GENEL - 15 Temmuz 2022 Cuma 22:34

Kırşehirliler, 15 Temmuz’un yıl dönümünde Cacabey Meydanı’nı doldurdu

A
A
A
Kırşehirliler, 15 Temmuz’un yıl dönümünde Cacabey Meydanı’nı doldurdu

Kırşehir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6.

Kırşehir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yıl dönümü nedeniyle Kırşehir Valiliği önünde toplanan yüzlerce kişi Cacabey Meydanı’nı doldurdu.



Sabah erken saatlerde başlayan anma etkinlikleri 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerinin ziyaret edilmesi ve camilerde okutulan mevlitlerle başladı. Etkinlikler Kırşehir Valiliği önünden Cacabey Meydanı’na kadar yürüyen yüzlerce kişi, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Meydanda düzenlenen programa Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Metin İlhan, İl Başkanı Baran Genç ve CHP yönetiminin katılmaması gözlerden kaçmazken, programda konuşan AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, Türk milletinin her zaman kahramanlıklarla anıldığını ve destanlardan birine de 15 Temmuz gecesini eklediğini belirtti.



"Hainler, cezasını çekiyor, çekmeye devam edecek"


Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, FETÖ Terör Örgütü mensuplarının umarsızca milli iradeye saldırdığını söyledi. Vali Buhara, "FETÖ mensupları TBMM’mize devletin askeri ve güvenlik yerleşkelerine kamu kurumları ve meydanlarda olan vatandaşlarımıza silahlarını doğrultmuş tereddütsüzce ateş etmişlerdir. O gece sivil vatandaşlarımız başta olmak üzere asker ve polisimizle birlikte toplan 251 vatan evladı şehit düşmüştür. Darbeyi organize edenlerin bunlara maddi destek sağlayanların kamu kurumlarımıza sızarak ülkemiz aleyhine sinsice faaliyet yürüten Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarının tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için devletimiz gerekli çalışmaları yapmış yapmaya devam edecektir" dedi.



"Kırşehirliler, 6 yıl önce de şimdi de aynı coşkuyla meydanda"


Kırşehirlilerin hain darbe kalkışmasının yaşandığı 2016 yılında da devletleri ve vatanları için aynı coşku ve heyecanla meydanları doldurduğunu anlatan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal ise açıklamasında, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde meydanlardayız. 6 yıl önce olduğu gibi bu günde milletimizle birlikte Kırşehir’de birlikte meydanları doldurduk. Milletin iradesi üzerinde bir irade olmadığını ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de ispatladık. Allah; birlik, beraberlik ve dirliğimizi bozmasın. Vatan, millet, bayrak uğruna Türkiye uğruna ve Türkiye aşkına biriz beraberiz" ifadelerini kullandı.



