SAĞLIK - 13 Mayıs 2022 Cuma 17:00

KAEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde devir teslim töreni yapıldı

A
A
A
KAEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde devir teslim töreni yapıldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşireleri tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü Etkinliği düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşireleri tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü Etkinliği düzenlendi.


Düzenlenen etkinlikte 4. sınıf sağlık bilimleri fakültesi öğrencileri, görevlerini ve sorumluluklarını 1. sınıf öğrencilerine devretti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocağil, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Turan, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayla Ünsal, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Başdoğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Başdoğan, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayla Ünsal ve Sağlık Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Turan öğrencilere hitap etti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Deniz Büyüksoy; ’ICN Temaları Işığında 21.Yüzyılda Hemşirelik’ konulu sunum yaptı. Etkinlik; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Selin Söyünmez’in ’Hemşirelik Tarihi’ adlı anlatımı ile devam etti.


Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri ve 1. sınıf öğrencileri devir teslim törenini gerçekleştirdi. Öğrencilerinin coşku ile eşlik ettiği etkinlik, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünün katkılarıyla hazırlanan müzik dinletisi ile sonlandırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi. Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti. Silahlı kavgaya dönüştü Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı. Komşular kavgaya karıştı Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.