GENEL - 26 Temmuz 2018 Perşembe 10:07

Vali Akın, kurban bağışına destek istedi

A
A
A
Vali Akın,  kurban bağışına destek istedi

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ’Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ kampanyasına destek istedi.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ’Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ kampanyasına destek istedi.


Kırşehir Müftülüğüne yaptığı ziyaret sırasında kampanya ile ilgili konuşan Vali İbrahim Akın, bağışlanan kurbanların dünyanın çeşitli ülkelerindeki mazlum ve mağdur insanlara ulaştırılacağını söyledi.


Kurbanların İslami usullere göre kesilerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarına, afet bölgelerine ve kıtlıkla mücadele eden ülkelerde yaşayan insanlara ulaştırılacağını belirten Vali Akın; “Bağışlanan kurbanlar yurt içinde ve dünyanın 145 farklı ülkesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın işbirliği ile başlatılan “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” isimli kampanyaya halkımızdan destek bekliyoruz. Temelinde yardımlaşma ve dayanışma olan Kurban Bayramı vesilesi ile kampanyaya destek vererek duyarsız kalmayalım. Sofrası herkes açık olan, her zaman mağdurların yardımına koşan Ahi Evran’ın torunları olan Kırşehirliler ’in bu kampanyaya destek vermelerini bekliyorum” dedi.


Yurt içinde 850 lira yurt dışında ise 625 lira olarak belirlenen Kurban Bağış Kampanyasının 20 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edeceği ve Kurban Bağışı Kampanyasına Vali İbrahim Akın’ın da bağışta bulunduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.