KÜLTÜR SANAT - 30 Haziran 2025 Pazartesi 17:39

Kırşehirli dağcılar Aladağlar’da eğitim kampı düzenledi

A
A
A
Kırşehirli dağcılar Aladağlar’da eğitim kampı düzenledi

28 Haziran 2025 tarihleri arasında Niğde Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Emli Vadisi’nde gerçekleştirildi.


Kırşehir’den yola çıkan 7 kişilik dağcılık ekibi, kamp alanına ulaşarak iki gece çadırlı konaklama yaptı. Eğitim kapsamında sporculara; kamp yeri seçimi, çadır kurulumu, uyku tulumu kullanımı, kamp kuralları, doğada beslenme, sıvı alımı, malzeme yerleşimi, yürüyüş teknikleri, ilk yardım ve doğada fotoğraf çekimi gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.


Eğitim süresince Eznevit Yaylası, Parmak Kaya Vadisi ve Büyük Mangırcı rotalarında yürüyüşler gerçekleştiren ekip, zorlu dağ şartlarında sıcak ve rüzgarlı havalarda yürüme, dik ve uzun parkurlarda denge ve dayanıklılık gibi önemli deneyimler kazandı. Programın son gününde ise sporcular, 2 bin 243 metre yüksekliğe çıktı.



Kırşehirli dağcılar Aladağlar’da eğitim kampı düzenledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.