GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 16:07

"Ahi Baba" son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
"Ahi Baba" son yolculuğuna uğurlandı

Kırşehir’de Ahilik teşkilatlanması ile anılan ve hayatını Ahilik felsefesinin anlaşılması için adayan "Ahi Baba" lakaplı Mustafa Karagüllü, son yolculuğuna uğurlandı.

Kırşehir’de Ahilik teşkilatlanması ile anılan ve hayatını Ahilik felsefesinin anlaşılması için adayan "Ahi Baba" lakaplı Mustafa Karagüllü, son yolculuğuna uğurlandı.


90 yaşında hayata gözlerini yuman Mustafa Karagüllü için hayatını Ahi Evran Külliyesi bahçesinde Cuma namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahi Baba Mustafa Karagüllü ile çalıştığı dönemleri anlatırken duygu dolu anlar yaşadı.


Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, "Mustafa Karagüllü’nün hayatı bizlere bir takım mesajlarda veriyor. Ömrü boyunca milletin ve devletin malına tamah etmedi. Kendi mal varlığını da Ahilik yolunda harcadı. Ahi Evran Külliyesini yapmak üzere istişare ettiğimizde ’Kırşehir’e ve Türkiye’ye yapacağın en büyük hizmet olur’ demisti" diye konuştu.


Ahi Külliyesi alanına getirilen cenazenin üzerine Ahi Sancağı asılırken, Ahilik teşkilatlanmasını temsilen yiğitbaşı ve ihtiyar heyeti temsilcisi namaz başlayana kadar cenaze başında bekledi. Karagüllü’nün cenazesi kılınan Cuma namazının ardından Kümbetaltı Mezarlığına defnedildi.


Cenazeye, Vali Vekili Adnan Kayık, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merhumun yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.