YEREL HABERLER - 17 Mart 2014 Pazartesi 18:45

Enerji Bakanı Yıldız Kırşehir’de

A
A
A
Enerji Bakanı Yıldız Kırşehir’de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “17 Aralık öncesinde de sonrasında da aldığımız yetkiyi kimseye devretmeyiz. 77 milyonun hizmeti ile aldığımız yetkileri kimselerle paylaşmayız. Bizlere oy verse de vermese de biz bütün vatandaşlarımızı kucaklarız. Seçimlerde bir ilke prensip dürüstlük olur” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kırşehir’de AK Parti’nin seçim bürosu önünde düzenlediği toplantıda başkan adayı Yaşar Bahçeci için destek istedi. Bakan Yıldız, “Yaşar kardeşimizi desteklemek ve istikrar için buradayız. 30 Mart seçimi başka bir seçim olmaya aday, Türkiye’nin istikrarını büyümesini her on yılda bir test ediyorlar. Artık biz bunlara hayır diyoruz. Hangi kisve altında gelirse gelsin, biz artık Türkiye’nin siyasi istikrarını ve geleceğini riske etmeyeceğiz. Türkiye’nin istikrarının bütün sektörlerden farklı olduğunu gördük. Bize 17 Aralık’ta dediler ki sizler AK Parti olarak iyisiniz ama Başbakanı değiştirir misiniz? Bize her 6 ayda bir dediler ki ömrünüz bitti.
Toplumun vicdanını ve tercihlerini bizler hep saygı ile karşıladık. Bizler her zaman şuna inanıyoruz. Vatandaşımız toplumun hangi kademesinde olursa olsun sizlerin vicdanı ve aklı ile birlikte büyüdü, niçin buna saygı duymuyoruz. 17 Aralık öncesinde de sonrasında da aldığımız yetkiyi kimseye devretmeyiz. 77 milyonun hizmeti ile aldığımız yetkileri kimseler ile paylaşmayız. Bizlere oy verse de vermese de biz bütün vatandaşlarımızı kucaklarız. Seçimlerde bir ilke prensip dürüstlük olur” ifadelerini kullandı.
Kırşehir’de siyasi ahlakın kazanması gerekliliğini anlatan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise, “Kırşehir bu beş yılda yaptığımız hizmetlerle her geçen gün büyüyor. Kırşehir’de yapılanları görmemek için kör olmak gerekir. Bizler Konya’da Mevlana ne ise Kırşehir’de Ahi Evran’ı o hale getiriyoruz. Kırşehir’de düne kadar hayal olarak görülenleri biz hayal olmaktan çıkartarak hayata geçirdik. Hizmet etmek için parti olmasına gerek yok. Bizim Kırşehir’de oluşturduğumuz değişim hareketi yaptığımız projelerimizdendir. Kırşehirliler olarak geçmişte düştüğümüz hatalara düşmeyeceğiz. Mahalli İdareler Seçimleri Yaşar’ı başkan seçme seçmeme seçimi değil, Kırşehir’in geleceğini belirleme seçimidir. Bizim için kapı kapı dolaşarak çamur atıyorlar. Fakat biz çamur atma siyasetine dedikodulara kulak asmıyoruz. Kadere iman ettik. Makam derdinde değiliz. Makam için kimsenin önünde eğilmedik insanımızı kandırmadık kandırmayacağız da, işte Cacabey, Kent Park, Masal park, Hılla,Yeşil Bant Projesi, Ahi Külliyesi biz hep birlikte Kırşehir’de değişimi başlattık. Kim ne yaparsa yapsın yaşanan değişime engel olamayacak. Ama bu değişim sürecinde de ahlaksızlığa asla prim vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yaşar Bahçeci’ye tam destek verdiklerini söyleyen AK Parti Milletvekilleri Muzaffer Aslan ve Abdullah Çalışkan ise, “Bizler Allah’ın izini ile güçlü ve büyük Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. AK Partiyi kötüleyenlere sorun bakalım AK Parti bu ülkeye ne kötülük yaptı” dedi.
Toplantının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, parti teşkilatı ile birlikte ziyaretlerine geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Okul çevresinde yapılan denetimlerde 29 bin 100 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün okul çevrelerindeki iş yerlerinde kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yaptığı denetimde 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü katılımıyla Muratpaşa ilçesindeki okul çevrelerinde bulunan tekel bayi, market, tütüncü gibi faaliyet gösteren işyerlerinde; elektronik sigara, sarmalık kıyılmış tütün, sarma sigara, pipo, nargile tütünü, ısıtılarak ya da yakılarak tüketilen tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü elektronik mamulün ele geçirilebilmesi amacıyla denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde; 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro, 65 adet elektronik sigara/likiti, 7 kilogram nargile tütünü, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 60 adet fişek ele geçirildi. Yapılan aramalar neticesinde suç unsuru tespit edilen işyerlerinin sahipleri/işletmecileri hakkında “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek”, “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek” ve “Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini (TCK md.194)” suçlarından adli işlem yapıldı.
Eskişehir Üreticilere ilaçlama uyarısı Tepebaşı Belediyesi’nin üreticiler için hayata geçirdiği Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticileri zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıyor. Eskişehir’de ilk defa uygulanan ve 5 farklı noktaya kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları oluşan herhangi bir hastalık ya da meteorolojik olaylara karşı üreticiye önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor. Bu kapsamda 29 Nisan Pazartesi günü istasyonlardan alınan verilere göre bölge genelinde elma karaleke hastalığı enfeksiyonunun oluştuğunun tespit edilmesi üzerine üreticilere bilgi verildi. Üreticilere, en kısa zamanda elma, armut ve ayvada ilaçlı mücadele yapılması yönünde öneride bulunan yetkililer, “Elma küllemesinin de sorun olduğu bahçelerde her iki hastalığa da etkili olan bitki koruma ürünleri tercih edilmelidir” şeklinde uyarıda bulundu. Tepebaşı’nda tarımsal faaliyet gösterilen 477 bin 769 dekar alanı kapsayacak şekilde 5 mahallede istasyonlar kuruldu. Ayrı iklimsel özelliklere sahip Beyazaltın, Cumhuriyet, Kavacık, Yusuflar ve Takmak mahallelerinde kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, tüm Tepebaşı kırsalına hizmet veriyor. Kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve enfeksiyonla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 (222) 211 40 00/3214/3219 numaralı telefondan ve Tepebaşı Belediyesi’nin https://www.tepebasi.bel.tr/ adresinden yetkililere ulaşabiliyor.