Program, mehteran ekibi gösterisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının dinlenmesi, sancak koşusu ödül töreni ve kahramanlık şiirlerinin okunması ile devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bayramlaşma programı AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bayramlaşma programı gerçekleştirildi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı düzenlediği bayramlaşma programı, bakanların katılımıyla yapıldı. İl Başkanlığı binasında düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, İl Başkanı Abdullah Özdemir, MKYK üyeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile çok sayıda teşkilat mensubu ve vatandaş katıldı. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı mesajı katılımcılara dinletildi. Bayramlaşma programının açılışında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer ile İl Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Yüce selamlama konuşması yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Ramazan ayı boyunca İstanbul’un 39 ilçesi ve 961 mahallesinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Teşkilatın tüm kademeleriyle sahada olduğunu belirten Özdemir, yüz binlerce haneye ulaşıldığını, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık desteği sağlandığını ifade etti. Ramazan süresince meydanlarda ve hastanelerde iftar saatlerinde ikramlarda bulunulduğunu, 3 bin 600 camide teravih sonrası vatandaşlarla bir araya gelindiğini belirten Özdemir, kadın ve gençlik kollarının da üniversite iftarları, hane ziyaretleri ve çeşitli etkinliklerle sahada aktif rol aldığını kaydetti. Özdemir, İstanbul’da Ramazan’ın güçlü bir şekilde yaşandığını belirterek, bu birlik ve beraberlik ikliminin yılın tamamına yayılması temennisinde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada zorlu bir dönemden geçtiğini ancak birlik ve beraberlik sayesinde Ramazan Bayramı’nın huzur içinde idrak edildiğini söyledi. Kacır, Türkiye’nin her alanda daha güçlü hale geldiğini belirterek, bu gücün en önemli unsurunun birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir ise, partinin kuruluşundan bu yana güçlü bir teşkilat yapısıyla yoluna devam ettiğini belirtti. Demir, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada huzur içinde olmasında liderlik ve teşkilat yapısının önemli rol oynadığını dile getirdi. Konuşmaların ardından teşkilat mensupları bayramlaşırken, program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Ankara Dünya liderleri ve uzmanlar, İstanbul’da ’STRATCOM Zirvesi’nde bir araya gelecek Dünya liderleri, diplomatlar ve uzmanlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenecek STRATCOM Zirvesi’nde bir araya gelecek. Zirve, jeopolitik gerilimlerin arttığı ve küresel krizlerin hızla geliştiği bir dönemde, 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen iki gün sürecek etkinlik, devlet başkanları, bakanlar, politika yapıcılar ve önde gelen akademisyenleri bir araya getirerek uluslararası düzenin geleceği, stratejik iletişim ve küresel krizlerin yönetimi konularını ele almayı amaçlıyor. Zirve, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanı sıra çok sayıda üst düzey diplomatın katılacağı açılış oturumuyla başlayacak. İlk gün, stratejik iletişimin değişen küresel düzeni nasıl şekillendirdiğine odaklanacak. ‘Küresel Düzenin Yeni Çerçevesi’ başlıklı paneli Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev yönetecek. Oturumda Azerbaycan, Suriye, Bangladeş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden temsilciler, değişen güç dengeleri ve uluslararası anlatıların şekillenmesinde iletişimin rolünü tartışacak. Zirvenin diğer oturumlarında liderlik diplomasisi ve arabuluculuk konuları ele alınacak; Katar, Libya ve Mısır’dan katılımcılar çatışma çözümü ve bölgesel diplomasi deneyimlerini paylaşacak. Etkinlik kapsamında iklim diplomasisi ve kamuoyunun dijital dönüşümü de gündeme gelecek. Navarra Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramon Salaverra, küresel iklim yönetişimi ve iletişim stratejilerini değerlendirecek. Zirvenin ilk günü, uluslararası kurumlarda artan güven ve meşruiyet krizleri ile kadın, göç ve sosyal politikaların kesişim noktalarını ele alan panelle sona erecek. İkinci gün ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın konuşmasıyla başlayacak; ardından İran odaklı bir panel ve katılımcıların küresel yönetişimde "yeni normal" olarak nitelendirdiği sürekli krizler ile istikrarsızlık ortamını tartışacakları oturumlar gerçekleştirilecek. STRATCOM Zirvesi, jeopolitik gerilimlerin tırmandığı bir dönemde, küresel krizlerin yönetimi ve uluslararası iş birliğinin geliştirilmesinde iletişimin rolünü ele alacak önemli bir platform olması bekleniyor. Zirveye katılmak isteyenler, en geç 24 Mart saat 18.00’e kadar kayıt yaptırabilecek.
Aydın Bayramın ilk günü mrzarlıklarda yoğunluk Aydın’da mezarlıkların Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna devredilmesinin ardından yürütülen çalışmalar, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlardan tam not aldı. Arife günü ve bayramın ilk gününde kabir ziyaretine gelen vatandaşlar, mezarlıklardaki temizlik ve düzen çalışmalarından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından il genelindeki mezarlıklarda sürdürülen bakım, temizlik ve düzenleme çalışmaları bayram öncesinde yoğunlaştırıldı. Yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşlar, kabir ziyaretlerini daha düzenli ve bakımlı bir ortamda gerçekleştirdi. Kemer Mahallesi Muhtarı Hüseyin İncitme, mezarlıkta devam eden çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada şu anda istinat duvarı çalışması yapılıyor. Yine mezarlığımızın etrafı çevreleniyor, çok güzel çalışmalar oluyor, bu çalışmalardan çok memnunum. Defin işlemleri de sorunsuz şekilde ilerliyor. Taleplerimiz, çim biçmeden budamaya kadar hepsi yapılıyor, hiçbir sıkıntımız yok. Halkımız mezarlıkların Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinden memnun" dedi. Gözpınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Uğan ise bayram öncesi gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çekerek, "Mezarlıklarımız Büyükşehir Belediyesi’ne geçti, bayram öncesi temizliklerimiz gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, herkese iyi bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı. İstiklal Mahallesi Muhtarı Muhterem Öztürk de mezarlıklarda yürütülen hijyen çalışmalarına vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediyesi mezarlıklarımızın hijyeni konusunda çok hassas. Bir duvar yapılması talebimiz vardı, ihalesine çıkılmış, yapılacak. Özlem Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kuşadası, Didim ve Nazilli başta olmak üzere Aydın’ın farklı ilçelerinde arife günü ve bayramın ilk gününde mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, mezarlıkların geçmiş yıllara göre daha düzenli ve bakımlı hale geldiğini belirterek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.