POLİTİKA - 11 Mayıs 2022 Çarşamba 13:07

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Öztürk, mazbatasını aldı

A
A
A
Esnaf Odaları Birlik Başkanı Öztürk, mazbatasını aldı

Kırşehir’de, 4 dönemdir Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı görevini yürüten Bahamettin Öztürk, geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerden sonra 5.

Kırşehir’de, 4 dönemdir Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı görevini yürüten Bahamettin Öztürk, geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerden sonra 5. dönem için mazbatasını alarak görevine başladı.



2005 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevini alan Bahamettin Öztürk, Esnaf Odaları Birlik salonunda yapılan seçimlerin ardından yeniden başkanlık vizesini almıştı. Bugün Kırşehir Adalet Sarayına giderek mazbatasını alan birlik başkanı kendisine bağlı olan oda temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 1996 yılından bu yana Kırşehir Terziler, Konfeksiyoncular ve Kunduracılar Odası Başkanlığını, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde 1996 yılından itibaren başkanvekilliği, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmekte olan Öztürk, "5. Dönemimizde esnaf ve sanatkarımızın birlik ve bütünlüğü için çalışmalar sürdüreceğiz. Kırşehir’de hayata geçirmek istediğimiz projelerimiz var. Bizlerin yanında olan ve olmayan herkese teşekkür ederim" dedi.


4 yıllığına daha görev alan Öztürk, 18 meslek odasından teşekkül eden Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği seçimlerine tek listeyle girmiş seçimlerde 136 delege oy kullanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi. Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti. Silahlı kavgaya dönüştü Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı. Komşular kavgaya karıştı Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.