GENEL - 15 Kasım 2018 Perşembe 10:05

(Özel) 12 yaşındaki Ege Keten attığını vuruyor

A
A
A
(Özel) 12 yaşındaki Ege Keten attığını vuruyor

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de avcılığa 7 yaşında merak salan 12 yaşındaki Ege Keten, babasıyla birlikte katıldığı trap yarışlarında keşfedildi ve katıldığı trap yarışmalarında 17 madalya kazandı.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de avcılığa 7 yaşında merak salan 12 yaşındaki Ege Keten, babasıyla birlikte katıldığı trap yarışlarında keşfedildi ve katıldığı trap yarışmalarında 17 madalya kazandı.


Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Ege Keten, avcılığa meraklı olan babası sayesinde tüfekle 7 yaşında tanıştı. Kırşehir’de düzenlenen çayır trap yarışmalarına babası Turgay Keten ile birlikte giden Ege Keten’in atıcılıktaki yeteneği burada keşfedildi.


Kırşehir Belediyesi, attığını vuran ve yeteneği keşfedilen Savcılı Ortaokulu öğrencisi Ege Keten’e sahip çıktı. Kırşehir Belediyesporcusu olarak yarışmalara katılan Ege Keten, iki yıl içinde katıldığı tüm yarışmalarda derece elde ederek 17 madalya kazandı.


12 yaşındaki başarılı sporcu Ege Keten, "Tüfekle 7 yaşında tanıştım. Babamın yanında ava gittim. 10 yaşıma gelince babam Kırşehir’de düzenlenen çayır trap atışlarına katılıyordu. Beni de oraya götürdü ve burada yaptığım atışlarda benim yeteneğim ortaya çıktı. daha sonra yarışmalara Kırşehir Belediyesporcusu olarak katıldım. Bir çok yerde dereceler yaptım ve federasyon yarışmalarına da katıldım. 17 ile gittim ve buralardan derecelerle döndüm. Gelecekte milli sporcu olarak yurt dışında da derece yapmak istiyorum. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci bana milli sporcu olabilmem için her türlü desteği vereceğini söyledi. En büyük destekçim babam oldu. Avcılık ve atıcılığa ilgi duymamı sağladı, yanında götürdü. Babamın yanında okulda öğretmenlerim de beni destekledi. Hem yarışmalarda hem de derslerimde başarılı oluyorum. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu. Baba Turgay Keten ise oğlunun yaşadığı süreci şöyle anlattı:


“10-11 yaşlarında çayır trap atışlarına katıldı oğlum. Bu atışlarda yeteneğini fark ettik. Çok iyiydi atışları federasyon maçlarına kattık. Bir yıla yakın federasyon maçlarına gitti. Başarılı da oldu. Bu başarı ile Kırşehir Belediyesi sahip çıktı. Katıldığı 7 maçın 6’sında derece yaptı. Şu anda çok iyi gidiyor Bizde destekliyoruz. Ben oğlum için bir hedef koymadım. Kendi hedefleri var. Oğlum milli takım ve yurt dışı maçlar istiyor.”


Çayırda trap atışları yapmaya başlayan Ege Keten; iki kez yarıştığı Mersin’de Türkiye 2.’si, Konya’da Türkiye 1.’si, Bursa’da Türkiye 2.’si, Adana’da (gençler kategorisi) Türkiye 1.’si, dereceleri elde ederek katıldığı yarışmaların 12’sinde de ilk üç içerisinde yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Naci Görür’den deprem molozları için uyarı: “Belediyeler şimdiden düşünmeli. Deprem olduğu zaman çok geç” Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem molozları ya geri kazanılmalı. Veyahut da uluslararası yöntemlerle bertaraf edilmeli. Havayla, suyla ilişkileri kesilmeli. Bunu belediyeler şimdiden düşünmeli. Deprem olduğu zaman çok geç” dedi. Birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan Amasya’nın Merzifon ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldiği programda deprem molozlarının içerisinde asbest, demir, çimento, kağıt, kimyevi madde, parlayıcı madde, toksik maddelerin bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Naci Görür, “Eğer herkesin yaptığı gibi. İstanbul’da onu yaptılar. Arabalara doldurup götürüp denize, etrafa dökerseniz kendinizi yok edersiniz. Uzun dönemde depremin öldüremediği insanları da siz çevreyi kirleterek ölümüne neden olursunuz” diye konuştu. Belediyelerin sorumluluk alanlarında yapıları depreme karşı dayanıklı olmaya hazırlarken muhtemel bir depremde yıkılan binaların molozlarının bertaraf edilip geri kazanımının sağlanmasını da planlaması gerektiğinin altını çizen Naci Görür, “Bunu belediye şimdide düşünmeli. Deprem olduğu zaman çok geç. O kargaşa, gürültüde ne yapacaklarını şaşırabilirler” şeklinde konuştu. Programa evsahipliği yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da, depreme karşı dirençli Merzifon’u inşa etme çabası içerisinde olduklarını vurguladı.
Bursa Eski Bulgaristan Başbakanı Denkov: “Vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız” Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda vatandaşlık başvuru süreci ve geçmişte yaşanan asimilasyon politikaları sorunu konuşuldu. Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret eden Denkov ve Petkov, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan göçmeni Türklerin sıkıntılarını dile getirirken en çok şikayetlerden birinin Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda yaşanılan zorlu süreç olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışma yapılmasını dilediklerini belirten Balkan, geçmişte Türklere asimilasyon uygulayanların yıllardır ceza almadığını da ifade etti. "Başvuru sürecinin zorluğu dijitalleşmemekten kaynaklanıyor" Bulgaristan vatandaşlığındaki başvuru sürecinin sadece Türklere yönelik bir sorun olmadığını, tüm dünyadan benzer şikayetler aldıklarını aktaran eski Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “İnsanların yapmış olduğu vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız. Fakat bunun sadece Türkiye’ye yönelik bir durum olduğunu düşünmeyin. Biz aslında Bulgaristan’ın bütün dünyadaki konsolosluklarında benzer şikâyetleri alıyoruz. Bütün dünyadaki Bulgar vatandaşları, özellikle vatandaşlık şikayetlerini bizlere iletmekteler. Bu problemin dijitalleşme sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bu hizmetleri gerçekleştirme sürecinin gereksiz bazı konularla uzatıldığı gibi bir inanış oluşuyor. Bu konuda çalışıp bir an evvel dijitalleşme ve süreçlerle ilgili belirli bir süre içerisine alınarak halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Benim ailem de bu sıkıntıları yaşadı” 80’lerde Türklerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailesinin de yaşadığını belirten Kiril Petkov ise, “Yaşanan olaylardan sonra neden hala ceza alan yok diye sordunuz. Bu insanlar benim aileme de bu sıkıntıları yaşattığı için beni de kişisel olarak incitmekte ve hala ben de bunu sorguluyorum. Bu süreçte aslında yapmak istediğimiz şey insanların belirli bir siyasi oluşum tarafından kullanılmasını engellemek. Çünkü onlar siyasi faaliyetlerini insanlara yardım için kullanmaktan ziyade kendi çıkarları için kullanıyorlar. Biz buradaki kurumlarla beraber, siyasi oluşumlarla beraber yolsuzluk zincirinin sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun değiştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir demokratikleşme süreci sağlayabiliriz. Bunlar geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir şey değil. Biz bunları yenilikçi bir yolla yapmak istiyoruz” dedi.