GENEL - 09 Aralık 2020 Çarşamba 14:07

AK Parti Milletvekili Kendirli: “Muharrem Ertaş’ı anma etkinliği marjinal solcuları anma etkinliğine döndü”

A
A
A
AK Parti Milletvekili Kendirli: “Muharrem Ertaş’ı anma etkinliği marjinal solcuları anma etkinliğine döndü”

AK Parti Kırşehir milletvekili Musafa Kendirli, “CHP’li Kırşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “Muharrem Ertaş’ı Anma Etkinliği”nin amacından saparak marjinal solcuları anma programına dönüştürüldüğünü söyledi.

AK Parti Kırşehir milletvekili Musafa Kendirli, “CHP’li Kırşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “Muharrem Ertaş’ı Anma Etkinliği”nin amacından saparak marjinal solcuları anma programına dönüştürüldüğünü söyledi.


Yazılı yapılan açıklamada Kendirli, “Siyaset üstü olan abdallık geleneğini ve halk ozanı kültürünün son yüzyılın en büyük temsilcileri Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş’ı siyasi şovları için kullananları şiddetle kınıyorum. İnanıyorum ki başta hemşerilerim olmak üzere milletimiz, CHP’Lİ Kırşehir Belediyesinin anma programı adı altında düzenlediği bu münevver şahsiyetlerle, devletin polisine kurşun sıkanları aynı sahnede buluşturanları unutmayacak ve başta sandık olmak üzere gereken tüm platformlarda bunun hesabını soracaktır” ifadelerine yer verdi.


Milletvekili Kendirli tarafından yapılan açıklama ise şöyle:


“Halk ozanlığı, Anadolu’da toplumun öncüsü olmuş bir gelenek, halka mal olmuş bir kültürdür. Yaşamını halkla birlikte idame ettiren ozan, sazıyla sözüyle halkın sesidir. Ozanlarımızı kirli siyasetinize alet etmeye utanmayan bu zihniyet de en az siyasetleri kadar kirlidir.


Siyaset ve ideolojinin ötesinde halkı için söz savuran, halkının duygularına tercüman olan Abdallarımız, ozanlarımız bu toprağın harcıdır, mayasıdır. Muharrem Ertaş da bu yönüyle Kırşehir’in iftiharlarındandır. Muharrem Ertaş’ı anmak için belediyenin kaynaklarını kullanıp, kime, ne için hizmet ettiği tartışmalı isimleri anmak, marjinal grupların propagandasını yapmak Kırşehir’in, halkın kaynaklarını da heba etmektir.


Kırşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Selahaddin Ekicioğlu, belediyeyi bu Muharrem Ertaş ile alakası olmayan kişilerin övüldüğü programa sponsor ederek, sadece kendi partililerine hitap eden televizyon kanalına da bir nevi kaynak aktarmıştır.


Bu kirli siyasetin, Kırşehir’deki temsilcilerine sesleniyorum; şehrimizin adeta başkentliğini yaptığı Abdallık geleneğini siyasi şovlarınız için kullanmaktan vazgeçin. Tarihin hiçbir döneminde siyasetin ve ideolojinin hizmetine girmemiş, salt halk için halktan kişilerce temsil edilmiş bu büyük geleneği kirli siyasetinize alet etmeyin.


Ahilik törenleri kapsamındaki bazı programları başka şehirlerimizde düzenlerken “Ahiliği Kırşehir’den kaçırıyorlar” diyerek yalan-yanlış bilgilerle yaygara kopartanlar, şimdi şehrimizin medarı iftiharı, kültür elçileri Muharrem Ertaş’ı, Neşet Ertaş’ı kirli siyasetlerinin temsilcileriyle aynı sahnede anma gafletini gösteriyor.


Bu halk yüzyıllardır Abdallık geleneğine, Ahilik kültürüne ve son 18 yılda da milletin partisi AK Parti’ye nasıl sahip çıktıysa, bizler de milletimizden aldığımız güçle kültürümüzü, geleneğimizi, içimizden çıkan değerlerimizi bu kirli siyasetçilerden koruyacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.