gerek”

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı ilk toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, üretim yapabilecek gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı ilk toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, üretim yapabilecek gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.


Ahilik felsefesinde işbaşı eğitim modelinden bahseden Vali Şentürk, “Ahiler, üretim süresince işbaşında kalır, mesai dışında da Ahi Ocaklarında teorik eğitim verirlerdi. Ahiler de sadece iş üzerine değil; musiki, şiir, resim gibi güzel konularda da eğitim verilirdi”dedi.


Ahilerin işbaşı eğitimlerinin günümüzde daha iyi anlaşıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Ahilerin bu işbaşı eğitiminin önemini günümüzde daha iyi anlıyoruz. Ahiler, 11 ay kasaplık yapan esnafa çalışmadığı o bir ay boyunca gül yetiştirmişler.


Bizler de Ahilerin iş ahlakını kendimize örnek almalıyız. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘çalışma hayatında millî seferberlik’ kapsamında, Kırşehir’de hedeflerimizi de aştık. Üniversite-sanayi işbirliğinin de çok iyi kurulması gerekiyor. Böylelikle daha nitelikli, bilgili insanlar yetiştirerek istihdama katkı sağlanabilir”diye konuştu.


Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşkur Daire Başkanı Fazlı Küçük, ise işsizliğin topluma olumsuz yansımalarından dolayı istihdam ve mesleki eğitim kurumlarının izlendiğini belirtti.


İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı üyelerin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Suların bir anda yükselmesiyle ırmaktaki adacıkta mahsur kalan 2 çocuğu şambrel ile kurtardı Antalya’nın Manavgat ilçesinde yüzmek için girdikleri Manavgat Irmağı’nda suyun yükselmesi sonucu mahsur kalan 2 çocuk, mahsur kaldıkları adacıktan lastik şambreli bot yapan bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre; Manavgat Sarılar Mahallesi sınırlarında, Manavgat Şelalesi’nin yanında bulunan Manavgat Belediyesi Şelale Mesire Alanı’ndan yüzmek için ırmağa giren Y. Y. (16) ve R. B. (15) isimli çocuklar, suyun yükselmesi sonucu adacıkta söğüt ağaçlarının arasında mahsur kaldı. Mahsur kalan çocukların bağırarak yardım istemeleri üzerine mesire alanında piknik yapan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu Asayiş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı ekipler sevk edildi. Olay yerine Antalya’dan kurtarma ekiplerinin sevk edildiğinin belirtilmesi üzerine ekipler Antalya’dan gelecek kurtarma ekiplerini beklemeye koyuldu. Kurtarma ekipleri beklenirken, mesire alanında bulunan bir vatandaş Sarılar Mahallesi’nde ikamet eden ve daha önce birçok kişiyi ırmakta boğulmaktan kurtaran Ali Sevinç’i aradrı. Sevinç otomobilinin bagajına koyduğu şambrel olarak adlandırılan kamyon iç lastikleriyle olay yerine geldi. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında şambrel ile çocukların bulunduğu yere kürek yardımıyla giden Ali Sevinç, söğüt ağaçlarının arasında bulunan 2 çocuğu şambrelin üzerine alarak kıyıya çıkardı. Çocuklar Jandarma ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla mesire alanına çıkarılırken vatandaşlar Ali Sevinç’i alkışladılar. 2 çocuk, jandarma ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.
Ordu Ordu’da öğrencilerden bilim fuarı Ordu’nun Ünye ilçesinde öğrencilerin, öğretmenlerinin desteği ile hazırladıkları projeler, düzenlenen bilim fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Toplam 16 projenin yer aldığı etkinlikte öğrencilerin bilimsel çalışmaları ilgi gördü. TOKİ Ömer Çam Ortaokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen 4006 Bilim Fuarı, öğretmen ve öğrencilerin aylar süren hazırlıklarının ardından ziyarete açıldı. Uzun bir aranın ardından gerçekleştirilen fuarda, öğrencilerin hazırladığı araştırma, inceleme ve tasarım projeleri sergilendi. "16 özgün proje sergilendi" Proje Sorumlusu ve okulun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma Köse Acar, fuarda 14 öğretmen ve 40 öğrencinin aktif görev aldığını belirterek, "7 araştırma, 4 inceleme ve 5 tasarım olmak üzere toplam 16 projemizi ziyaretçilerle buluşturduk. Bu tür organizasyonlar çocuklarımız için farklı bir öğrenme ortamı oluştururken özgüvenlerine de önemli katkı sağlıyor" dedi. "Okul olarak vizyonumuz her alanda daha ileriye gitmek" Özel Eğitim Öğretmeni ve Proje Danışmanı Fatih Yıldırım ise, 4006 Bilim Fuarı’nı 4 yıllık aranın ardından yeniden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "450 öğrencimizin tamamı büyük bir heyecanla sürece katkı sundu. Çaybaşı ilçesinden iki okul ve iki sınıfın da etkinliğe katılması bizleri ayrıca sevindirdi. Okul olarak hedefimiz her alanda daha ileriye gitmek. 4008 projesine yönelik hazırlıklarımız sürerken, TEKNOFEST çalışmalarımızda da ikinci aşama sürecine devam ediyoruz. Ayrıca 4007 Bilim Şenlikleri’ne aktif katılım sağlıyoruz" diye konuştu. Projelerde görev alan 7/A sınıfı öğrencisi Evra Köse de öğretmenlerine teşekkür ederek, "Bu projelerde yer almak bizim için çok değerliydi. Hem güzel bir performans sergiledik hem de yeni bilgiler öğrendik" ifadelerini kullandı. Etkinlik, projelerin incelenmesinin ardından sona erdi. Programa okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve farklı okullardan gelen davetliler katıldı.