GENEL - 29 Aralık 2020 Salı 10:30

Rektör Karakaya, YÖK Başkanına AYDEP’İ anlattı

A
A
A
Rektör Karakaya, YÖK Başkanına AYDEP’İ anlattı

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, YÖK Başkanına AYDEP’İ anlattı.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, YÖK Başkanına AYDEP’İ anlattı.


Online olarak gerçekleşen toplantı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile ilgili Karakaya sunum yaptı.


2015 yılında fikir olarak ortaya çıkan AYDEP’in gelişim süreci ve bugün kullanım alanlarına dair açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, AYDEP sisteminin işleyişi hakkında Başkan Saraç’a bilgi verdi.


Pandemi döneminde uzaktan eğitimin önem kazanması ile birlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu süreci kontrol altında tutarak öğrencilerin eğitimlerine ara vermeden devam etmesini sağladıklarını kaydeden Rektör Karakaya, “Fiziksel eğitimin yapılmasının mümkün olmadığı bu dönemde öğrenci ile öğretim elemanı arasında AYDEP sayesinde önemli bir bağ kurduk. Öğrencilerimiz bu dönemde eğitimlerine kesintisiz olarak devam etti. Yükseköğretim sistemine kalite getirmek için 2015 yılında Eğitim Fakültemiz tarafından pilot olarak uyguladığımız AYDEP, bugün uzaktan eğitim sistemine bir model haline geldi. Korona virüs salgını nedeniyle üniversitemizin tüm birimlerinde kullanılan AYDEP ile birlikte üniversitemizin misyonuna yönelik bir amacı gerçekleştirmiş olmaktan çok mutluyuz.”dedi.


AYDEP’in üniversite için çok önemli bir proje olduğunu anlatan Rektör Karakaya, sunumunda AYDEP’in işlevleri, ilkeleri ve katkılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Eğitim süreçlerinin izlenmesinin ve kayıt altında bulunmasının önemine değinen Rektör Karakaya, AYDEP ile yeterliğe dayalı öğrenme, kazanım odaklı değerlendirme, yeterliğe dayalı program geliştirme ve nitelikli eğitim sunma amacında olduklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.