GENEL - 08 Haziran 2020 Pazartesi 15:09

Kontrollü normale dönüş denetimleri yapılıyor

A
A
A
Kontrollü normale dönüş denetimleri yapılıyor

Kırşehir’de, yeni normale dönüş takvimi ile Kırşehir Valiliği koordinesinde bilgilendirme ile denetimler başladı.

Kırşehir’de, yeni normale dönüş takvimi ile Kırşehir Valiliği koordinesinde bilgilendirme ile denetimler başladı.


4 bin 300 noktada 21 bin afişle anlatılan yeni normale dönüş sürecinde Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte, Emniyet ekipleri, Sağlık ekipleri, TSO, Esnaf Odaları Birliği görevlileri de yer alıyor.


Kırşehir’de, semt pazarında yapılan denetimlerde görevli birimler, maske kullanımı, fahiş fiyat uygulaması, esnafın eldiven kullanımı ve sosyal mesafe alanlarını inceledi.


Sağlık Bakanlığı tarafından iş kollarına göre sınıflandırılmış afişler, Kırşehir’de ESOB ve TSO tarafından finanse edildikten sonra esnafa ve vatandaş tarafından görülecek yerlere de asıldı.


Sağlık görevlilerinin ateş ölçümleri yaptığı pazar alanı girişinde polis ve bekçiler, güvenlik önlemleri aldı. Esnaflar denetimlerinde maskesi bulunmayan vatandaşları maske takmaları noktasında uyarıldı. Denetimler 15 günde bir olmak üzere belirli periyotlarda yapılacak. Türkiye’de pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte görev üstlenen Ticaret İl Müdürlüğü Kırşehir Valiliği koordinesinde fahiş fiyat uygulaması başta olma üzere Hıfzısıhha Kurulu kararlarına uygun hareket edilip edilmemesi ile ilgili denetimlerini sürdürecek.


Kırşehir’de, korona virüs salgını süresince 55 Eczane ile 15 Medikal ve maske, hijyen malzemeleri satan iş yerleri denetlenmiş 3 iş yeri hakkında fahiş fiyat uygulamasında işlem yapılmıştı. Market, manav ve bakkallarda yapılan denetimlerde ise 2 markete fahiş fiyat uygulamasından işlem 3 iş yerine ise uygunsuz etiket işlemi yapılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal’da satranç turnuvasında hamleler yarıştı Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Turnuvaya yaklaşık 300 öğrenci katılırken, hamleler kıyasıya yarıştı. Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Sanat Akademisi, Türkiye Satranç Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği ve Türkiye Satranç Federasyonu Kartal İlçe Temsilciliği iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Ailelerin ve çocuk sporcuların büyük ilgi gösterdiği turnuvanın açılışını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar yaptı. “Milli bayramlar onurumuzdur” Satranç turnuvasının açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Milli bayramlar onurumuzdur. Kartal Belediyesi olarak bütün milli bayramlarımızda birçok aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikler arasında olmazsa olmazlardan biri olan da satranç turnuvalarımız. Bugün de 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız adına gençlerimizle bir araya geldik. Geleneksel olarak rutini devam ettiriyoruz. İnşallah bunu daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu turnuvada bizim en büyük paydaşımız Satranç Federasyonu. Ben onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.