SPOR - 28 Haziran 2019 Cuma 13:46

Kırşehir Belediyespor’da görev değişimi

A
A
A
Kırşehir Belediyespor’da görev değişimi

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Belediyespor takımında yeni sezon öncesi görev değişimi yaşandı.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Belediyespor takımında yeni sezon öncesi görev değişimi yaşandı.


31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Kırşehir Belediyespor takımı başkanlığı görevine getirilen Başar Altuntaş, görevi Mehmet Işık’a devrettiğini açıkladı.



Altuntaş, açıklamasında, “Takımı kendi kaderine bırakalım mantığında olmadık. Görevi devraldıktan sonra sağlıklı adamlar atarak önemli kararlar aldık. Belediye’nin tüm imkanlarını Kırşehir Belediyespor için seferber ederek somut kararlar alıp, Kırşehirlilerin kulüplerine katkı sağlaması adımlarını attık.”dedi



Ortak payda da Kırşehir Belediyespor takımı için mücadele ettiklerini ifade eden ve yetki değişiminin nedenini açıklayan Altuntaş, “Belediye, kulübün yanında yer almaya devam edecek. Başkan Yardımcılığı görevimin de olması nedeniyle kulüp başkanlığı görevini bırakarak desteğimi sürdüreceğim. Bir ve beraber olarak Kırşehir’in takımı için çalışmayı sürdüreceğiz. Sosyal Medya algıları da gerçeği yansıtmamakta, bir tek gerçek var. O gerçekte Kırşehir’in takımı ile bir olduğu.”diye konuştu.



Kırşehirli üreticiler takımına destek sunmalı



Kırşehir Belediyespor takımına yerli firmaların destek vermesi gerektiğini belirten takımın yeni kulüp Başkanı Mehmet Işık, açıklamasında;


“Kırşehir, Ahi diyarı ve takımıyla bir bütün. Şehrin takımına da öncelikle Kırşehir’in yerli firmalarının destek sunması gerekir. Bu yönde girişimlerimizi hızlandırdık.



Anlaştığımız, anlaşacağımız ve görüşme halinde olduğumuz oyuncularımız var. Kırşehir Gıda ile sponsorluk anlaşması imzalandı. Forma ve stat reklamları için şehir dışından firmalar yerine önceliğimiz yerli firmalar. Bu konuda desteklerini siyasi yaklaşımları bir kenara bırakarak bekliyoruz. Kırşehir Belediyespor takımında siyasi yaklaşımları sonlandırdık.” İfadelerini kullandı.



Belediye, şehrin takımına desteğini sürdürecek



Kırşehir Belediyespor takımına Belediye’nin maddi ve manevi desteğini sürdüreceğini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, “Profesyonel bir ligde bizlerde takımı maddi ve manevi destekleyerek gerekli bütün imkanları sürdüreceğimizi bildiririz. Kırşehir Belediyespor, şehrine yeni liginde ve üst liglerde de katkı sunacaktır.” dedi.



