ÇEVRE - 04 Ekim 2021 Pazartesi 09:31

Kırşehir’de ‘Pekmez’ festivali düzenlendi

A
A
A
Kırşehir’de ‘Pekmez’ festivali düzenlendi

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Kortulu köyünde pekmez festivali düzenledi.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Kortulu köyünde pekmez festivali düzenledi. Festivale katılan Belediye Başkanı Ekicioğlu, Kırşehir’de pekmezin marka değerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.


1. Kortulu Pekmez Festivali’nde Ozan Ekrem Çelebi ile birlikte KIYŞAD üyeleri de sahne alarak şiirler ve türküler seslendirdi. Festivale katılan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Ceviz, mercimek, nohut ve fasulye gibi tarımsal ürünlerde ülkemizde aranan bir marka il olmuştur Kırşehir. Yapılan üzüm hasadıyla birlikte bu yıl ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Kortulu Pekmez Festivali ile Kortulu Pekmezi’nin marka değeri artacak ve gerek il içinde gerekse de ülke genelinde aranan bir ürün olacağından hiç kuşkunuz olasın. Yeter ki kendimize ve üzerinde emek harcadığımız toprağımıza güvenelim ve onu işlemesini bilelim” dedi.


Pekmez tanıtımının yapıldığı festival, köy sohbetleri ile de devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.