EĞİTİM - 12 Kasım 2021 Cuma 17:24

Vali Akın’dan sürücülere bilgilendirme

A
A
A
Vali Akın’dan sürücülere bilgilendirme

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, ’hayat kurtaran kemer’ logolu maske ve bilgilendirme broşürleri hediye ederek sürücülere emniyet kemerinin önemini anlattı.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, ’hayat kurtaran kemer’ logolu maske ve bilgilendirme broşürleri hediye ederek sürücülere emniyet kemerinin önemini anlattı.


Vali Akın, neden kemer takılması gerektiği noktasında Kırşehir’de bilgilendirmede yaptı. Şehir merkezinde yapılan uygulamaya Vali İbrahim Akın’a İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sadık Gülecen eşlik etti. Emniyet Kemeri takmanın önemine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Bi Hareketine Bakar Hayat" Projesi kapsamında Kırşehir’de, sürücü ve vatandaşlara hatırlatmalarda bulunuldu. Uygulama noktasında durdurulan araçlardaki vatandaşlara emniyet kemerinin takılması yönünde bilgilendirme yapıldı.


İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını azaltmak ve olası ölüm ile yaralanmaları düşürmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlediğini belirten Vali Akın; “Kampanya ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak başlatıldı. Bizlerde Kırşehir’de emniyet ve jandarma teşkilatımızın mensupları ile birlikte emniyet kemeri takılması yönünde vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Olası bir kaza sırasında takılan emniyet kemeri yaralanmayı yüzde 60 oranında düşürüyor. Bu itibarla tüm sürücü ve yolculardan emniyet kemeri takma kuralına uymalarını bekliyoruz" dedi.


Sürücülere “Bi Hareketine Bakar Hayat Projesine” ilişkin bilgilendirme materyalleri dağıtması ile program sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.