KÜLTÜR SANAT - 30 Ağustos 2022 Salı 10:55

Zaferin yüzüncü yılında 100 okula kahramanlık kitapları gönderdiler

A
A
A
Zaferin yüzüncü yılında 100 okula kahramanlık kitapları gönderdiler

Çocukların okuması için kitap toplama kampanyası başlatan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez, zaferin 100.

Çocukların okuması için kitap toplama kampanyası başlatan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez, zaferin 100. yılında da 100 okula gönüllüler aracılığıyla topladığı ve Kurtuluş Savaşı kahramanların hayatlarının anlatıldığı kitaplar gönderdi.


Birçok köy okuluna yaz tatili süresince kitap gönderdiklerini belirten Öğretmen Dönmez, çocukların tarih bilinci kazanmaları ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını da bilmeleri için 100 okula destansı savaşların destansı kahramanlarını anlatan kitapları gönderdiklerini söyledi. Dönmez; “30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü ülkemizin farklı bölgesinde bulunan 100 farklı okula Kurtuluş Savaşını anlatan kitap gönderiyoruz” dedi. Dünya coğrafyasının farklı bölgelerinde savaşan kahramanların hayat hikayelerinin yer aldığı kitapları gönderdiklerini aktaran Dönmez; “Sarıkamış, Hicaz, Yemen, Çanakkale, Galiçya’da kahramanca çarpışan aziz şehit ve gazilerimizin ruhlarına da hediye ettiğimiz gibi yeni neslin de onları okuyarak tanımalarına olanak sunuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Konya’da yaralı halde savaşa katılan Yıldırım Kemal, Miralay Nazmi bey gibi bir çok kahramanımızı anlatan kitapları çocuklarımıza hediye ediyoruz. Kahramanlarımızı kahraman çocuklarımız da anlayarak ülkelerine hizmet ederler” diye konuştu.


Ev, kitapçı, sahaf ve hayırsever kişilerden de destek aldıklarını anlatan gönüllü kitap toplayıcısı Evran Doğan ise, zaferi ve tarihi anlatan kitapları derleyerek 100. yılda 100 okula gönderdiklerini ifade etti. Farklı alanlarda toplanan kitaplar okuyucusu ile buluşturulmak üzere kargo ile yola çıkarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık" 1’in rövanşında Rayo Vallecano’ya karşıya 2 farklı kazanmaya çok yaklaştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 turunda deplasmanda 3-1’in rövanşında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’nun rakibi olan Samsunspor’da 1-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Thorsten Fink, "Gösterdiğimiz performanstan gurur duymamız lazım. Tüm şampiyonada iyi oynadık. Mücadelemizden gurur duydum. Rakip taraftar da bizi alkışladı. Bu da bizim ne kadar iyi oynadığımı gösteriyor. İkinci gole yakındık ama bunu gerçekleştiremedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Kolay bir deplasman değil. Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid burada kazanamadı ama biz kazandık. Buraya kadar gelmemizde emeği olan ve bizleri destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Değişiklik konusunda iyi hamleler yaptık. 1-0 kazandık. Değişiklikler de doğru anda oldu. Erken gol bulamasak daha erken değişiklikler yapılabilirdi. Hamlelerin zamanını doğru buluyorum" dedi. Lig ve kupa hedefi hakkında da konuşan Fink, "Güzel bir şekilde dinlenmemiz lazım. Milli aradan sonra sakatlarımız takıma katılacaklar. Tanguy Coulibaly ve Emre Kılınç ile birlikte Afonso Sousa da takıma katılacak. Bundan sonraki süreçte oynanacak her karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Evimizde Trabzonspor’a karşı mücadele edeceğiz. Tüm hazırlıkları en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. O karşılaşmaya da hazırız ve evimizde oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye Kupası’nı kazanmak olacak. Ligde şu anda 7. sıradayız, orada da daha yukarıya çıkmak için mücadele edeceğiz ama birinci hedefimiz Türkiye Kupasını kazanmak" diye konuştu.