EKONOMİ - 08 Mayıs 2025 Perşembe 13:20

Kırşehir’de yeni evli çiftlere kira komisyonu yok

A
A
A
Kırşehir’de yeni evli çiftlere kira komisyonu yok

Tüm Emlakçılar Danışmanlar Birliği Kırşehir Şube İl Başkanı Zeynal Biçici, Aile Yılı dolayısıyla yeni evlenecek çiftlerden kira komisyonu almayacaklarını söyledi.


Zeynal Biçici, şehirdeki en yüksek kira bedellerinin 20-25 bin lira, en düşük fiyatların ise 8-10 bin lira aralığında seyrettiğini belirtti. Biçici, özellikle yeni binalarda kiralık ev talebinin yoğun olduğunu, ancak eski binalarda fiyatların düşmesine rağmen kiracı bulunmakta zorluk çekildiğini ifade etti. Biçici, fahiş fiyat uygulamalarının emlak piyasasını derinden etkilediğini vurgulayarak, "Yeni binalarda kiralık ev bulmak neredeyse imkansız, çünkü talep çok yüksek. Ancak eski binalarda fiyatlar düşse de kiracı bulmak zor. Bu durum, hem ev sahiplerini hem de emlakçıları olumsuz etkiliyor" dedi.



Yeni evli çiftlere kira komisyonu müjdesi


Kırşehir’deki kiralık ev arayışında vatandaşın daha uygun fiyatlı seçeneklere yöneldiğini belirten Biçici, "Aile Yılı kapsamında emlakçılar, yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla anlamlı bir karar aldı. Kırşehir’deki tüm emlak danışmanlığı birliği üyelerinden ev kiralayacak olan ve evlenen çiftlerden kiralama komisyonu almayacak. Bu kararın, yeni yuva kuracak çiftlerin maddi yükünü hafifletecek. Aile Yılı’nda genç çiftlerimize destek olmak bizim için önemli. Komisyon almayarak onların yanında olacağız" diye konuştu.



Kırşehir’de yeni evli çiftlere kira komisyonu yok

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.