GÜNDEM - 04 Temmuz 2025 Cuma 15:58

Kızılay’dan Cacabey Meydanı’nda kan bağışı kampanyası

A
A
A
Kızılay’dan Cacabey Meydanı’nda kan bağışı kampanyası

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de Kızılay’a ait kan bağış tırı, Cacabey Meydanı’nda 1 Ağustos’a kadar kan bağışlarını kabul edecek.


Kan bağışı kampanyasına destek veren Nafi Eralp, kan vermenin hasta insanlar için hayati önem taşıdığını söyledi. Düzenli kan vermenin sağlık açısından da faydalı olduğunu ifade eden İsa Kurtul ise, "Kan vermek hem bağışçının sağlığına faydalı hem de başkalarının hayatını kurtarabiliyor. Herkesi düzenli bağışçı olmaya davet ediyorum" dedi.


Cacabey Meydanı’nda kan bağışı yapan ve sosyal sorumluluğun önemine dikkat çeken Şenol Dönmez ise, "Hastanelerde kan bekleyen çok sayıda insan var. Yardımcı olabilmek için toplum olarak daha fazla duyarlılık göstermeliyiz" şeklinde konuştu.


Kızılay yetkilileri, kan bağışının hem sağlık açısından hem de toplumsal dayanışma açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, 1 Ağustos’a kadar açık olacak tıra tüm vatandaşları kan vermeye beklediklerini bildirdi.



Kızılay’dan Cacabey Meydanı’nda kan bağışı kampanyası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.