Mehmet Işık, yapılan resmi protokolün ardından Kırşehir Belediyespor takımının yeni kulüp başkanı oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Minik yazarlar kitaplarını imzaladı Aydın’ın Efeler Umurlu’da bulunan Cavit Başlık Ortaokulu’nda öğrencilerin kaleme aldığı "Sihirli Kalemler" adlı kitap, düzenlenen imza günü etkinliğiyle tanıtılırken, minik yazarlar da eserlerini imzaladı. Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi’nde bulunan Cavit Başlık Ortaokulu’nda beşinci sınıf öğrencileri tarafından kaleme alınan "Sihirli Kalemler" adlı çocuk kitabı, düzenlenen imza günü etkinliğiyle okurlarla buluştu. Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Çomruk, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hayata geçirilen çalışma ile öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmesi, yazılı ifade becerilerini güçlendirmesi ve hayal güçlerini üretime dönüştürmesi hedeflenirken, etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, genç yazarları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Yiğit, öğrencilerin dilin zenginliğini hikayeleriyle yaşattığını belirterek emeği geçen öğretmenlere de teşekkür etti. Okul Müdürü Mustafa Bilgin ise okulun sadece bir eğitim yuvası değil aynı zamanda üretim merkezi olduğunu ifade ederek, öğrencilerin ortaya koyduğu eserin disiplinli çalışmanın ve hayal gücünün bir ürünü olduğunu söyledi. Bilgin ayrıca okulda uygulanan çoklu yabancı dil programının öğrencilerin edebi üretimlerine katkı sunduğunu dile getirdi. Program kapsamında öğrenciler kitaplarını imzalayarak davetlilerle buluşurken, etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Aydın Aydın’da taksici esnafı kısa mesafe fiyat tarifelerinde iyileştirme bekliyor Turizm sezonunun yaklaşması ile taksici esnafının kısa mesafe ücret tarifesi ile ilgili oluşan sorununun çözümü için Aydın Şoförler Odası’nda Kuşadası, Didim ve Aydın Şoförler Odası yönetimi bir araya geldi. Toplantı sonunda taksici esnafın kısa mesafe ücret tarifesinin iyileştirilmesi için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’de grubu olan siyasi partilerin il başkanlıklarına ‘talep dilekçesi’ gönderilmesine karar verildi. Aydın Şoförler Odası’nda Başkan Semih Özmeriç’in makamında gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Ufuk Turan, Didim Şoförler Odası Başkanı Barış Şam ile birlikte Aydın Efeler, Kuşadası ve Didim Şoförler Odası’nın yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Aydın Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan taksici esnafına yönelik fiyat tarifelerinde kısa mesafe ücretleri günümüz koşullarında yetersiz duruma düştü. Taksici esnafımızın bu sıkıntısının giderilmesine ilişkin Kuşadası, Didim ve Aydın Efeler Şoförler Odası başkan ve yönetim kurulları ile toplantı yaptık. Bu yönde oluşan ortak görüşe ilişkin, taksici esnafımızın kısa mesafe tarife ücretlerinin yenilenip günün şartlarına uygun hale getirilmesine yönelik taleplerden oluşan bir dilekçe metni hazırlayıp Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu olan siyasi partilerin il başkanlığına göndererek yardım talep ettik" dedi.
Çorum Çorum’un keşfedilmeyi bekleyen saklı cenneti Çorum’da kayaların arasında yılın belli döneminde akan şelale ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kadıderesi köyünde bulunan "Gümgüm" olarak da bilinen Susuz Şelale, doğal güzelliğiyle görenleri mest ediyor. Suyun oluşturduğu büyükçe bir mağaranın içine dökülen şelale, içeri girilerek görülebiliyor. Gözlerden uzak kalmayı başaran ve yılın belli döneminde akan doğa harikası şelale, keşfedilmeyi bekliyor. Kendi imkanlarıyla bölgede mesire alanı ve şelaleye ulaşılabilmesi için patika yol yapan Kadıderesi köyü sakinleri, herkesi şelaleyi görmeye davet etti. "İçerisi sudan dolayı çok serin" Şelaleyi gören herkesin çok beğendiğini ifade eden köy muhtarı Cesur Kaya, "Köyümüzün yaklaşık 200 metre üstünde şelalemiz var. Bunun 100 metre yanına, köyümüzün Avrupa’daki yardımlaşma derneği ve köy halkı olarak bir mesire alanı yaptık. İnsanların güzel vakit geçirebileceği bir alan ve şelaleye yürünecek patika yol kazandırdık. İnşallah insanlar burayı güzel şekilde kullanırlar, tertemiz bırakırlar. Şelaleye mağara gibi bir girişten girdikten sonra üzerinde kubbe gibi bir taş var ve çok güzel bir ambiyans var. Gören hayran kalıyor. İçerisi sudan dolayı çok serin. Herkesin görmesi lazım. Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlar ise güzellik karşısında hayran kaldıklarını ve herkesin görmesi gerektiğini ifade etti.