ASAYİŞ - 11 Eylül 2025 Perşembe 13:35

"Eskiyi getir yeniyi götür" kampanyasında dolandırıcılık iddiası

A
A
A
"Eskiyi getir yeniyi götür" kampanyasında dolandırıcılık iddiası

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de uzun yıllardır faaliyet gösteren ve kamuoyunda "altın adam" olarak bilinen A.D. Mücevherat’ın bir süredir kapalı olması, kentte mağduriyet iddialarını gündeme taşıdı. İşletme sahibi A.D. ve eşi D.D.’ye ulaşamayan vatandaşlar, dolandırıldıklarını ileri sürerek emniyete başvuruda bulundu. Yaklaşık 16 kişinin yaptığı başvurunun ardından sosyal medya platformu üzerinden açıklamada bulunan işletme sahibi A.D., "Hakkımızda iddialar var. Bizlerin kimseye borcu olmaz. Pazartesi günü bulaşacağımıza dair yazı ile eşimle ayrıldık iş yerimizden asılsız çekleri bankaya yazdırmışlar. Şimdi ben ticari hayatıma nasıl devam edeceğim" dedi. İddiaya göre, 1,5 milyon TL ile 3 milyon TL arasında değişen miktarlarda altın ve para alacaklarının bulunduğunu belirten mağdurlar işletme önüne geçip açıklama yaparak dolandırıldıklarını ileri sürdü ve yardım istedi. Altıncı çiftin kendilerine karşılıksız çek verdiğini, ancak ne telefonla ne de yüz yüze iletişim kurabildiklerini ifade eden mağdurlar; 279 gram altını verdiğini beyan ederken karşılığında çek verildiğini ama çeklerin karşılıksız çıktığını söyledi. Bazı vatandaşlar ise altıncıda düzenlenen "Eskiyi Getir Yenisini Götür" kampanyasına katıldıklarını, ancak yeni ürünleri hiçbir zaman teslim alamadıklarını ifade ederek, "Yaklaşık bir ay oldu. 150 gram altın verdik, hiçbir geri dönüş olmadı. 10 gündür dükkan kapalı. Kapıya sadece ‘Kısa bir mola, pazartesi görüşmek dileğiyle’ yazısı asılmış. Kimseye ulaşılmıyor" diye konuştu.


Şikayetler üzerine mücevherat dükkanına aramaya giden polis, iş yerinin kepenklerini kaldırarak içeride tutanak tuttu ve arama yaptı. Yapılan arama sonucunda iş yerinde bulunan bazı malzemeler incelenmek üzere alındı.



"Eskiyi getir yeniyi götür" kampanyasında dolandırıcılık iddiası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da ahşap sanatıyla yapılan ürünlere yoğun ilgi Kastamonu’da Halk Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören kursiyer tarafından yapılan ahşap ürünler ve eserlerin beğeniye sunulduğu sergi yoğun ilgi gördü. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ahşap sanatının geçmişten günümüze uzanan birikiminin tanıtılması, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla sergi düzenlendi. Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde açılan serginin açılış kurdelesini Vali Meftun Dallı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Emniyet Müdürü Tamer Taşve protokol üyeleri kesti. Açılışın ardından Vali Dallı ve Genel Müdür Mete, beraberindeki heyet ile birlikte sergide Halk Eğitim Merkezlerinde kursiyerler tarafından yapılan ahşap ürünlerini inceledi. Vali Dallı ve Genel Müdür Mete, stantları tek tek ziyaret ederek kursiyerler ve usta öğreticilerinden ahşap ürünleri hakkında bilgiler aldı. Hayat boyu öğrenmenin vatandaşlar için büyük önem taşıdığını ifade eden Cengiz Mete, "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezlerimiz bizim malumunuz vatandaşlarımıza her alanda beceri kazandıran kurumlarımız. Bu kurslar çok uzun süreli, bazen 6 ay, bazen 2 sene, bazen bir sene sürebiliyor. Burada vatandaşlarımız aldıkları eğitimden neticesinde kurslarda yaptıkları, geliştirdikleri alanlarda yıl boyunca yaptıklarını sergileme imkanı buluyorlar" dedi. Serginin ardından Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen Ramazan etkinliğine katılan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Öğrencilerle birlikte sohbet edip düzenlenen aktivitelere katıldı.